Eve vi eden kokreten i realen video test za rabotata na noviot
Hansol GWH12TB-S3DBA3E Nordik 2-stage cisto da rascistime nekoi dezinformaci kolku trosi i kako gree ovaa mashina.
Bez sliki od meraci striktno video
Testot e vo 4 dela, vo uslovi vnatresna okolu 19C....21C na usis i nadvoresna T od okolu 4~5C. Prostorot e nevselen i seuste se ureduva zatoa se takvi niski T vnatre.
Nadvoresnata T e megju 4C i 5C moze da primetite deka se pokazuva i na displejot so pritiskanje na Temp dugmeto zatoa sto ovoj model ima Tsenzor i na nadvoresnata edinica pa ja pokazuva i nadvoresnata T so Temp dugmeto.
Mereno e so izduv na 5ta crta sto za Hansolot e 670m3/h ili 6ta brzina vo skalata od vkupno 7 brzini na izduv.
AirFloVolume[m3/h]____740/
670/610/530/460/410/380
....prvata brzina od 380 e Silent, najjakata 740 e Turboto i se uklucuvaat so posebno kopce na daljinskoto, od 2ra do 6ta se onie 5 crtki na displejot koi gi vrti i AutoFanot.
Objasnuvanje za testot:
Part1....zadadena e 25C odnosno 4C povisoka T od onaa na usisot (21C) za da se vidi kako Hansolot si ja brka zadadena T, izduvot e 47~49C.
Part2....pri kraj na Part1 ja namaliv zadadenata od 25C na 22C so cel da se vidi kolku trosi koga ke se priblizi vo 1C zadadenata T so onaa na izduvot.
Part3....ova e prodolzenie na Part2.....na krajot potrosuvackata padna na samo 568W !!
Part4...ova e test kolkava T na izduv moze da izvadi so 28C zadadena ili celi 7C povekje od onaa od 21 na usisnata strana so istiot izduv od 670m3/h....postigna 52C so 1600W potrosuvacka.
A onoj sto tvrdese deka trosi po 1,1KW cel den moze da mu bide tocno tvrdenjeto SAMO vo slucaj ako prethodno dobro go oladile prostorot, pa usisnata strana ima temperatura od primer 10~15C taka sto so zadadena temperatura od 22C javuva golema Temperaturna razlika zadaena/usis sto normalno ke javi i visoka potrosuvacka vo pocetniot moment dodeka ne se pokaci T na usis i priblizi do 22C.
Ke probam da napravam slicno merenje i na poladnoto....klimava e na prijatel na moj prijatel i dobro sto i ovolku mi dozvoliva da im se igram so klimata