Covekov ne se nauci na red, ne razbira nikako sto e poentava na forumov. Ima toa e toa....ima ne izlecivi slucaevi.Pogolema glupost od ova nema.
So vakvi li treba da diskutirame na forumov bez razlika cie multi e![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Covekov ne se nauci na red, ne razbira nikako sto e poentava na forumov. Ima toa e toa....ima ne izlecivi slucaevi.Pogolema glupost od ova nema.
So vakvi li treba da diskutirame na forumov bez razlika cie multi e![]()
Izvini vaka ama ne te razbiram sporeduvas on-off klima vo kategorija najekonomicno greenje so on-off ne mozes celo zimo da se grees ako ne ti e tesko objasni go postov pozzеве нешто што случајно го видов (иста клима е само од различни продавници) знам дека повеќето од вас нема да го одобрат ама ај да го ставам само како пр.
https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=28_56_143&product_id=225985
http://www.agrotehna.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=19927&i=2229&l=MK&q=КЛИМА МАКС&SupplierArticleID=ACAGR7-12-BR3 3.5KV&Action=
Tocno deka ima luge sto na vakvo vreme pominuvaat so on-of klimi a vo debelite minusi so kamini i slicnoсамо како ценовно интересно ми се гледаше за плаќање во готово <11.000 , а дополнително има многу луѓе што ги знам кои догреваат со клима во меѓу периоди а кога оди температурата во дебел минус се активира тешка механизација: камин, ќумбе ...
мислам дека и ние што сме на струја салам загадуваме, во МК 2/3 од струјата се добива од рек битола која е еден од најголемите загадувачи во европа така даne e ekonomicno so panelki ama sekoj so svoite sretstva na kraj kraeva barem ne ne trujat so drva.
Tocno se zagaduva i od proizvodstvoto na struja no zamisli site vo gradovite da se prefrlat nekoj na centralno parno nekoj na klimi i toplotni pumpi so toa sto drva ne bi se gorele ili bi se gorele samo vo selata togas vozduhot ke bide mnogu pocist od sega a vaka em se zagaduva so proizvotvo na stuja em so drvaмислам дека и ние што сме на струја салам загадуваме, во МК 2/3 од струјата се добива од рек битола која е еден од најголемите загадувачи во европа така да![]()
Izvadi go luleto sto e crnoto i taka ke ima podobar protok na vodata i koga ke bidat pojaki minusni temperaturi pomalku ke mrzne nadvoresnata edinica i pomalku ke pravi defrost odkolku so luleto inaku normalno e da kape kondes voda koga e golema vlaznosta na vozduhotZdravo, dali moze informacija za pojavata kako solzenje na nadvoresnata edinica dali e toa normalna pojava ili ima nekoj problem so klimata ili montazata na istata. Problemot izgleda vaka
Daikin FTXB50 sega ja zemav nema mesec den ama ovie dve nokji prv pat se pojavuva ovaa pojava, epten laik sum za ovie raboti znaci da go izvadam crniot del od crevoto?Izvadi go luleto sto e crnoto i taka ke ima podobar protok na vodata i koga ke bidat pojaki minusni temperaturi pomalku ke mrzne nadvoresnata edinica i pomalku ke pravi defrost odkolku so luleto inaku normalno e da kape kondes voda koga e golema vlaznosta na vozduhot
Sto marka na klima e ?
Ne se sekiraj kondes vodata se pojavuva bidejki e pogolema vlaznosta vo vozduhot crnoto so crevoto ( luleto )Daikin FTXB50 sega ja zemav nema mesec den ama ovie dve nokji prv pat se pojavuva ovaa pojava, epten laik sum za ovie raboti znaci da go izvadam crniot del od crevoto?
Не заебавај, далеку е РЕК. Гледај ти што да правиме со загадувачите внатре во градот (градовите).мислам дека и ние што сме на струја салам загадуваме, во МК 2/3 од струјата се добива од рек битола која е еден од најголемите загадувачи во европа така да![]()
Не ми е логично. Треба да чинат од 600 - 900 евра. Ама алчните јапонски акционери, директори, преплатени инжињери пола век се научени на мрсни приходи и лагоден живот, а тоа некој мора да го плати. Затоа чинат 2000 евра.Друже, одговори ми, логично ти е тебе да arctic моделите daiseikai 8, 9, исто така Zubadan да се со цени од 2000-2500 eur.
И тоа со полесна надворешна конретно zubadan-ot со 35 ка од твојата 42 килска.
А Hansolot за само 650 еур, каде верувам набавна е 200 eur. Па за 650 еур најефтиниот јапонец не можеш да го купиш а не па nordic варијанта.
Затоа прашувам логично ти е тебе да како што вие тврдите GREE ти дава исто толку добра топлотна пумпа или подобра за 4-5 пати поефтина цена.
Баш така подзастани и размисли, дали би рекол дека е тоа нормално и дека нема некоја манипулација, лага од GREE и луѓето кои работат за него?
Чиста вистина.А членов шо е 1 ама има 10-тици јузери и спамира не знае дека само прави анти-реклама на GREE.
Од тој форум, некој поназад ова го покажа:@Vanlok си имал искуство со ДПИ, си поднесувал приговор?
Јас сум,
Еве 4 години подоцна уште чекам обештетување.
На it forumot го имам убаво објаснето.