Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
На 30 степени макс е поставена температурата на даљинското и на 3 брзина вентилаторот....
Ако не сум грешка некој непишан стандард е да се мери на најбавна брзина бидејќи има разлика и самата брзина. Може да пробаш на 1ва брзина колку ке извади Т

Ако не сум грешка некој непишан стандард е да се мери на најбавна брзина бидејќи има разлика и самата брзина. Може да пробаш на 1ва брзина колку ке извади Т
ако во 3-та вади 50 на издув, во прва би требало на кај 60 да оди што е mission impossible :D
колку за споредба Change на 3-та од 4 брзини вади 42-43с на издув со 70-80% од снагата, на 100% да залети компресорот не верувам повеќе од 45-46 да дава
во прва може и над 50 не ми е ништо чудно ама џабе кога не може да загрее како што треба брзо и економично

Последно уредено:
ако во 3-та вади 50 на издув, во прва би требало на кај 60 да оди што е mission impossible :D
колку за споредба Change на 3-та од 4 брзини вади 42-43с на издув со 70-80% од снагата, на 100% да залети компресорот не верувам повеќе од 45-46 да дава
во прва може и над 50 не ми е ништо чудно ама џабе кога не може да загрее како што треба брзо и економично
1ва се зема како основа за споредба, бидејќи 3та кај тебе и 3та кај мене не е иста, и 1ва нема да е иста ама 1ва обично се со најмала разлика, така ако правеме споредба најдобро е на најниска брзина за да имаме резултати базирани на што е можно помалку разлики.

Моментално го немам термометарот за да измерам, ама кола не се мери колку иде во прва брзина, истото важи и за компјутер го пушташ на стрес тест кој што ги вади максималните перформанси на секоја компонента и потоа гледаш дали системот ке прегрее или не. Мерењето во прва брзина не е валидно бидејки значи дека топлиот воздух повеќе ќе се задржува во климата и ке испушта потопол воздух, ама само на пола метар од климата, додека во 3 брзина топлиот воздух ке се шири низ целата просторија. Правилото би било загреваш на максимум до одредена температура и потоа одржуваш температура во прва брзина, економик драјв ;)

ај ако може некој да ми каже за радијатор на масло, маслен радијатор, електричен радијатор дали треба да се однесе на сервис за да се полни со масло еднаш годишно... извинете вака ама немам ни број од сервисер и мака ми е да не пукне и да истура масло... недај боже да прегори некого ... значи плиизз за одговор..

VIVAX HOME маслен радијатор OH-112503F за ваков радијатор станува збор...

ај ако може некој да ми каже за радијатор на масло, маслен радијатор, електричен радијатор дали треба да се однесе на сервис за да се полни со масло еднаш годишно... извинете вака ама немам ни број од сервисер и мака ми е да не пукне и да истура масло... недај боже да прегори некого ... значи плиизз за одговор..

VIVAX HOME маслен радијатор OH-112503F за ваков радијатор станува збор...
Eve go upatstvoto, mislam deka ne treba da se dopolnuva osven ako ne ti tecelo ulje...imas spisok so ovlasteni servisi tuka pa prasaj gi.

Последно уредено:
Друштво има некоја добра клима инвертер до 23.000 денари?

Друштво има некоја добра клима инвертер до 23.000 денари?
Ако ти е за соба до 30м2 имаш да бираш за тие пари , Гри ломо еко е солидна клима за 22000 ден

Шо сакам да кажам да бидеш подготвен на трансформација да се жртвуваш за улогата публиката да сфати дека ти значи тоа дека сакаш да се предизвикуваш себеси одново и одново да пребаруваш нешто што не си го знаел за себе да си бидеш туристички водич на самиот Лето,Гиленхал,Бејл(испуштам некој ТАКА гарант)

2n6vry0.jpg

на furious 7 кога Пол Вокер и Вин Дизел тргнаа по различни патишта на крајот, многу беше touching сцената

Еве поминаа 28 дена откако го ставив мерачот, па пред да го ресетирам пошто околу 25 во месецот отчитуваат од ЕВН да ги постирам мерењата:

Фотографија0003.jpg Фотографија0004.jpg Фотографија0005.jpg

Вкупно 328кв или 1433ден +18%ддв.Зададена Т24 освен кога нема никој дома тогаш е 20ц, површина 34м2.На почетокот греев плус ходник 11м2,ама пошто е долг не можеше доволно да се загрее па постојано имаше ладно струење кон дневната.
За во иднина планирам да пробам да ја исклучувам и да ја пуштам на тајмер, да видам како ќе троши и нормално како ќе загрева :).

@Pero007 скапата тарифа направија 6.6 евтината 3.3 и ќе ја имаш точната потрошувачка на климата. Мене ми стои дека имаш многу киловати потрошено, зошто на 24с
не ви е удобно на 22 ? секој степен плус многу значи за потрошувачката

@Pero007 скапата тарифа направија 6.6 евтината 3.3 и ќе ја имаш точната потрошувачка на климата. Мене ми стои дека имаш многу киловати потрошено, зошто на 24с
не ви е удобно на 22 ? секој степен плус многу значи за потрошувачката
Веќе направив така :). Знам ама сакаме потопло кога е :) а со оглед на тоа дека нема изолација и стари прозори се потрошувачката е во рамките на очекувањата.

aj pomos malce sakam greenje za vo spalna nesto pod 30m kvadratni e sega so bebence pa sakam da zagrevam po malku prekku zima ne mnogu da ne bide epten kocan ladno fasada so stiropor prozor pvc e sega koee e najekonomicno greenje da stavam (da ne e klima) radiatorce na ulje imav ama nekako mn sporo gree a cedi struja ko ludo ap trazam nesto poekonomincno fala i poz do site

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom