Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Сет Мекфарлан изгледа ги знае најголемите тајни на Холивуд и онака лабаво си ги вметнува во рандом монолози, сценарио, интервјуа и што ли уште не, на крај ќе наебе и он некако.

Па Бјорк нели го обвинува Ларс фон Трир дека ја вознемирувал. Сексуално.[DOUBLEPOST=1509406688][/DOUBLEPOST]
Прегледај го приврзокот 179589

Форумџии, ако го видите дечково низ град, не се плашете, нема да ве силува. Не е Кевин Спејси, Анон е!

Damn anon, kreni me vo vis i ponuduvaj mi rolji.

Eve konecno se montira vo spalna i pomaliot brat po ime Hiro po prezime Toyotomi, po tatko Japanac po majka Kinez ama ke da e ista majka :)
005.jpg 001.JPG 002.JPG 003.JPG 004.JPG
Profesionalno obaveno ama prebrzo, nemav prostor za cepidlacenje (ne deka ke imase zasto) morav da izlezam na pola saat i duri se vrativ veke pogolemiot del od rabotata bese zavrsen od doktor @kodus i negoviot kolega pa prisustvuvav samo na vakumiranjeto koe traese okolu 22-23min. Poziciite na moja radost zahtevaa 6m dolzina na cefkite koi btw si se veke odnosno fabricki so izolacija na niv ko sto se gleda na slikite a istotaka se gledaat i gumenite baferi...
Ete @Strelec sega sfakjas zasto "nebare stanuvav naucnik" za dali bliznak na Hirovo mu e Lomo Eco ili Cozy, znam sto istraziv morav i da go poluhaknam italjanskiot sajt na toyotomi za servisnoto i na veke kupena klima bitolskiot me izmrda za moment pa zatoa dosagjav :) i fala za tel na gorespomenatiot maher ;)
Inace vo izborot na ovaa klima prioritetni bea tri uslova, prviot da ima dovolno pozitivni korisnicki iskustva, vtoriot da bide poeftina od 350€ za da pomine regularno granica poradi toa sto ja kupiv od Grcka i tretiot da e 9000btu. Ja nacekav na popust za 329€ i bez ddv mi iskoci 265€. Zimava poleka si stega pa ke gi spodelam prvite iskustva naskoro...

P.S Se otkaza planot za selidba pa zatoa i Daikinot nema da go prodavam sega za sega iako mislam deka zajacan so vtorava klima ke bide prejak za prostorov ..

Eve konecno se montira vo spalna i pomaliot brat po ime Hiro po prezime Toyotomi, po tatko Japanac po majka Kinez ama ke da e ista majka :)
Прегледај го приврзокот 179622 Прегледај го приврзокот 179623 Прегледај го приврзокот 179624 Прегледај го приврзокот 179625 Прегледај го приврзокот 179626
Profesionalno obaveno ama prebrzo, nemav prostor za cepidlacenje (ne deka ke imase zasto) morav da izlezam na pola saat i duri se vrativ veke pogolemiot del od rabotata bese zavrsen od doktor @kodus i negoviot kolega pa prisustvuvav samo na vakumiranjeto koe traese okolu 22-23min. Poziciite na moja radost zahtevaa 6m dolzina na cefkite koi btw si se veke odnosno fabricki so izolacija na niv ko sto se gleda na slikite a istotaka se gledaat i gumenite baferi...
Ete @Strelec sega sfakjas zasto "nebare stanuvav naucnik" za dali bliznak na Hirovo mu e Lomo Eco ili Cozy, znam sto istraziv morav i da go poluhaknam italjanskiot sajt na toyotomi za servisnoto i na veke kupena klima bitolskiot me izmrda za moment pa zatoa dosagjav :) i fala za tel na gorespomenatiot maher ;)
Inace vo izborot na ovaa klima prioritetni bea tri uslova, prviot da ima dovolno pozitivni korisnicki iskustva, vtoriot da bide poeftina od 350€ za da pomine regularno granica poradi toa sto ja kupiv od Grcka i tretiot da e 9000btu. Ja nacekav na popust za 329€ i bez ddv mi iskoci 265€. Zimava poleka si stega pa ke gi spodelam prvite iskustva naskoro...

P.S Se otkaza planot za selidba pa zatoa i Daikinot nema da go prodavam sega za sega iako mislam deka zajacan so vtorava klima ke bide prejak za prostorov ..
So zdravje da se koristi po lik e identicna so gree lomo

Fala vi zdravje da imate..
Koga barav sto da zemam u Gr vnimanieto mi go privlece ovoj model:
http://www.mediamarkt.gr/el/product/_hitachi-ras-l10eag-1199699.html
Edna od serijata so R32 koja od 2017 se prodava vo Evropa.
https://www.hawco.co.uk/en/media/bl...i/hitachi-technical-catalogue-r32-rak-rac.pdf
Cenovno bese nad limitot od 350€ sto go barav, korisnicki iskustva ni edno nikade i najcudno (pred mesec i pol koga istrazuvav za klimava sega moze se promenila situacija) dostapna edinstveno i samo vo mediamarkt vo Gr i ni na edno drugo mesto i prodavnica bilo kade niz svet, barem spored google search...

So zdravje klimata.
Ne ti tekna da vidis vo Leroy merlin,pred jumbo vero,kaj ikea.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Каде има кај нас хибридни соларни клима уреди ?

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Ova e opravdano. Ova e za vremeto na Ari Fucking Gold.

Isto ko da reces pa Heath Ledger ne morase da se ubie radi ulogata, taka i ovaj... Ne ide. :D

Sta se morala tice, morala sam. :D

7Iqmwbb.jpg

Каде има кај нас хибридни соларни клима уреди ?

@Strelec Дали оваа понуда се уште важи кај вас https://drive.google.com/drive/folders/0ByW6FIR3fZX5UkZJNGxiRDJmODg, 12ка Хансол за 50 000? Локацијата во која би се монтирал е дуќан, значи се работи за индустриска струја па затоа и исплатливоста би била подобра.Ќе се користи првенствено за ладење.Ме интересира колку панели би ми биле потребни за да функционира. Локацијата е Гевгелија па треба да се земе во предвид пеколното сонце :)

Dali nekoj ima iskustvo so podno greenje pod tepih ( tepison ) dali se isplati kolkava potrosuvacka ima

@Klima ured имаше еден бум со таков тип на греење пред повеќе од 15 год. го правеа тука локални производители по гаражи и мини халички,
беше ефтино да се купи околу 1000-1500 за едно собиче но квалитетот и не му беше нај-нај, па имаше и доста изгорени теписи поради тоа што беше изолацијата од некој подебел најлон но во секој случај страдаше ако се најдеше под столици кои често се поместуваа и се оштетуваше,
не трошеше многу околу 1 KW на h на повеќе квадрати површина (точна бројка не памтам) ама ретко од тој период кој мереше точно, и како што ти реков погоре заради незадоволителниот квалитет брзо народот се откажа од истото.
инаку беше доста пријатно кога газиш на топол под, и според мене подното греење и најкомфорно и најпријатно за човекот ја нема бучавата и провевот од клими и термо печки, не зафаќа место како термо или радијатор, кварцна, уљен радијатор или ќумбе бидејќи нели е под подот, нема зрачење како кога се грееш на кварцна, нема пепел и ѓубре како кога се грееш дрва ќумур... НО ПОДНО АМА ДА Е СО ТОПЛОВОДНО ГРЕЕЊЕ со 35-40 степени греење на водата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom