Чекајте малце другари. Каде поточно во постот од другата тема, јас конкретно наведов дека сите од форумот сте помодари? Или пак реков, еј вие од форумов немате свое мислење? Да, првото мислењето ми беше општо и секој можел да се навреди, моја грешка. Можеби требаше да напишам во заграда освен за тие тука што пишуваат? Не таргетирав ниту една група јас. Едноставно такво мислење имам општо за филмот, сметав дека е исфорсиран. Пред да го напишам мислењето, врска немав дека на вас толку многу ви се допаѓа, дека ќе ве навреди толку или пак ми беше во план да разглобувам понатаму. Скролав по форумот, не видов тема за него, па таа ми изгледаше најприкладна во моментот. Каде имате дискутирано конкретно за тој филм - не знам. Форумов јас скоро ич да не го пратам. Во тој момент бев изреволтирана од икс личности во мојот живот, затоа што не сакаат да одат во кино, освен ако не е Ла ла ленд или 50 нијанси, затоа што им е битно да си стават сликичка од филмот. За другите не сакаат да слушнат, затоа што гледаат филмови што се само моментално главна тема. Сега може ќе кажете такво ти е друштвото, бла бла бла... ама вистина е така со многу луѓе. Вие бар ако гледате повеќе филмови, знаете каква е реакцијата кога ќе спомнете црно бел филм на повеќето, не? Ќе те прашаат во кој век живееш, дали филмот е со 180 пиксели. Од таа гледна точка се изнервирав, затоа што се гледа само тоа што е „ин“ моментално. Кога веќе го спомнав филмот Мементо, едвај, значи одвај ги натерав за да го гледаме затоа што е 2000 година. Со кого и да правам муабет, ги гледаат само тие што се моментално актуелни и точка. Еве, не знам ниту 50 нијанси дали го сакате тука, (искрено се надевам дека не) ама јас не го сметам за доживување во кино да одам и да гледам порнич со чат пат муабет. Само да не се сврти темава и за тој филм, ќе ве молам.
П.С. се' уште се држам до тоа дека ако некој филм му се допаѓа на одреден член, тоа не мора да значи дека на сите ќе им се допадне. Да, секоја чест што имаат изгледано повеќе филмови, знаат многу повеќе глумци и се' тоа, ама сите си имаат различни критериуми за добар филм и нема потреба веднаш да се напаѓа друг член затоа што има спротивно мислење од неговото, па да треба сите да се водат по неговото мислење, а останатите да бидат линчувани, затоа што имаат контра мислење.