Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Od vcera do denes za fora merev tocno kolku mi vlece klimata sega koga e baagi ladno. Od 6 sabajle do 10 navecer 10kw od 10 navecer do 6 sabajle 7 kw. Okolu 90 den dnevno. Gream znaci 32-3m2 dnevna+ trpezarija kako edna soba se konstantno na 23c denje noke.Pri ovakvi temperaturi ocigledno deka se zgolemuva potrosuvackata, kaj mene konkretno za 30tina posto. Najvece vlece od 8 do 8 vecer so sabajle a od 8 sabajle do 8 vecer vo kw mislam deka e na pola potrosuvackata na struja.

@valvoline сигурно во зграда си и те греат комшиите, имаш топлински загуби од 50w/m2 што не е лошо на овие Т
кај мене е под 40 вати во 20м2 соба кај што е климата, можеш ли да израчунаш колку трошам јас дневно :D

prashanje 1: nadvoreshnata edinica dali mozi da bidi povisoko montirana od vnatreshnata
prashanje 2: kolku e maksimalnata dolzina na crevoto pomegu nadvoreshnata i vnatreshnata edinica?

1. Moze
2. Za sekoja klima e razlicno. Nekoja do 5m, a posle 5m se dopolnuva freon, nekoi se do 15m, taka da pisuva vo user manualot od proizvoditelot

..
FUJI i FUJITSU se podavaat nekade vo MK?..

http://hidroset.mk[DOUBLEPOST=1482229095][/DOUBLEPOST]
prashanje 1: nadvoreshnata edinica dali mozi da bidi povisoko montirana od vnatreshnata
prashanje 2: kolku e maksimalnata dolzina na crevoto pomegu nadvoreshnata i vnatreshnata edinica?

http://www.klimauredjaji.co.rs/najcesca-pitanja-u-vezi-montaze-klima-uredaja/

Pod tocka 6 i 7 ti e odgovoreno..

1. Moze
2. Za sekoja klima e razlicno. Nekoja do 5m, a posle 5m se dopolnuva freon, nekoi se do 15m, taka da pisuva vo user manualot od proizvoditelot
Mnogu sum blagodaren na odgovorot[DOUBLEPOST=1482230740][/DOUBLEPOST]
Mnogu sum blagodaren na odgovorot

Gledam i posle tolku godini, diskusii za klimite. Bravo decki. Da ve pozdravam.
Pred nekolku godini, koga ja kupuvav mojata klima, dobiv vpecatok deka FUJI i FUJITSU imaat dobri performansi no slabo gi ima na nashiot pazar.
FUJI i FUJITSU se podavaat nekade vo MK?

Pozdrav
Fujielectric ги продава фирмата УНИ 24 Штип

Ева Грин е брилијантна.
Не беше ништо посебно, мене лично она ми е врв во Penny Dreadful. Ама сепак некако оверејтед ми е филмчево. Ја не ни знаев додуша какви му се оценките и слично дур не го изгледав, баш кога го завршив викам чекај баш да ѕирнам какви му се оценкиве и не знам, мислам дека е оверејтед.

Дали на овакви време, минусна температура ден и ноќ, инвертерот кога ќе ја постигне зададената температурата треба да исклучи ?
Имам чудна ситуација каде два инвертера ГРЕЕ Хансол постариот и новиот модел, различно се однесуваат.

Зоотопија, меех. Просек ептен некако :| се мислев дали да го глеам the secret life of pets или тој..
Види добар е Зоотопија, ама Миленичињава ме стопија, буквално ко го изгледав еден саат бев со насмевка на лицето, секој лик беше толку сладок. :ljubove:

Дали на овакви време, минусна температура ден и ноќ, инвертерот кога ќе ја постигне зададената температурата треба да исклучи ?
Имам чудна ситуација каде два инвертера ГРЕЕ Хансол постариот и новиот модел, различно се однесуваат.
Isklucuva koj od dvata, stariot ili noviot ?
Razlicna koncepcija se skroz dvete klimi pa normalno i razlicno da se ponasat, noviot e so 2-stage verovatno i prostorot kaj sto se namesteni ne e ist....za kolkav prostor se raboti i ako moze informacija za zadadena T na daljinskoto i T vo prostorijata ?
Sigurni ste deka samo iskljucuva zaradi postignata T ili pravi defrost (kratok od 3min) ili realniot defrost so otopuvanje na nadvoresnata od 7-10minuti ?

Eve potrosnja na BEKO 120 Bhin 3.5kw prostorija od 26m2,tavan visina 280cm izolacija 5cm stiropol,i zidovi 5cm tervol,od tri strani na otvoreno,od koj ednata e skoro cela na stakla,ja ukluciv vo 16h do 1 vecer 7.6kw za 9h,koga ja ukluciv temp bese +1 pa eve momentalno e -4...vo prvite 4h imase potroseno po okolu 750w za 1h a na kraj za 9h ispagaat po 850w posto temp se namaluvase,namestena na 25c so ifeel vnatre 23,24c temp od displejot na daljinskoto

Eve potrosnja na BEKO 120 Bhin 3.5kw prostorija od 26m2,tavan visina 280cm izolacija 5cm stiropol,i zidovi 5cm tervol,od tri strani na otvoreno,od koj ednata e skoro cela na stakla,ja ukluciv vo 16h do 1 vecer 7.6kw za 9h,koga ja ukluciv temp bese +1 pa eve momentalno e -4...vo prvite 4h imase potroseno po okolu 750w za 1h a na kraj za 9h ispagaat po 850w posto temp se namaluvase,namestena na 25c so ifeel vnatre 23,24c temp od displejot na daljinskoto
Ovaa e taa od neptun?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom