Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Bate stisnni poveke pati na kopceto TEMP i gledaj vo dalinskoto, koga vo edna kucicka crtickata ke bide vnatre(na displey na dalinsko) togas pogledni na displeyot na vnatresnata edinica za da ja vidis momentalnata T na klimata. Btw so ke ti e zadadena 30C , samo ja macis klimata ... Namestija na 23C, ukluci i feel i ukluci fan auto i top ke ti bide doma, poso taka so 30C ja macis i celo vreme raboti na maximum...

Sent from my SM-G360F using Tapatalk

Da da taka pravam, ifeel denes prvat koristam , so ifeel e 22c bez e 26c cela kuka gream 3 sobi,kupatilo,hodnik i kujna i sekogas mi e fan na 2 crti 24 casa raboti i da ja stavam na 23c pak ke duva celo vreme zs nemoze da postigne temperatura sekade.

Da sea mi e Ifeel ama pak si e isto sve so C zadaddeni kako sto mi e gore na klimata 30c taka mi e i na danljiskoto 30c so vkluceno ifeel

Bate stisnni poveke pati na kopceto TEMP i gledaj vo dalinskoto, koga vo edna kucicka crtickata ke bide vnatre(na displey na dalinsko) togas pogledni na displeyot na vnatresnata edinica za da ja vidis momentalnata T na klimata. Btw so ke ti e zadadena 30C , samo ja macis klimata ... Namestija na 23C, ukluci i feel i ukluci fan auto i top ke ti bide doma, poso taka so 30C ja macis i celo vreme raboti na maximum...

Cekaj na displejot na vnatresnata edinica kaj lomoto sto stoi ispisano zadadenata ili momentalnata postignata temperatura??
abv.jpg

Da da taka pravam, ifeel denes prvat koristam , so ifeel e 22c bez e 26c cela kuka gream 3 sobi,kupatilo,hodnik i kujna i sekogas mi e fan na 2 crti 24 casa raboti i da ja stavam na 23c pak ke duva celo vreme zs nemoze da postigne temperatura sekade.
Cim prvpat koristis otkako ke uklucis i feel stavi go dalinskoto na mesto najodaleceno od vnatresnata edinica ama da faka signal so klimata, bidejki sega temperaturata ne se meri i prenesuva od vnatresnata edinica tuku od dalecinskoto, i probaj stavi go fan na AUTO, i ako ja stavis na 23 da ke duva celo vreme ama ke osetis razlika vo potrosuvacka, bidejki otkako ke postigne T od 23 ke se namali rabotata na kompresorot a i duvanjeto ako namestis AUTO FAN..

@FriCCkY @123456 "Fala" na "brziot" odgovor...[DOUBLEPOST=1453034620][/DOUBLEPOST]Nego ova kako go objasnuvate od wunderground, na razlicna visina im e postavena mernata stanica od koja zemaat podatoci ili vamu duva a vamu zavetar megju zgradite ili i dvete :)?
Nema ni 300m odalecenost a 5C razlika nekako mnogu e..

wu sk.jpg
wu sk 1.jpg

Последно уредено:
@FriCCkY @123456 "Fala" na "brziot" odgovor...[DOUBLEPOST=1453034620][/DOUBLEPOST]Nego ova kako go objasnuvate od wunderground, na razlicna visina im e postavena mernata stanica od koja zemaat podatoci ili vamu duva a vamu zavetar megju zgradite ili i dvete :)?
Nema ni 300m odalecenost a 5C razlika nekako mnogu e..

Прегледај го приврзокот 137001
Прегледај го приврзокот 137002
Da taa na Ulica Makedonija pokazuva mnogu povisoka temperatura, ko da e postavena nad nekoj golem cevkovod od toplifikacija :) izberi si nekoja druga PWS stanica sto e najbliskuu do tebe, potocna T davaat tie privatnite stanici od taa na LWSK na Petrovec. Za site PWS vo opisot stoi deka imaat Netatmo metroloski stanici(200eu) koi gi ima kaj nas da se nabavat i se odobreni od WU.

Da taa na Ulica Makedonija pokazuva mnogu povisoka temperatura, ko da e postavena nad nekoj golem cevkovod od toplifikacija :) izberi si nekoja druga PWS stanica sto e najbliskuu do tebe, potocna T davaat tie privatnite stanici od taa na LWSK na Petrovec. Za site PWS vo opisot stoi deka imaat Netatmo metroloski stanici(200eu) koi gi ima kaj nas da se nabavat i se odobreni od WU.

Ovaa mi e u komsii pred nekoj den ja otkriv, bravo za entuzijastive vakvi :)
http://meteokapistec.info

Sepak fakt e ako sakas da znaes tocno kako ti tera klimata togas ke si meris do nadvoresnata edinica..

Последно уредено:
И јас со Ломото практикувам на 23 степени да е пуштено, речиси постојано со уклучен I feel и во auto fan. Си држи константно 22 степени и дува споро, тивко и воздухот што го испушта е топол. Во денот обично прави еден дефрост, но знае и два да направи. Ме чуди, откога залади повеќе речиси не пушта вода од надворешното црево. Како и да е си ја везе домаќински и за сега мува не го лази :anco:

Pozz nerds :D

12507389_558951030928408_6016716206785738242_n.jpg

здраво,
ме интересира дали има некој искуство со прити камините за централно греење на пример овај http://www.rimeko.com.mk/mk/?id=7&prov_id=733
  • Моќ /KW/макс.вр.+ камин=вкупно / 29+8+37
  • Грее 200 m2
  • Големина ( axbxh/cm/) 65/55/115
  • Тежина (кг) 183

овај е поефтин (43 000) и е полесен 183 кг.

http://www.rimeko.com.mk/mk/?id=7&prov_id=734
  • Моќ /KW/макс.вр.+ камин=вкупно / 29+8+37
  • Грее 200 m2
  • Големина ( axbxh/cm/) 65/55/115
  • Тежина (кг) 243
овај е потежок (53 700) и е потежок 243 кг.

Незнам која е разликата со тежината и цената???

ако има некој, колку м2 би загревал и колку крева температурата на водата?
ми треба мене за 200м2 кука на 2 спрата, незнам дали би имал капацитет да ја задоволува, во проспектот пишува дека е баш за толку 200м2.

Благодарам. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom