Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Sega koga ke postigne isklucuva kompresorot i vrti vnatresnata fanot na najslabo 15 w,so perkata nadole.
Koga ke ukluci diga do 600 w i posle namaluva na 530w i tera dodeka ne iskluci.
I ciklusot e toj

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Да тоа е глупоста кај тие LG клими што се појави и кај Мидеа, што може да дува ако не Ладно на исклучен компресор?
Само го лади просторот со тоа безпотребно дување
Гледам неспомнуваш никакви Температури, немериш или не е за кажување ?? :)

Ne go ladi vozduhot :) go vrti postoeckiot da mu dade info na senzorot koga ke namali temp. postoeckiot da ukluci kompresorot.
Inaku pisav 21 mi e namesteno i sega e 21 na room temp na senzor od daljinskoto.
Usus i izduv ne meram nemam digit.termostat.
A i sto da meram koga ne e relevantna temperaturata...odrzava.duva mlako.so 530 w kako ke bide.
Inaku da stavam na 30 pa koga ke kaci potrosuvacka 1500-1600 togas e pikot na najtopliot vozduh sto go isporacuva.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Па колку може да биде температурата на усисниот воздух ако е внатре ти е 22Ц ?
25 нека е горе на таван, и тие 25 кога ке ги помине низ вентилатор ни 22 нема да искочи на издув, а тоа е ладен воздух, све што нема над незнам 28 или 30 е ладно....тоа безпотребно дување само побрзо ке го олади просторот па побрзо и ке укључи компресорот, и цел ден така ако врти и пали гаси компресор јака гаранција и треба на климава :)

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: GT1
кога веќе ја спомна @Strelec гаранцијата нека обрнат ВНИМАНИЕ !!! сите оние кои сакаат да купат клима грее од клими.мк дека од клими.мк кријат дека за 10 год. гаранција треба купувачот да доплати од 15% за поскапите до скоро 50% (од цената на купување на уредот) за поефтините модели. Дека не лажам еве принтскрин од нивната веб страна на која на ниеден начин не му е објаснето на купувачот дека треба да долати дополнително за да ја добие полната гаранција, со што го доведуваат во заблуда (бидејќи ниеден друг не нуди 10 год. гаранција) да купи нивни производ.

Последно уредено:
Па колку може да биде температурата на усисниот воздух ако е внатре ти е 22Ц ?
25 нека е горе на таван, и тие 25 кога ке ги помине низ вентилатор ни 22 нема да искочи на издув, а тоа е ладен воздух, све што нема над незнам 28 или 30 е ладно....тоа безпотребно дување само побрзо ке го олади просторот па побрзо и ке укључи компресорот, и цел ден така ако врти и пали гаси компресор јака гаранција и треба на климава :)
Ke I treba reZerven kompresor od 300 evra :)

Здраво,знае некој што е разликата меѓу грее ломо еко и грее ломо лцлх?

Ne go ladi vozduhot :) go vrti postoeckiot da mu dade info na senzorot koga ke namali temp. postoeckiot da ukluci kompresorot.
Непријатно е тоа, и релативно бескорисно. Убедливото мнозинство од нас би одбрале во таа ситуација климата да не прави ништо (како што и прават повеќето од климите).

кога веќе ја спомна @Strelec гаранцијата нека обрнат ВНИМАНИЕ !!! сите оние кои сакаат да купат клима грее од клими.мк дека од клими.мк кријат дека за 10 год. гаранција треба купувачот да доплати од 15% за поскапите до скоро 50% (од цената на купување на уредот) за поефтините модели.
Сите што продаваат Гри ги рекламираат тие 10 години гаранција. Чинам и во Техномаркет го видов истото... Имаш од мене подршка во укажувањето на ова, пошто иако технички не лажат - сепак не кажуваат во старт дека ќе треба солидна доплата да има, над крајната цена.

Една работа само, што си запнал со самарите?
Да не му се плашиш можеби на магарето: http://www.gree.com.mk/
:)

Здраво,знае некој што е разликата меѓу грее ломо еко и грее ломо лцлх?
Ефикасност, спецификации. Второво ќе те грее и на појак минус, првото не баш. Краток совет, ич не го гледај првото а ако цената е одлучувачки фактор тогаш не гледај ниту било која клима со цена под Ломо лцлх.

Последно уредено:
Сите што продаваат Гри ги рекламираат тие 10 години гаранција. Чинам и во Техномаркет го видов истото... Имаш од мене подршка во укажувањето на ова, пошто иако технички не лажат - сепак не кажуваат во старт дека ќе треба солидна доплата да има, над крајната цена.

Една работа само, што си запнал со самарите?
Да не му се плашиш можеби на магарето: http://www.gree.com.mk/
:)
.
делумно си ме разбрал грее.ком.мк можеби се главни но како што јас сум видел од кај нив неможе да се нарача и купи онлајн како од кај клими.мк и затоа е мојот револт кон вториве (кои не знам ни кои се ни каде се лоцирани - противник сум на начинот не на брендот или фирмата), затоа што ако купам од реална продавница продавачот можеби ќе ми каже дека треба да доплатам за да ја добијам полната 10 год. гаранција а може и ќе сокрие, но ако нарачам од клими.мк шокот ќе ми следи дури откако ќе стаса уредот дома или откако ќе монтираме а и во двата случаи парите се дадени нели?
п.с техномаркет немаат наведено колкава е гаранцијата еве сега проверив

Последно уредено:
Luge dzabe e taa 10 godisna garancija kako prvo koj garantira deka primer za gree amber ili nebitno gree lomo ke ima rezervni delovi vo narednite 10 godini znaeme site deka skoro na 2 godini se menuvaat modelite taka da nikoj nemoze da garantira dokolku pregoru primer elektrinikata vo 8-ta godina od garancijata deka servisot ke ima ista takva elektronika.

Luge dzabe e taa 10 godisna garancija kako prvo koj garantira deka primer za gree amber ili nebitno gree lomo ke ima rezervni delovi vo narednite 10 godini znaeme site deka skoro na 2 godini se menuvaat modelite taka da nikoj nemoze da garantira dokolku pregoru primer elektrinikata vo 8-ta godina od garancijata deka servisot ke ima ista takva elektronika.
по закон увозникот/застапникот се задолжени да обезбедуваат 5 или 7 год.по завршување на гарантниот рок резервни делови - по која цена е тоа е друго прашање

делумно си ме разбрал грее.ком.мк можеби се главни но како што јас сум видел од кај нив неможе да се нарача и купи онлајн како од кај клими.мк и затоа е мојот револт кон вториве (кои не знам ни кои се ни каде се лоцирани - противник сум на начинот не на брендот или фирмата), затоа што ако купам од реална продавница продавачот можеби ќе ми каже дека треба да доплатам за да ја добијам полната 10 год. гаранција а може и ќе сокрие, но ако нарачам од клими.мк шокот ќе ми следи дури откако ќе стаса уредот дома или откако ќе монтираме а и во двата случаи парите се дадени нели?
Кој дел од тоа дека: www.gree.com.mk ги носи одлуките како таа за 10 годишната гаранција - не го разбираш?
Техномаркет продава Гри. Ред други продавници продаваат Гри. Сите од прв до последен ја нудат таа иста 10 годишна гаранција. СИТЕ. Што се запнал по само еден единствен продавач, најобичен помал претприемач од помало гратче, кој едноставно направил copy-paste на материјалот кој го добил од дистрибутерот gree.com.mk - исто како и сите други продавачи што прават.

Последно уредено:
Кој дел од тоа дека: www.gree.com.mk ги носи одлуките како таа за 10 годишната гаранција - не го разбираш?
Техномаркет продава Гри. Ред други продавници продаваат Гри. Сите ја нудат таа иста 10 годишна гаранција. Што се запнал по само еден единствен продавач, обичен помал продавач, кој само направил copy-paste на материјалот кој го добил од дистрибутерот gree.com.mk - исто како и сите други продавачи што прават.
ајде дај ми принтскрин каде техномаркет има напишано дека уредот има 10 год. гаранција јас неколку пати ставив принтскрин од нивната страна не измислив ништо ако допишат како е одма ќе престанам да ги споменувам ВЕТУВАМ јавно пред цел форум

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom