Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Забораив за утре :D

2vhvudw.jpg

Mnogu raboti procitav na forumov i mi koristea koga kupiv inverter.
Zemav lomo 12 ka, stanot e 60 kvadrati, 2 spalni, dnevna i kujna, zgradata ima top izolacija kako na zidovi taka i ekstra prozori i vrati (pvc)
So klimicevo go grejam celiot stan po kratki rakavi sum doma, klimata stavena na 25 stepeni. Sega ne vi gi razbiram cop mop ama znam deka u dekemvri smetkata za struja mi bese 1800, januari 3600, fevruari 2100 denari.
Ja od cudovo sum prezadovolen so ogled deka go zemav 27000 denari so so montaza.
Doma bojler, sporet 3 televizori, kompjuter po cel den, aspirator
Jes da nemase zima ama ovie smetki se extra
Stanot e na juzna strana taka da koga ima sonce doma e top.
INVERTEROT E ZAKON NIKOJ VEKE NEMOZE DA ME UBEDI DEKA IMA PODOBRO OD OVA.

2 nedeli nisto novo ne iskocilo... -.-

Go simnav Revenant 1080web dl, ama odma go izbrisav. Posle tolku meseci cekanje, bluray ke iskaca nedelava mislam.

Sreka Daredevil I House of Cards imav. :D

Дали е практично да се користи климата ако работи во Quiet режим, дали доаѓа до некое гушење на климата, колкава е потрошувачката на струја ако работи во тој режим, поголема или помала, ако може некој да објасни. Имам приметено во тој режим работи со пвеќе прекини откоку во нормален

Дали е практично да се користи климата ако работи во Quiet режим, дали доаѓа до некое гушење на климата, колкава е потрошувачката на струја ако работи во тој режим, поголема или помала, ако може некој да објасни. Имам приметено во тој режим работи со пвеќе прекини откоку во нормален
Ako zboris za ovoj period prekinite poveke ke da se od sto postignuva T pa prestanuva da duva..

Помалку се меша воздухот, топлиот стои горе, каде е сензорот, и почесто „достигнува“ зададена температура, па се исклучува. Стави ја на ауто, така е најекономична.

2 nedeli nisto novo ne iskocilo... -.-

Go simnav Revenant 1080web dl, ama odma go izbrisav. Posle tolku meseci cekanje, bluray ke iskaca nedelava mislam.

Sreka Daredevil I House of Cards imav. :D
И јас го видов тоа. Уживај, ќе броиме ситно до Bluray.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Star Wars Episode VII The Force Awakens 2015 BRRip XViD AC3-ETRG

Star Wars Episode VII The Force Awakens 2015 1080p BluRay x264-Replica[rarbg]

Star Wars Episode VII The Force Awakens 2015 1080p BluRay H264 AAC-RARBG

:vozbud::vozbud::vozbud:

Последно уредено:
ја да не го ни гледам ќе треба 2ка да му ставам. :icon_lol:

Туку ако го занимаше некого London has fallen, боље не го гледајте. И на тој 2ка му ставив. :D

Само што го изгледав Хејтфул ејт, искрено малку спор, да не речам досаден е на почетокот.. Само говорење, бла бла цело време. :D После станува epптен интересен, хуморот ми се допаѓа исто, се изнасмеав неколку пати.. За оценка сум меѓу 9 и 8.5, ќе видиме кога ќе дојде време да влезе во темата мувиспотинг. :D

оваа е најверојатно МИДЕА,но ребрендирана во СТ.

1zfkcj9.jpg

дали некој ја има земено Haier AS12GB3HRA/1U12BE6ERA која е 26000 ден(со јонизатор)?
оваа ја има на еуровентот ама пишува и delete(зошто би ја избришале),ја има најдоле на линкот
ќе може ли некој да ги протумачи резултатите.

amfuq0.jpg
amfuq0.jpg

дали значи дека оваа е дизајнирана на ладење е 3,5кв а на греење2,7кв?
дали на -7 ке дава топлина 2,45кв?
а на -10 ќе дава 2,3кв?

и која од двете е подобар избор во тој ценовен ранг?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom