Најекономично греење и ладење

Член од
28 јули 2016
Мислења
107
Поени од реакции
56
Koj rezil za Haier od 26000 aj aj aj :pos:, i so Eurovent bese ovoj HAIER TIDE ili nemase EV ? :D
Druze cim tolku buci nisto cudno i da e kompresor, vikaj gi odma :D
Mislam i @tzlatko ke mi go lajkne postov :D

@bub00
deckovo @SpiderWeb e po se izgleda od Bitola, pazi sto ke mu sovetuvas :D
Za tie pari moze i Hansol da si zeme do -30 :D
abe vie mozete i do -50 da go napraite ako mu stavite edna leovka kvarcna 3kw u kompresor

Член од
28 јули 2016
Мислења
107
Поени од реакции
56
mojata AIRMAX on/off eve ja veke 8 godini si raboti kao saatce[DOUBLEPOST=1475697430][/DOUBLEPOST]
A vasive na +15 se raspadnaa i bucat :D
RAS-13BAV-E/mirai ovaa baco za tebe najbolji izbor...i @tzlatko ja preporaca za greenje bila top, mene ignoriraj me ama bar vogjata poslusaj si go ;)
neli sledis eurovent, pa otvori procitaj i ne si igraj so coekot, hitachito u se e bolji od toshiba....ama u se[DOUBLEPOST=1475698025][/DOUBLEPOST]so kutis be sto se kries covekov treba 40-50k da potrosi i dosol ovde za pomos
ti li be automehanicaru ke mu kazes sto da kupi

Последно уредено:
Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
idi u garaza pi edna so zelka salata
Ne menjaj tema so prostacki finti....ajde edvaj cekam da mu "pomognes" na coekot mnogu se zasekira da mu odberes klima :D
Carrier 42EQV035M - 44.000
Toshiba Suzumi RAS B13N3KVZ-E 51.000
On za ovie prasa....koja od dvete ? :D
ke mu pises tuka ili po PP ;)

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Член од
6 април 2014
Мислења
135
Поени од реакции
166
Hitachi RAC-35WPA / RAK-35PPA Tehnoklima treba da ja ima posledna informacija 41k bez montaza.
ke zimam i jas ke im barame popust za 2 ;)
ima uste nekoj?
Јас планирам да ја земам RAK-50PPA, но ја немаат на лагер. За недела две ќе ја добиеле. Колку што ги разбрав во tehnoklima, RAK-35 се од новата серија PPB, а само RAK-50 e постарата серија т.е PPA, но можеби сум грешка. Климата ќе ја користам во куќа новоградба,ќе греам 40м2(отворен простор, дневна, трпезарија и кујна), приземен дел и ќе ми биде примарно греење. Имам фасада 8см, PVC дограма. За наредната година планирам уште една да земам за поткровјето, но незнам дали може да ми ја наместат во ходник и да грее три соби и едно купатило со отворени врати. Не се разбирам од клими, но читајќи го форумов година дена мислам дека ќе направам добар избор со Hitachi-то. Ги симнав сите документи што ги постираше strelec и tzlatko, и колку што гледам на -15 дава 3.8kw топлина (или сум грешка). Планирам откако ќе ја земам да постирам слики од монтажата, па понатаму како ќе ја учам климата така и ќе постирам податоци за нејзината работа.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
@Strelec казнет со 2 поени заради навреди, @bub00 ако провоцираш ти си следен.

Не ме терајте да ја затворам темата и држете се до правилата.

Член од
28 јули 2016
Мислења
107
Поени од реакции
56
nema da zgresis i jas mislev za kaj mene da ja zemam no se predomisliv 1vo sto ke mi izlezese 66K so montaza a za 60K so montaza ja dobiv daikin 50gv i 2ro sto kaj mene e mal prostor za 50ka[DOUBLEPOST=1475699417][/DOUBLEPOST]

mnogu mu zema be 2 poena auuu go izgore MOCKO EDEN
zemi i mene sega 2 poena fala ti mnogu

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500

Ja bev isprovociran od avijaticarot ali uredu e za kaznata

Член од
28 јули 2016
Мислења
107
Поени од реакции
56
Член од
13 август 2013
Мислења
1.054
Поени од реакции
2.063
@Strelec mislam deka definitvno go upropasti forumot na site mozni, a bogami i na nevozmozni nacini. Nekoj veke mnogu ubavo te sovetuva deka moze da bides kompetenten da komentiras SAMO I SAMO za klimata koja ja koristis i nisto poveke.
3 godini sum na forumot, bev resen da kupam inverter za greenje, probav da dobijam nekoi soveti i mislenja od nekoj koj koristi takvi klimi, no za zal ako ne bea nekoi nadvoresni forumi po se izgleda debelo ke se zeznav. Otkako go kupiv prviot inverter probav da spodelam iskustva od rabotenjeto no osven sopki i omalovazuvanja od clenovi kako gore spomnatiot, ne naidov na sredina koja ke go ceni toa sto se obidov da pomognam. Posle godina ipol kupiv i drug inverter i pak spodeliv iskustva i so nego, situacijata identicna kako prviot pat.
Edna preporaka za site idni korisnici na klimi, od tuka nema nisto da naucite, specifikaciite so koi tuka se bombardira ne se nisto, samo brojki na hartija, nekoi se tocni, poveketo ne se (odgovorno tvrdam), toa e samo lepak za gluvci na koj se fakat naivnite, barajte iscrpni odgovori i debati na drugi forumi od vistinski korisnici, luge koi gi imaat i spodeluvaat iskustva.

GT1

Член од
14 февруари 2016
Мислења
1.145
Поени од реакции
1.207
Za tebe ocigledno holenderi se set drzaci i klimite se ednostavni napravi sostaveni od kompresor i izmenuvac. Ok jas tuka ce zastanam, a ti teraj si po svoe deka bakarot bil eftin ( ne ti teknuva deka firma sto drzi do sebe si stava cevki vo kompletot), elaborirame nesto sto e opsto poznato..... da ne go davime forumov CIAO .........
Vo Setek prvite dva naeftini invertori odat so set za montaza od 3 metri pa sepak ne se nekoi modeli jaki ednata e midea ednata e Hisense.[DOUBLEPOST=1475707625][/DOUBLEPOST]
Мислење за климите za 35m2 или дадете предлог за цена до 50000-60000ден?
GREE LOMO GWH18QD-K3DNA1G
Daikin FTXB50C/RXB50C
PANASONIC CS-UE18RKE
Ako si za 18 ka
http://timcomputers.mk/product/4bbb138a
Imase eurovent pod York ama mislam go izbrisaa.
Ima @Strelec postirano eurovent za cela hansol serija Tuka
http://forum.kajgana.com/threads/Најекономично-греење-затоплување.39011/page-645#post-7843054

A ovaa e top 18 ka ako nekoj e zainteresiran
http://timcomputers.mk/product/0a310c0d[DOUBLEPOST=1475707912][/DOUBLEPOST]
Interesen mozebi i spodelen do sega link za montaza (vklucuvajki i za preporacana dolzina na cevkite na instalacijata) i najefikasno koristenje na mini split klima za greenje za novive interesenti na forumot so gi mrzi da citaat nanazad :)
.
https://www.buildinggreen.com/blog/7-tips-get-more-mini-split-heat-pumps-colder-climates

P.S Strelec te pozdravi slikava (y)
Прегледај го приврзокот 157394[DOUBLEPOST=1475690655][/DOUBLEPOST]

Druze vaka ednostavno spored ona sto brkas i primera radi nabrzinka zirnav za mitsata i euroventot vika:
Прегледај го приврзокот 157398
sto znaci na -15 ovaa klima ke ti isporacuva okolu 2.4Kw toplina sto znaci zamisli edna panelka od 2.5Kw i otprilika zakluci dali ke ti bide dovolno za temperaturava sto ja baras da ja odrzava na veke zagreana prostorija na tvoive kvadrati..
Za da nema improvizacii konzolna edna od Gree so Daikin kompresor I do -20 i zavrsena rabota
https://klimi.mk/product.php?id=145

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom