Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
26-30 квадрати, зграда на 7ми спрат (север-исток), добра изолација, ПВЦ дограма, прозорите малку не дихтоваат ама ќе се средат
Hitachi RAC-35WPA / RAK-35PPA Tehnoklima treba da ja ima posledna informacija 41k bez montaza.
ke zimam i jas ke im barame popust za 2 ;)
ima uste nekoj?

Vo vrska so temata za najekonomicno greenje imam poloven bafer od 2000 l za prodazba. Info so sliki po pp.

Koj rezil za Haier od 26000 aj aj aj :pos:, i so Eurovent bese ovoj HAIER TIDE ili nemase EV ? :D
Druze cim tolku buci nisto cudno i da e kompresor, vikaj gi odma :D
Mislam i @tzlatko ke mi go lajkne postov :D

@bub00
deckovo @SpiderWeb e po se izgleda od Bitola, pazi sto ke mu sovetuvas :D
Za tie pari moze i Hansol da si zeme do -30 :D
abe vie mozete i do -50 da go napraite ako mu stavite edna leovka kvarcna 3kw u kompresor

mojata AIRMAX on/off eve ja veke 8 godini si raboti kao saatce[DOUBLEPOST=1475697430][/DOUBLEPOST]
A vasive na +15 se raspadnaa i bucat :D
RAS-13BAV-E/mirai ovaa baco za tebe najbolji izbor...i @tzlatko ja preporaca za greenje bila top, mene ignoriraj me ama bar vogjata poslusaj si go ;)
neli sledis eurovent, pa otvori procitaj i ne si igraj so coekot, hitachito u se e bolji od toshiba....ama u se[DOUBLEPOST=1475698025][/DOUBLEPOST]so kutis be sto se kries covekov treba 40-50k da potrosi i dosol ovde za pomos
ti li be automehanicaru ke mu kazes sto da kupi

Последно уредено:
A која е приказната?
Ептен малку имам прочитано, ама содржината е дека на земјата на многу локации се симнуваат вселенски бродови кои се фиксирани. Главна улога се неколку научници од различни области кои се обидуваат да стапат во контакт со нив (суштествата во бродовите) односно да го научат нивниот јазик за да ја откријат целта на нивната посета.

Hitachi RAC-35WPA / RAK-35PPA Tehnoklima treba da ja ima posledna informacija 41k bez montaza.
ke zimam i jas ke im barame popust za 2 ;)
ima uste nekoj?

Јас планирам да ја земам RAK-50PPA, но ја немаат на лагер. За недела две ќе ја добиеле. Колку што ги разбрав во tehnoklima, RAK-35 се од новата серија PPB, а само RAK-50 e постарата серија т.е PPA, но можеби сум грешка. Климата ќе ја користам во куќа новоградба,ќе греам 40м2(отворен простор, дневна, трпезарија и кујна), приземен дел и ќе ми биде примарно греење. Имам фасада 8см, PVC дограма. За наредната година планирам уште една да земам за поткровјето, но незнам дали може да ми ја наместат во ходник и да грее три соби и едно купатило со отворени врати. Не се разбирам од клими, но читајќи го форумов година дена мислам дека ќе направам добар избор со Hitachi-то. Ги симнав сите документи што ги постираше strelec и tzlatko, и колку што гледам на -15 дава 3.8kw топлина (или сум грешка). Планирам откако ќе ја земам да постирам слики од монтажата, па понатаму како ќе ја учам климата така и ќе постирам податоци за нејзината работа.

@Strelec казнет со 2 поени заради навреди, @bub00 ако провоцираш ти си следен.

Не ме терајте да ја затворам темата и држете се до правилата.

nema da zgresis i jas mislev za kaj mene da ja zemam no se predomisliv 1vo sto ke mi izlezese 66K so montaza a za 60K so montaza ja dobiv daikin 50gv i 2ro sto kaj mene e mal prostor za 50ka[DOUBLEPOST=1475699417][/DOUBLEPOST]

mnogu mu zema be 2 poena auuu go izgore MOCKO EDEN
zemi i mene sega 2 poena fala ti mnogu

Ja bev isprovociran od avijaticarot ali uredu e za kaznata

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom