Јас не реков дека е лош режисер, туку дека немал идеја што да направи па направил филм скоро исткако Goodfellas. Подоцна филмовите не реков дека му се лоши иако не му ги имам гледано сите, зборот ми беше само за тие два филма.Ама @Zarniwoop , во никој случај не можеш да кажеш дека е лош режисер, дури и да го земеме како точно тврдењето за Departed (за ова подоцна). Убаво вика @Џонтра Волта , човекот си има негов стил кој си го тера цело време (со мали исклучоци - пр. Hugo е поразличен од се што има направено), е сега, последниве десетина години што направи некои далеку под неговото ниво филмови, сепак не го прават лош режисер. Човекот ги има направено Taxi Driver, Raging Bull, Goodfellas...
А за Departed - што ако е римејк? Он не го криел тоа, па да му замеруваме за плагијаторство? Има еден куп римејкови кои се дури и подобри од оригиналните филмови. Плус, колку што знам, Скорсезе ретко е сценарист на неговите филмови, само не знам каков е случајот со Departed. Според мене и Departed е одличен филм, исто и Hugo, па и Shutter Island (од поновите).
А за Departed пак доаѓаме до тоа дека немал идеја, уствари секој што прави римејк за мене нема идеја, која им е причината да прават римејк не знам.