Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Na nivniot web sajt ima ceni 5600 denari kanta 16 litri a za kolku kvadrati e ne znam narackite se preku internet
Незнам каков ефект ќе има ако се нанесе на внатрешната страна од надворешните ѕидови, ако е ок би било идеално, поготово за нас кои живееме во згради каде што е проблематично изолирање на фасадата.Според упатството „Нормата за потрошувачка на материјалот за еден слој со дебелина од 1мм изнесува 1 л/ m“ излегува дека за изолација на просечен стан би требало 2-3канти или 200-300евра(само за надворешни ѕидови). Што е далеку поефтино и побрзо за изработка од било која друга изолација.

Gree change trosese 1830w na turbo i postaveno 30c, i toa ja doprev jas, kaj ce i bese krajot ne znam. Do sega ja nemam videno do olkava potrosnja da odi :)
I postigna vo sobata 30c i toa za edna kratka turbo sesija. Predhodno napravi eden defrost za da nabilda sila
Ima odlicna masina se vrti kako rece kako kawasaki

Gree change trosese 1830w na turbo i postaveno 30c, i toa ja doprev jas, kaj ce i bese krajot ne znam. Do sega ja nemam videno do olkava potrosnja da odi :)
I postigna vo sobata 30c i toa za edna kratka turbo sesija. Predhodno napravi eden defrost za da nabilda sila
мојата 9-ка на 23с дигна 1650, можам да замислам на 30 ако ја ставам над 2 киловати ќе јаде
@valvoline не е важно колку троши, важно е да грее Мојата на 350-400w одржува 22с во 20м2 на -5 надворешна Т. Значи и -15с да фати нема да ме остави не згреан да мрзнам, па макар да порасне потрошувачката и над 1 киловат, сигурен сум дека ќе грее перфектно

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Одличен начин да се заврши 2016та година, Nocturnal Animals e ремек дело :bravobe:

Незнам каков ефект ќе има ако се нанесе на внатрешната страна од надворешните ѕидови, ако е ок би било идеално, поготово за нас кои живееме во згради каде што е проблематично изолирање на фасадата.Според упатството „Нормата за потрошувачка на материјалот за еден слој со дебелина од 1мм изнесува 1 л/ m“ излегува дека за изолација на просечен стан би требало 2-3канти или 200-300евра(само за надворешни ѕидови). Што е далеку поефтино и побрзо за изработка од било која друга изолација.

Vaka sve izgleda super eftino brzo, samo da se najde nekoj koj ima iskustvo so ovaa izolacija,kako sto procitav mozeza nadvoresni i vnatresni sidovi i ne samo sidovi i mnogu drugi materijali cevki itn itn

Вака сега,ми нудат замена за Teslata..
Нео 12 - ка
Беко 12 - ка
Даикин 12 - ка , Но Даикинот ми е прескап.
Хаиер 18 - ка
Горење 18 ка , и таа прескапа

Сакам да прашам каква е потрошувачката на 18-ка климите ?
И што да земам од тие?

Вака сега,ми нудат замена за Teslata..
Нео 12 - ка
Беко 12 - ка
Даикин 12 - ка , Но Даикинот ми е прескап.
Хаиер 18 - ка
Горење 18 ка , и таа прескапа

Сакам да прашам каква е потрошувачката на 18-ка климите ?
И што да земам од тие?
На работа имам 12 Беко инвертер стара 7-8 години ја користам во преоден период и сега кога е многу ладно од сабајле додека загрее парното.Дува доста топло, дефрости не сум приметил да прави работи по 2-3ч на 30с пошто ми треба инстант топлина.За потрошувачка не знам.Има само една маана бучна е надворешната, но можеби е лошо намонтирана зашто во другата просторија имаме иста таква таа помалку бучи.Не знам колку е иста со сегашниве но според далечинското најверојатно се работи за ЛГ машина пошто е идентчно со друга ЛГ клима.
Што се однесува до потрошувачката на 18-ките не може да се генерализира, секоја е различна и секој простор е приказна за себе така да и потрошувачката ќе биде различна.Ако ти е од помош имам Даикин 18-ка во 35м2 за декември сметката ќе биде околу 2400ден Т од 21-24С.

На работа имам 12 Беко инвертер стара 7-8 години ја користам во преоден период и сега кога е многу ладно од сабајле додека загрее парното.Дува доста топло, дефрости не сум приметил да прави работи по 2-3ч на 30с пошто ми треба инстант топлина.За потрошувачка не знам.Има само една маана бучна е надворешната, но можеби е лошо намонтирана зашто во другата просторија имаме иста таква таа помалку бучи.Не знам колку е иста со сегашниве но според далечинското најверојатно се работи за ЛГ машина пошто е идентчно со друга ЛГ клима.
Што се однесува до потрошувачката на 18-ките не може да се генерализира, секоја е различна и секој простор е приказна за себе така да и потрошувачката ќе биде различна.Ако ти е од помош имам Даикин 18-ка во 35м2 за декември сметката ќе биде околу 2400ден Т од 21-24С.
Сметката е само од климата или целосна?Оти и кај мене сметките ми се од 2500 па до 3500,климата ја имам месец ипол нетроши економична е ама еве додека пишувам си прави дефрост и не ме грее воопшто.

Сметката е само од климата или целосна?Оти и кај мене сметките ми се од 2500 па до 3500,климата ја имам месец ипол нетроши економична е ама еве додека пишувам си прави дефрост и не ме грее воопшто.
Само климата.

И кај мене е отприлика така, 2500-3000 само климата за 40-45м2

Sent from my EVA using Tapatalk

Значи вака се работи за Whirlpool spiw412ll кога ке ја ставам на high fan speed дува млак воздух и послабо загрева само на low се осеќа топло дали има некаков проблем или нормално е?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom