Со среќа да се користи и долго да служи! Одличен избор... трет (ако не се лажам, барем јас колку пратам) кој на форумов се изјасни дека е задоволен од Haier Tundra! Иако реално 53 квадрати и преку ходници НЕМОЖЕШ да очекуваш од било која клима, па и од Тундра да прави чуда, те грее квалитетно, беспрекорно и економично.... преку врати и ходници тешко оди тоа! Малку клими успеваат тоа и обично чинат преку 60,000 Денари, а ти самиот го употреби зборот “одлично“ и јас немам причина да не ти верувам ... Одличен ти е и изборот (мое мислење, бидејки и јас така би играл) за 18ката (5,5ка) што си се подновил, која е најевтина понуда на пазарот за 5,5-ки 33 карти не е многу, а се работи за солиден уред!!! Пред само 5-6 месеци беше со цена од 40,000 Ден .....
И 3,5ката во Сетек е 22500 што е многу конкурентна цена! Плус даваат 5 год гаранција на компресорот (кој бтв е Mitsubishi).... Ја нудат за 22,5карти, поевтино од 9-ката што ја нуди Енергија (... оно јес да Енергија имаат подобра техничка подршка специјализирани се за климатизација, ама јбг со цената на Тундрата 26К Ден, више ја замрзнаа две години! Haier како компанија не е вагинин дим, иако некои сакаат да го направат, постирајки YT со расипана надворешна на Haier Tundra која што што тропа! .... Инаку тоа е компанија која на сите амерички ТОП-ТЕН рангирања на клими е присутен (барем 4-5 анкети прочитав и на сите е Хаиер) ... и да, тоа е четвртиот најголем производител на електронски уреди на Светот... Samsung, Sony...(кој и да е)... па Haier!