JimmyHoFFa
NAVIGATOR
Ако ти е за соба до 30м2 имаш да бираш за тие пари , Гри ломо еко е солидна клима за 22000 денДруштво има некоја добра клима инвертер до 23.000 денари?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако ти е за соба до 30м2 имаш да бираш за тие пари , Гри ломо еко е солидна клима за 22000 денДруштво има некоја добра клима инвертер до 23.000 денари?
Веќе направив така@Pero007 скапата тарифа направија 6.6 евтината 3.3 и ќе ја имаш точната потрошувачка на климата. Мене ми стои дека имаш многу киловати потрошено, зошто на 24с
не ви е удобно на 22 ? секој степен плус многу значи за потрошувачката
Конвекторска греалка.Јас имам Термор француска бргу загрева, безшумна е, пријатна топлина дава и има термостат на влезниот воздух, кој патем го зема од долната страна т.е. подот така да температурата можеш прецизно да си ја подесиш на колку ти одговара.Според мене е поекономична од другите грејни тела што користат греачи затоа што грее додека не ја постигне зададената температура, а потоа се исклучува и уклучува на интервали.aj pomos malce sakam greenje za vo spalna nesto pod 30m kvadratni e sega so bebence pa sakam da zagrevam po malku prekku zima ne mnogu da ne bide epten kocan ladno fasada so stiropor prozor pvc e sega koee e najekonomicno greenje da stavam (da ne e klima) radiatorce na ulje imav ama nekako mn sporo gree a cedi struja ko ludo ap trazam nesto poekonomincno fala i poz do site
Еве поминаа 28 дена откако го ставив мерачот, па пред да го ресетирам пошто околу 25 во месецот отчитуваат од ЕВН да ги постирам мерењата:
Прегледај го приврзокот 160441 Прегледај го приврзокот 160442 Прегледај го приврзокот 160443
Вкупно 328кв или 1433ден +18%ддв.Зададена Т24 освен кога нема никој дома тогаш е 20ц, површина 34м2.На почетокот греев плус ходник 11м2,ама пошто е долг не можеше доволно да се загрее па постојано имаше ладно струење кон дневната.
За во иднина планирам да пробам да ја исклучувам и да ја пуштам на тајмер, да видам како ќе троши и нормално како ќе загрева.
Од 1ви до сега 44 кв? 24/7 ти е пуштена?А замисли да имаш 10цм фасада и пвц со три стакла, колку би потрошил...
Во куќа си или стан?
Батали палење гасење, ем ќе треба долго време да стопли ем ќе ти троши повеќе.
Во стан.Во работни денови добар дел од денот нема никој дома, па мислам дека додека е вакво времево може да си дозволам да ја гасам.Кога ќе стане грч надвор ќе мора да работи 24ч.А замисли да имаш 10цм фасада и пвц со три стакла, колку би потрошил...
Во куќа си или стан?
Батали палење гасење, ем ќе треба долго време да стопли ем ќе ти троши повеќе.
Анон, воопшто не ти прилега овој имиџ на лошо момче што го фураш, ај ти се молам иди и буни се зашто Ставро има небитна свастика на аватар, и не кур се мешај во празните дискусии помеѓу мене и мојот вечен пријател, комрадот Стек.Не ти е досадно вака да го обучуваш?
Мада уште малку ќе се среди тој, и ти не знаешe баш најдобро кај тераш пред да доеш у под-форумов.
Ама си легна.
Се надевам и стеков ќе легне.