Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Stvarno?
Pa sto pisal kirilica togash?
Мене на факултет ме учеа дека најчесто клиентот не знае што сака и треба да се обидеш сам да дознаеш.
Со читање на целиот пост, како што ти напомена @Corvus, ќе сфатеше.

Зошто не знаев за овој филм воопшто? Good Time само што излезе одлична снимка и го гледав. Колку истрипан филм, @wot се слушаме?

Малку потсеќа на Enter the Void, мислам дека Роберт Патинсон ја има улогата на кариерата овде! А пак музиката, прв пат слушам за Oneohtrix Point Never, ама толку јака вожња прави целиот саундтрак со дејствието... Уф гледањето после ваков филм дефинитивно те носи на некое друго место, а не таму кај што си. Лудница

A bs pak najde i angliski, na cela frka... :D

Зошто не знаев за овој филм воопшто? Good Time само што излезе одлична снимка и го гледав. Колку истрипан филм, @wot се слушаме?

Малку потсеќа на Enter the Void, мислам дека Роберт Патинсон ја има улогата на кариерата овде! А пак музиката, прв пат слушам за Oneohtrix Point Never, ама толку јака вожња прави целиот саундтрак со дејствието... Уф гледањето после ваков филм дефинитивно те носи на некое друго место, а не таму кај што си. Лудница

Uf, go znam, a i cekam dosta, go forsiraat na leter mnogu, ama na dva pati se otkazuvam od gledanje. Pred mesec dena hd snimka pustiv nekoja pa bataliv, a nekni webdl iskoci na 2ri go simnav, ama grainy bese, mravki mnogu a i mi se spiese i ostaviv. Ke se gleda obavezno!

Хах, баш пред 2 дена, случајно коа отворав тракерите, видов некој блу реј рилиз од филм шо не го знам, читам good time, отворам imdb и гледам доста висока оценка и гласови...

Inace denes malce go pustiv Toyotomito onaka za test posto duri ne zaladi ubavo nema zasto. Zadadena T 21C , fan-auto, krilca nasoceni nadole fiks, 23.4C na usis. Pocnuva so podignuvanje na vertikalnoto krilce nagore i raboti samo nadvoresnata okolu 2min potoa se spusta nadole krilceto i pocnuva so duvanje na topol vozduh i so konstantno zgolemuvnje na potrosuvackata, veke posle 3-4min kaci 778W i taka tera. Vo 10ta minuta trosese 1150W, na usis imase 23.4C (ova e samo malce cudno mozda meracot e inerten u sobata bese stanato osetno potoplo) na izduv famozni 51.3C i veke vleze vo 11ta minuta spusti na 83W ja podigna perkata i prestana da duva. Meracot za struja mi e HQ u logging so se prodavase a termometarot e od lidl onie eftinine letoska so gi imase so sonda za nadvoresna T merenje bese piknata vnatre vo izduvot. Rano e za zaklucoci ama se pronaogja donekade so rabotava mojov ekvivalent na Cozy ili na Lomo Eco sveedno so opisot sto go dade @yamaha10 za negovata Change odnosno gree ko kjumbe ama modulira ko bager :) Vikam "donekade" zasto sepak Change ima EEV mojava ima kapilara.
Ne se zalam da ne bidam pogresno sfaten tocno toa i go barav (backup za koga ke padnat pod nulata nadvor temperaturite i za ladenje letoska koga e epten zesko) a i ocekuvav za toj cenoven rang ama ke povtoram rano e za zaklucoci... Bi dodal deka vo sporedba so Daiknov (kolku sto moze da se sporeduva 3pati poskapa 5.5ka so 2.5ka) e slicno tivka vnatresnata ama pobucna e nadvoresnata edinica ima nekoj zvuk na sustenje ili zuborkanje nemozam da go desifriram ubavo sega za sega, nesto sto ne se slusa kaj ravnomerniot zvuk na Daikin GV nadvoresnite.
Nemoj da ja sporeduvas so Dajkinot sepak nepristojna sporedba prais jas eve dva tri dena se gream so nego , pa ova bilo merak ,lezet doma da sedis , ja neznam sto se zamarate so potrosuvacka na struja ,kolku saka neka trosi i 5000 neka trosi mesecno pak e evtino, ja lani mesec dena drva lozev , pali sabajle pa cadi kaminot ladno u podrum nosi drva cepi redi , zenata mi vika zavesite novi gi umirisa , kje treba da krecime dogodina u pizdu mater da ne nabrojuvam. Ova bate si doagjam samo titkam tri pati na dalninskoto i u fotelja film gledam vince u raka i lezet si teram do lani so sekira u raka i u podrum.;)

Pa ne skroz direktno, prvo “modulira” na 80W pa na 40W pa gasi skroz. Ova u rok od edna dooolga minuta :)
Само вентилаторот толку струја влече. Тоа пред исклучување извртува.[DOUBLEPOST=1510000587][/DOUBLEPOST]
Nemoj da ja sporeduvas so Dajkinot sepak nepristojna sporedba prais jas eve dva tri dena se gream so nego , pa ova bilo merak ,lezet doma da sedis , ja neznam sto se zamarate so potrosuvacka na struja ,kolku saka neka trosi i 5000 neka trosi mesecno pak e evtino, ja lani mesec dena drva lozev , pali sabajle pa cadi kaminot ladno u podrum nosi drva cepi redi , zenata mi vika zavesite novi gi umirisa , kje treba da krecime dogodina u pizdu mater da ne nabrojuvam. Ova bate si doagjam samo titkam tri pati na dalninskoto i u fotelja film gledam vince u raka i lezet si teram do lani so sekira u raka i u podrum.;)
Вакви муабети да идат после рекламите за печки на пелети... Никој нема да им ги купи. :D

E da de zatoa u zagrada pisav ama ne citas izglea "(kolku sto moze da se sporeduva 3pati poskapa 5.5ka so 2.5ka)". A ti sega ne se zamaras so toa zasto ko sto se nashalivme ljumfer si za greenje so klima..cekaj malce poleka, pochmaj zimoska na forumov ke vidis i merac za potrosena struja ke si nabavis i ko po zeni i po klimi po zgradi i kukji ke pocnes da zjaes :D

Зш бе под default мора стари филмови да има секогаш у сите топ 10 листи

12 years a slave во топ десет, оккк...
Ама добро не треба да се замерува, никогаш никој нема да се согласи со некоја топ 10 листа и да рече е тоа е тоа, секогаш има филм што според било кого не го заслужува местото. На пример на моја топ 10 листа голем дел би рекле дека е за никаде.

Другари зошто не го сакате Wes Anderson?
Кој рекол дека не го сакаме? :D
Budapest му е феноменален филм, Рашмор одличен, Мунрајс, Тененбаумс и Лисецот му се такоџе доста добри, Ботл Рокет солиден. Единствено Дарџилинг ми беше ептен досаден, а Стив Зису кретенски.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom