Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Земјата наокулу има солиден термален капацитет, не се согласуваш? :)
Често се занемарува тоа дека земјата е добар материјал за складирање на топлинска енергија. Има печки на дрва кои користат земјани акумулатори, ама тоа е некој друг муабет.

За употреба за топлински пумпи често прават и хоризонтални копови, и сондите цевките се закопуваат само доволно длабоко да се под точка на мрзнење. Функционира солидно, според кажувањата по форуми.
Се разбира дека длабоки верикални ископини се доведуваат до повиска температура, и поголем СОР. Но скапи се, посебно за нашиов стандард.

Инаку се што кажуваш тоа, важи општо за „направи сам“. Се разбира дека ти е потребно знаење од HVAC за да преадптираш клима уред. Се зависи колку сакаш да учиш и да се занимаваш со нешто. Краткорочно, купување готов производ е секогаш најпрактично.

Dali segasnive FUEGO klimi se istite kako porano sto bese modelot FUEGO ESPANA i dali se raboti za istata marka ili drugi gi proizveduvaat denesnive fuego klimi
Imam blizok sto koristi FUEGO ESPANA stara okolu 14 god i super e i den denes e kako nova super i ladi i gree ne e inverter ama perfektno rabot
Znaci me interesira segasnite FUEGO i poranesnite FUEGO ESPANA dali se od isti peoizvoditel

Последно уредено:
:facepalm: Исто ко за Тарантино да речеш дека не знае што да праи пошто човекот си има одреден стил и си тера по него.

Божем Мартинчо е крив што ги собрал наградите за Департед. :pos:

Дали што е премногу топло , некако Грее Ломово слабо лади како е кај вас?

bogami mojava 10+ god star inverter tosiba se maci zimoska koga e ladno pod -10, ama letoska e prav zamrzivac :v

Ako e na juzna strana i direktno izlozena na sonce, normalno deka poslabo ke ladi.Na sonce e 55 °C, a povekjeto od klimite se deklarirani do 43°C.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Здраво до сите, некој дали користе од ecospar Auriga 25 KW чисто мислење задоволен не задоволен и тн. Фала поздрав

Na kolku stepeni ja imas pusteno da ladi stavija na 20 da vidis dali isto ke ladi ako e isto konsultiraj se so monterot sto ti ja montiral

Дали што е премногу топло , некако Грее Ломово слабо лади како е кај вас?
:D Немој за грее лошо да зборуваш ќе бидеш опменат за богохулење од поединци на форумов

@dastan citaj gi i prethodnite postovi na clenovite, 123456 ima Lomo LCLH 5,5ka vo +50m2. Zimovo napisa..
ne te napagjam i ne se lutam, ednostavno bidete objektivni, deckovo bese skeptik i za greenje na klimava pa 2 zimi istera bez problem
Екстра нонстоп работи климата од 11 до 00ч на 30 пуштена фулл пошто цела барака ја греам, никакви замерки ова ми е 2 сезона со неа.

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
@Strelec па читај и ти што сум пишал за климите на грее пр. #12206 гледај го само она со болд другото не е битно го решифме тогаш,

дека не се толку лоши дури и сум препорачувал заради гаданцијата од 10 год. еве ти и пр. #12232 , #12230 , ама целта си ја исполнив :D а знаев дека ќе се јавиш ако се пошегувам, поздрав и секое добро :)

Религија
Нарација
Криминал

-Мартин СкорсезИ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom