Хоуп
ümid edirəm
Мора да има барем 3 на Хичкок, по 2 на Били Вајлдер и Фриц Ланг и по 1 на Арџенто и Полански. И ќе бидам задоволна 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
остави ја преку ден на 19-20с. ако сакаш да се стоплиш кога ќе се прибериш дома, ако ја гасиш Т ќе падне на 16-17с зависно што изолација имаш може и на 15 па ќе мрзнеш 3-4 часа дур дигне температура во собатаКaкo е пoвеќе екoнoмичнo дa јa oстaвaм 24h климaтa или дa јa исклучувaм зoштo сaмo пoсле 17 чaсoт сум дoмa
Од десегашно искуство остави ја да работи 24 часа, кога не си дома температурата стави ја ниска 18-20 степени, кога си дома само качи ја нагоре. Со гасење нема да се стоплиш и повеќе ке потрошеш.Кaкo е пoвеќе екoнoмичнo дa јa oстaвaм 24h климaтa или дa јa исклучувaм зoштo сaмo пoсле 17 чaсoт сум дoмa
"Заштедата" што ке ја направиш со гасење ке ја дадеш на панелката, претпоставувам 2-3kW панелка правеме муабет.I sekako posle pola cas da izgasis panel
Sent from my SM-G903F using Tapatalk
Vo dobro izoliran prostor, kade imash instalirano panel od 2 ili 3 kW plus klima koja duva so 2kw (da recime). Ako na nekoj mi treba toplina 22stepeni samo 7 casa, nema logika da raboti klimata 24h. Sekako deka e pokomotno da ne se gasi, no ako za pola cas mozi da se postigni 23 ili 22 vnatre Il (ili cas) za toj TURBO CAS ke potroshi 3(panel) plus 2 (klima) = 5kw. Se sfakame?Од десегашно искуство остави ја да работи 24 часа, кога не си дома температурата стави ја ниска 18-20 степени, кога си дома само качи ја нагоре. Со гасење нема да се стоплиш и повеќе ке потрошеш.
"Заштедата" што ке ја направиш со гасење ке ја дадеш на панелката, претпоставувам 2-3kW панелка правеме муабет.
I klima bez panelka teshko. Stara prikazna e taa.Од десегашно искуство остави ја да работи 24 часа, кога не си дома температурата стави ја ниска 18-20 степени, кога си дома само качи ја нагоре. Со гасење нема да се стоплиш и повеќе ке потрошеш.
"Заштедата" што ке ја направиш со гасење ке ја дадеш на панелката, претпоставувам 2-3kW панелка правеме муабет.