Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување

26-30 квадрати, зграда на 7ми спрат (север-исток), добра изолација, ПВЦ дограма, прозорите малку не дихтоваат ама ќе се средат

Koj rezil za Haier od 26000 aj aj aj :pos:, i so Eurovent bese ovoj HAIER TIDE ili nemase EV ? :D
Druze cim tolku buci nisto cudno i da e kompresor, vikaj gi odma :D
Mislam i @tzlatko ke mi go lajkne postov :D

@bub00
deckovo @SpiderWeb e po se izgleda od Bitola, pazi sto ke mu sovetuvas :D
Za tie pari moze i Hansol da si zeme do -30 :D

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
26-30 квадрати, зграда на 7ми спрат (север-исток), добра изолација, ПВЦ дограма, прозорите малку не дихтоваат ама ќе се средат
Hitachi RAC-35WPA / RAK-35PPA Tehnoklima treba da ja ima posledna informacija 41k bez montaza.
ke zimam i jas ke im barame popust za 2 ;)
ima uste nekoj?

Vo vrska so temata za najekonomicno greenje imam poloven bafer od 2000 l za prodazba. Info so sliki po pp.

Koj rezil za Haier od 26000 aj aj aj :pos:, i so Eurovent bese ovoj HAIER TIDE ili nemase EV ? :D
Druze cim tolku buci nisto cudno i da e kompresor, vikaj gi odma :D
Mislam i @tzlatko ke mi go lajkne postov :D

@bub00
deckovo @SpiderWeb e po se izgleda od Bitola, pazi sto ke mu sovetuvas :D
Za tie pari moze i Hansol da si zeme do -30 :D
abe vie mozete i do -50 da go napraite ako mu stavite edna leovka kvarcna 3kw u kompresor

mojata AIRMAX on/off eve ja veke 8 godini si raboti kao saatce[DOUBLEPOST=1475697430][/DOUBLEPOST]
A vasive na +15 se raspadnaa i bucat :D
RAS-13BAV-E/mirai ovaa baco za tebe najbolji izbor...i @tzlatko ja preporaca za greenje bila top, mene ignoriraj me ama bar vogjata poslusaj si go ;)
neli sledis eurovent, pa otvori procitaj i ne si igraj so coekot, hitachito u se e bolji od toshiba....ama u se[DOUBLEPOST=1475698025][/DOUBLEPOST]so kutis be sto se kries covekov treba 40-50k da potrosi i dosol ovde za pomos
ti li be automehanicaru ke mu kazes sto da kupi

Последно уредено:
Hitachi RAC-35WPA / RAK-35PPA Tehnoklima treba da ja ima posledna informacija 41k bez montaza.
ke zimam i jas ke im barame popust za 2 ;)
ima uste nekoj?

Јас планирам да ја земам RAK-50PPA, но ја немаат на лагер. За недела две ќе ја добиеле. Колку што ги разбрав во tehnoklima, RAK-35 се од новата серија PPB, а само RAK-50 e постарата серија т.е PPA, но можеби сум грешка. Климата ќе ја користам во куќа новоградба,ќе греам 40м2(отворен простор, дневна, трпезарија и кујна), приземен дел и ќе ми биде примарно греење. Имам фасада 8см, PVC дограма. За наредната година планирам уште една да земам за поткровјето, но незнам дали може да ми ја наместат во ходник и да грее три соби и едно купатило со отворени врати. Не се разбирам од клими, но читајќи го форумов година дена мислам дека ќе направам добар избор со Hitachi-то. Ги симнав сите документи што ги постираше strelec и tzlatko, и колку што гледам на -15 дава 3.8kw топлина (или сум грешка). Планирам откако ќе ја земам да постирам слики од монтажата, па понатаму како ќе ја учам климата така и ќе постирам податоци за нејзината работа.

@Strelec казнет со 2 поени заради навреди, @bub00 ако провоцираш ти си следен.

Не ме терајте да ја затворам темата и држете се до правилата.

nema da zgresis i jas mislev za kaj mene da ja zemam no se predomisliv 1vo sto ke mi izlezese 66K so montaza a za 60K so montaza ja dobiv daikin 50gv i 2ro sto kaj mene e mal prostor za 50ka[DOUBLEPOST=1475699417][/DOUBLEPOST]
@Strelec казнет со 2 поени заради навреди, @bub00 ако провоцираш ти си следен.

Не ме терајте да ја затворам темата и држете се до правилата.
mnogu mu zema be 2 poena auuu go izgore MOCKO EDEN
zemi i mene sega 2 poena fala ti mnogu

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom