Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Barton Fink? :/Edino im go priznavam Lebowski. Toa remek delo im rusi prosek.
Види го моето прашање , дообјаснување на прашањето , искуство при инсталација , други модели и цени од производителот од кој јас ги земав климите .
Не навивам за никој бренд, контактирав повеќе фирми, им реков кој им е буџетот, едни не ни вратија на мејл, други нејќеа да чујат да ги намалат цените (да ми направат пакет понуда) и ми предлагаа брендови кои овде не се ценат (најверојатно бидејќи се шит) и така не ги добија моите 1600 евра, кои во никој случај не се малце пари за никој. Трета фирма од кои имам земено Х број на клими едноставно немаа на лагер тоа што за мене беше интересно и нема лутиш. Да ги имаа ќе се договоревме лесно, иако за истата фирма на форумов се збори дека држат виисоки цени за (нај)квалитетните јапонски клими кои ги носат.
Мислам дека си во слична ситуација и дилема во каква што јас бев, и се одлучив за 3 посебни системи, а и монтерот подоцна ми рече дека така е најпаметно:
1. Неможеше сите 3 клими да се врзат на 1 надворешна единица (поради распоредот на соби);
2. Било која надворешна единица за мултисплит систем е доооста тешка, потешка од 45кг на 5.5 што ја купив;
3. Ако ти се зезне надворешната единица на мултисплит систем, сите внатрешни единици кои се врзани на неа нема да работат. Вака кога сите клими си имаат посебни надворешни единици по раат си.
4. (Мое гледање на стварите) поубаво е да имаш нешто што го има почесто - Х модел од Х бренд "сингл" сплит систем, него некој егзотичен мултисплит систем што го има во малце / ич домови во МК - поради резервни делови и искуство со системите како од корисници така и од сервис/монтери.
Се надевам колку-толку ти помогнав како што и мене ми помогнаа други колеги форумџии, доколку имаш било какво прашање слободно пиши.
Дали имаше чувство, откако го изгледа Joy, дека 5 феминистки ќе ти излезат преку екран и ќе почнат да те шамарат оти си машко и го дишеш воздухот?Joy
Did they just got to Wikipedia, click random and decide to make a movie on the first page to come up?
Inaku, cisto da sme na cisto, da prasam, dali nekoj drug ima kako mene sto gi mrazi Coen?
банирајЌе се преправам дека не ја прочитав оваа страница од темава...
Да тоа е втората опција за другот простор да се оди со две помали посебни клими ама не видов на темава нешто дискусија за најдобра опција за тој формат, или нема, или не се ефикасни/исплатливи или луѓево поинаку го решаваат тоа со помалите соби (9, 10 м2). Тука сега веројатно би се поставило прашањето кај мене дали за помалата детска од 9 м2 која е поврзана со дневната/кујна каде ќе земам посериозен капацитет, треба уште една посебна клима или со отворени врати и догревање таму со панел или уљан радикатор (незнам што е поекономично) може да се помине.Или тоа или 5.5 со 2 х 2.5 или послаби ако постојат за во спалните.
Мислам дека Мај е прав месец за купување клими - гледам се форсираат нови модели а на старите се даваат попусти за да се чисти лагер.
So zdravje da se rabotiDenes imav shoping na klima za moj blizok prijatel(rodnina), se odluciv(me) za Hansol12ka, no za sekoj sllucaj insistirav pred da se plati klimata da se proveri dali e so Sanyo kompresor. Bez problem mi bese odobreno baranjeto od strana na Greemak, pa slikite tuka se od denesnoto otvaranje na Hansolot(GWH12TB-S3DNA1D) vo magacinot na Greemak...ni bese dadeno da izbereme random nadvoresna po nas izbor od 10tinata kutii tamu, uslovot bese ako e so Sanyo da se kupi istata sto ke se otvori
Rezultatot moze da go vidite od slikite, Sanyoto twin-rotary e vnatre, a ja gi izedov gurabiite za site pari
(pred se kako rezultat na somnezite tuka dali e ili ne e so Sanyo kompresor Hansolot sto go nosat vo Mk).
Sega moze i popustot da go objavam za Hansolot, nasata ja zemavme
Прегледај го приврзокот 146816Прегледај го приврзокот 146818
Прегледај го приврзокот 146826 Прегледај го приврзокот 146825 Прегледај го приврзокот 146824 Прегледај го приврзокот 146823 Прегледај го приврзокот 146820 Прегледај го приврзокот 146819 Прегледај го приврзокот 146821 Прегледај го приврзокот 146828 Прегледај го приврзокот 146827 Прегледај го приврзокот 146829
Nokva gi otvarase?@Strelec можеби за хансолот си во право ама грешка си за change серијата кога велеше дека е со дупли изменувач надворешната, мене ми беше сумљиво па морав да проверам со свои очи. Нема ништо ни од електро магнетниот вентил како што е пишано во сервисното, значи ставена е обична капилара
ама за парите сепак добра е, најважно дека е инвертер
да не сакаш можеби да им пратам слика и на гримак, па да им барам оштета ?Nokva gi otvarase?
Otvori ja denski i daj slika da vidime kako da ti veruvame bez slika ?
si ja otvoril, pa pisuvas nesto a ne si ja slikal....nelogicno e malce neli
Toa so niv ke si zboris, ako ne ti dale toa po specifikacija mozes da si baras zamenaда не сакаш можеби да им пратам слика и на гримак, па да им барам оштета ?
Bogami i treba da baras osteta.да не сакаш можеби да им пратам слика и на гримак, па да им барам оштета ?
можеби ако сум во скопје и немам друга работа па само на климите да мисламToa so niv ke si zboris, ako ne ti dale toa po specifikacija mozes da si baras zamena