Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Пишав дека ставив изолација - морска пења во спуштениот кров. Незнам колку цм беше..

Не се разбравме.. не знам дали е добро да се стави најлон па стаклена волна или само стаклена волна..затоа што некои беа против најлонот.
Ти пишав погоре што треба да ставиш прочитај.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

@GT1 normalno deka drugite marki so 2 stepen kopresor se poskapi no i pokvalitetni
Problemot ne e vo gree problemot e vo toa sto takvite kako vas sto go favoriziraat gree po se zivo i divo plukaat kako da sve necini samo gree cini a ne e bas taka ima dosta pokvalitetni no i poskapi klimi od gree
Nekoj luge bas poradi ovie prepukuvanja go izbegnuvaat gree treba da svatite deka se treba vo umereni granici nemoze nekoj da rece primer deka ne cini Toshiba samo zatoa sto nekoj modeli se poslabi ili obratno sekoj brend ima pojaki i poslabi modeli kako primer go zemav Toshiba ne bukvalno pozz.

Moj prijatel ima haier i e zadovolen od klimata moe mislenje e deka ke te zgree bidejki imas pvc prozori plus 25m2 vo stan priatelov ima haier 5.5kw vo kika e ne vo stan a haier 3.5kw e za 35 do 40 m2 sepak ti odlucisi
Haier imaat i 5 god garancija na kompresor
Za 4 i 5 god se doplaka a do 3 god garancijata vleguva vo cenata na klimata
Е сега овој БРЕНТ Haier 3.5kw бил за 35-40m2, а претходно друг БРЕНТ од исто 3.5 кв (не споменувам кој) кој го имаше купено нов член на темата(форумот) бил мал за 35м2?! Така е Климе?

Е сега овој БРЕНТ Haier 3.5kw бил за 35-40m2, а претходно друг БРЕНТ од исто 3.5 кв (не споменувам кој) кој го имаше купено нов член на темата(форумот) бил мал за 35м2?! Така е Климе?
Haier sto go ima priatelov e 5.5 kw bidejki ima slaba ozolacija prijatelot moj samo pvc prozori ima i standardna malter fasada zato zema haier 5.5kw i e prezadovolen od klimata
Ima razlika izoliran i neizoliran prostor

Ajde ve molam mislenje za ovaa klima od Neptun,mi treba samo za greenje na okolu 20-25m2,so PVC dograma,Samsung
samsung ar 12 kswsbwknze
На членот никој не му одговори за Samsungot,ама затоа за Хансолот се удавивте од пишување а никој Вас не ве прашува и го немате дома?
Имајте на ум дека можеби ги има 15-20 тина членови на форумов со Хансол дома и никој не се препозна во тоа што го пишувате против моделот!
Препукувајте, хејтајте се со Стрелец у ПП колку сакате ама тука на темата не замарајте!

@micho73 pa mozebi i da ne znaat,a nekoj spomna deka Samsungot ne gi preporacuvale za greenje,mozebi znae poveke od mene ili samo slusnal ama deka ne e za greenje ne znam,pa zatoa i prasav:)

Здраво,
Пред неколку години на форумот се консултирав за клима и поради него зедов GREE Hansol за Битола ладење/догревање.
Е сега реновирам стан во Скопје и ми треба совет за клима за ладење/догревање (има железарско парно). Станот со реновирање ќе има прозорци со Uw=1, изолација на под (Рехау кошулица) и евентуално таван 5 цм компресиран стиропор и делумно на ѕидовите (северен дел).
Ми треба греење/ладење на простор дневна трпезарија и кујна отворен простор од околу 38-40 m2.
Битен елемент е да биде ладна резерва за греење дури и во најладното.
Може и да е краткорочна инвестиција.
Ве молам за предлози според критериумите

Последно уредено:
Какво догревање со железарско парно? Ако тоа не ти прави бања дома пет тајфуни нема да те догреат а не клима.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Какво догревање со железарско парно? Ако тоа не ти прави бања дома пет тајфуни нема да те догреат а не клима.

У најлош случај ако нема греење воопшто ;) не мислев греење кога грее парното, се извинувам

Здраво,
Пред неколку години на форумот се консултирав за клима и поради него зедов GREE Hansol за Битола ладење/догревање.
Е сега реновирам стан во Скопје и ми треба совет за клима за ладење/догревање (има железарско парно). Станот со реновирање ќе има прозорци со Uw=1, изолација на под (Рехау кошулица) и евентуално таван 5 цм компресиран стиропор и делумно на ѕидовите (северен дел).
Ми треба греење/ладење на простор дневна трпезарија и кујна отворен простор од околу 38-40 m2.
Битен елемент е да биде ладна резерва за греење дури и во најладното.
Може и да е краткорочна инвестиција.
Ве молам за предлози според критериумите
Moj predlog e Carrier bidejki imas dobra izolacija https://klimi.mk/product.php?id=261
Odlicna klima.

хахахах порано прозорци отвраа од шо беше претопло ама се слушам се смениле работите
па и наплаќале колку ке потрошиш па као не ги оптеретуваат ко порано

Sent from my iPhone using Tapatalk

Не ги оптеретуваат да се гушат ама самото тоа што не го гасат т.е 24/7 работи пак е неподносливо.

На членот никој не му одговори за Samsungot,ама затоа за Хансолот се удавивте од пишување а никој Вас не ве прашува и го немате дома?
@BABALU
Понастрана од климава. И ни под разно да не ја земаш во предвид за купување, посебно не со цените кои ги има поставено. Па оваа кога ќе ја исплатиш по 48 месеци ти излегува над 50000 ден. И се на се дава само 2,5KW на -7 со мизерен COP.
Климава со овие спецификации од друга марка ти е барем 30% поевтина. И со овој капацитет имаш за избор од секоја марка, со исти или подобри спецификации и драстично поевтини.
Повеќе ти се исплаќа да земеш кеш кредит од банка и да купиш во кеш, сигурно ќе ти дојде поевтино.
ПС
Кажи дали беше кај Чапкуно и дали ти понуди нешто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom