Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Последно уредено од модератор:
Casablanca meets Mr. & Mrs. Smith meets уште некој but I just can't put my finger on it
Не знам јас што да мислам, можеше подобро ваљда.
Не можам да кажам дека беше лош, зашто не можам да кажам што конкретно беше лошо, ама ко да не ги исполнува ни критериумите за добар.
Би го опишала како медиокритетен.

И јас сакам Casablanca, WWII, London, Pitt, романси....
И генерално сум слаба на ваков тип просекотини, ама овoј didn't deliver, што и мене малку ме чуди.

И не ми е најјасно како има номинација за costume design... да требаше да проценам која година е сетингот само по костимографија ни во најлудите соништа немаше да кажам '42

Одкако ги совладав сетинзите можам да кажам дека климата е ОК.
Сетирана на 23C и fan на low (без iFeel) одржува 22-23 во собата. Навечер ја ставам на 19 и накај 14:00 ја местам на 23 за кога ќе дојдам од работа да има постигнато темп.
На 23C потошувачката и е ~600W со тоа што на периоди дига до 800-900 и тогаш се појавува брумот што ќе пробам да го решам со бафер штрафови.
Фала на сите за сугестиите.
Uste ednas so zdravje da si go rabotis Gree Amberot
A eve Kolku kosta istata klima vo Zapadna Evropa cena 1058Evra e 12kata Amber vo Viesaman izvedba.

A dali ti e uklucena opcijata za QUIET na daljinskoto odnosno dali ima slusalki na displejot od daljinskoto oti toa znaci potivka rabota ama i pomal izduv, na Quiet funkcijata se potivki izduvite potivko gree pomalku trosi ama toa e posoodvetno za potoplo vreme a za poladno najdobro e da e isklucena Quite funkcijata.
Jas mislam deka klimata e odlicna za cenata zosto eve ja istata kako model na Vajsman za 2017 so mnogu povisoki ceni od nasive tuka vo Mk a toa znaci deka e kvalitetna klimata koga i Vajsman ja rebrendiral. - I slucajot kaj Amberot se povtoruva isto Kako kaj Hansolot i nego Go rebrendiraat jaki firmi elektroluks I slicno.

http://www.viessmann.it/it/riscalda.../condizionatori-inverter/vitoclima-232-s.html
http://slidegur.com/doc/10005913/viesmann---viessmann
Visman.jpg

Ostaj cenite od 1058 evra.
tamu kaj sto gledas imaat povisok standard.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

од претходните постови видовте дека вчера купив клима али поради XXX причини не беа у можност да ми ја достават како што ветија, не се битни причините не сакам да хејтам ниту една фирма, али дефинитивно не е по моја вина. така да ај препорака за добар инвертер до кај 700-800 евра, или овие што продаваат клими слободно нека ми пишат приватна порака, али ке ги молам да ми пишат само оние што можат да го исполнат тоа што ке го ветат, нормално плакам у кеш.

фала
Јас за моите земав Cooper&Hanter Arctic 18 и многу сум задоволен, климата работи постојано веќе две недели, нема проблем, грее и загрева 50м3, без проблем, мислам дека и 30степени ке направи ако и зададеш. Ја земав по препорака на колега од факс, кој работи таму и многу сум му благодарен. И јас сум инженер термичар и не верував дека сплит систем може да работи толку добро. Меѓутоа колегите кои ги носат C&H, се сериозни во секој поглед од работата која ја работат, па дури и имааат пратено човек на обука за сервис на овие клими, во Рига мислам. Сега ќе земам уште една само помала, 12 ((ARTCTIC-25) за во дуќан кај мене.

Јас за моите земав Cooper&Hanter Arctic 18 и многу сум задоволен, климата работи постојано веќе две недели, нема проблем, грее и загрева 50м3, без проблем, мислам дека и 30степени ке направи ако и зададеш. Ја земав по препорака на колега од факс, кој работи таму и многу сум му благодарен. И јас сум инженер термичар и не верував дека сплит систем може да работи толку добро. Меѓутоа колегите кои ги носат C&H, се сериозни во секој поглед од работата која ја работат, па дури и имааат пратено човек на обука за сервис на овие клими, во Рига мислам. Сега ќе земам уште една само помала, 12 ((ARTCTIC-25) за во дуќан кај мене.
И што клима е таа што чудо е?
C&H каде се произведува ако може да добиеме информација каде се наоѓа фабриката на C&H ??
Кој е овластен сервис за C&H за МК каде се наоѓа и колку години доби гаранција?
Имаш ваљда гаранција на која пишува кој е овластен сервис...или ?

Последно уредено:
Абе стрелец овие од elitemadzone-koja klima? те провалија. Што се глупираш бе??? Што не си седиш мадро??? Немој, бери акал !
Со добра намера,
Поздрав

И што клима е таа што чудо е?
C&H каде се произведува ако може да добиеме информација каде се наоѓа фабриката на C&H ??
Кој е овластен сервис за C&H за МК каде се наоѓа и колку години доби гаранција?
Имаш ваљда гаранција на која пишува кој е овластен сервис...или ?
Мене битно ми е да функционира. Денес ми ја монтираа и 12-ката и екстра е, многу е тивка. Се произведуваат во Грее во делот каде што се права даикин и панасоник. Амерички инженеринг, кинеско производство. Гаранција е 2 години, а овластен сервисер е фирмата која ги носи. Како шо реков пред тоа потполно им верувам на дечките од таму, го познавам и газдата, ептен се сериозни во работата што ја работат, мислам дека тој прв ги донел сплит системите у Мк, пред 27-28год. Сакам да кажам дека штом добро се продаваат у финска, и ги препорачуваат, сигурно се добри, работев со финци на косово, ептен се пицајзли...

Мене битно ми е да функционира. Денес ми ја монтираа и 12-ката и екстра е, многу е тивка. Се произведуваат во Грее во делот каде што се права даикин и панасоник. Амерички инженеринг, кинеско производство. Гаранција е 2 години, а овластен сервисер е фирмата која ги носи. Како шо реков пред тоа потполно им верувам на дечките од таму, го познавам и газдата, ептен се сериозни во работата што ја работат, мислам дека тој прв ги донел сплит системите у Мк, пред 27-28год. Сакам да кажам дека штом добро се продаваат у финска, и ги препорачуваат, сигурно се добри, работев со финци на косово, ептен се пицајзли...
So zdravje da si gi rabotis klimite I dobro dojde vo klubot na Gree. Fakt e deka ovaa firma e rebrendiran Gree.
A 12 kata po koja cena redovna se prodava?.
Cenata na 18 kata mislam bese kako sto rece 48 karti redovna cena?
Edinstven nedostatok e deka ima Garancija od samo 2 God koja e dosta pokratka od na primer istite modeli na Gree za koi se dava 5 godini garancija a cenite se isti.

So zdravje da si gi rabotis klimite I dobro dojde vo klubot na Gree. Fakt e deka ovaa firma e rebrendiran Gree.
A 12 kata po koja cena redovna se prodava?.
Cenata na 18 kata mislam bese kako sto rece 48 karti redovna cena?
Edinstven nedostatok e deka ima Garancija od samo 2 God koja e dosta pokratka od na primer istite modeli na Gree za koi se dava 5 godini garancija a cenite se isti.
Овде грее продава модели кои не постојат на никој друг пазар, јас купив клими кои се продаваат насекаде... стандардизирани модели веќе докажани по балтичките држави, скандинавија, европа... а тоа дека е само ребрендирано, мало сутра...а за гаранцијата на грее дека е 5години исто мало сутра... 5години, уствари 1+4, читај едвај 1година... читај измама... цената е таа што е, а и да е поскапа климата штом има стандардизирани и ќе повторам, веќе докажани модели, вреди... за цена може да се јавите...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom