Druze na i-Feel 23C ili na klimata mestis 23. Pretpostavuvam za i-Feel zboris ama da prasam za sigurno???Eve i ja da napisam 2-3 reda,prezadovolen sum od Lomo 18-ka,rabotam dvokratno,sabajle na tajmer se pali u 5h na 23 stepena za da postigne bez forsiranje koga stanam u 8h da mi bide taman,ja gasam pred 9h i posle na pauza za rucek raboti od 13-16h i povtorno na vracanje od 20h do fajront okolu 1h sabajle.Sabota i nedela koga se nerabotni,a bogami imavme i dosta praznici preku den ne se gasese do 1h sabajle.Celo vreme e na 23,togas mi e najprijatno.Koga bese ladno edno 2-3 noci ja ostavav da raboti cela noc na 18 stepena,smetkata letoska mi e prosek 1800den,sega mi stigna za Dekemvri 3600
Ne razbiram ova kako toa na ifeel ili klimata mesti 23c?Druze na i-Feel 23C ili na klimata mestis 23. Pretpostavuvam za i-Feel zboris ama da prasam za sigurno???
Da sea mi e Ifeel ama pak si e isto sve so C zadaddeni kako sto mi e gore na klimata 30c taka mi e i na danljiskoto 30c so vkluceno ifeel@123456 Pa ako razbrav ubavo ja od vas sto imate Gree Lomo klimi imas opcija da zadades temperatura na klimata (ko kaj site klimi) i togas meri senzorot gore vo klimata ili na daljinskoto da zadades temperatura so i-Feel opcijata i togas meri senzorot vo daljinskoto! Ti ja koristis nekad taa opcija?
Bate stisnni poveke pati na kopceto TEMP i gledaj vo dalinskoto, koga vo edna kucicka crtickata ke bide vnatre(na displey na dalinsko) togas pogledni na displeyot na vnatresnata edinica za da ja vidis momentalnata T na klimata. Btw so ke ti e zadadena 30C , samo ja macis klimata ... Namestija na 23C, ukluci i feel i ukluci fan auto i top ke ti bide doma, poso taka so 30C ja macis i celo vreme raboti na maximum...Da sea mi e Ifeel ama pak si e isto sve so C zadaddeni kako sto mi e gore na klimata 30c taka mi e i na danljiskoto 30c so vkluceno ifeel
И кај мене е на 23 на i-feel најдобра температура е таа или 25,26 на клима.Bate stisnni poveke pati na kopceto TEMP i gledaj vo dalinskoto, koga vo edna kucicka crtickata ke bide vnatre(na displey na dalinsko) togas pogledni na displeyot na vnatresnata edinica za da ja vidis momentalnata T na klimata. Btw so ke ti e zadadena 30C , samo ja macis klimata ... Namestija na 23C, ukluci i feel i ukluci fan auto i top ke ti bide doma, poso taka so 30C ja macis i celo vreme raboti na maximum...
Sent from my SM-G360F using Tapatalk
Da da taka pravam, ifeel denes prvat koristam , so ifeel e 22c bez e 26c cela kuka gream 3 sobi,kupatilo,hodnik i kujna i sekogas mi e fan na 2 crti 24 casa raboti i da ja stavam na 23c pak ke duva celo vreme zs nemoze da postigne temperatura sekade.Bate stisnni poveke pati na kopceto TEMP i gledaj vo dalinskoto, koga vo edna kucicka crtickata ke bide vnatre(na displey na dalinsko) togas pogledni na displeyot na vnatresnata edinica za da ja vidis momentalnata T na klimata. Btw so ke ti e zadadena 30C , samo ja macis klimata ... Namestija na 23C, ukluci i feel i ukluci fan auto i top ke ti bide doma, poso taka so 30C ja macis i celo vreme raboti na maximum...
Da sea mi e Ifeel ama pak si e isto sve so C zadaddeni kako sto mi e gore na klimata 30c taka mi e i na danljiskoto 30c so vkluceno ifeel
Cekaj na displejot na vnatresnata edinica kaj lomoto sto stoi ispisano zadadenata ili momentalnata postignata temperatura??Bate stisnni poveke pati na kopceto TEMP i gledaj vo dalinskoto, koga vo edna kucicka crtickata ke bide vnatre(na displey na dalinsko) togas pogledni na displeyot na vnatresnata edinica za da ja vidis momentalnata T na klimata. Btw so ke ti e zadadena 30C , samo ja macis klimata ... Namestija na 23C, ukluci i feel i ukluci fan auto i top ke ti bide doma, poso taka so 30C ja macis i celo vreme raboti na maximum...
Cim prvpat koristis otkako ke uklucis i feel stavi go dalinskoto na mesto najodaleceno od vnatresnata edinica ama da faka signal so klimata, bidejki sega temperaturata ne se meri i prenesuva od vnatresnata edinica tuku od dalecinskoto, i probaj stavi go fan na AUTO, i ako ja stavis na 23 da ke duva celo vreme ama ke osetis razlika vo potrosuvacka, bidejki otkako ke postigne T od 23 ke se namali rabotata na kompresorot a i duvanjeto ako namestis AUTO FAN..Da da taka pravam, ifeel denes prvat koristam , so ifeel e 22c bez e 26c cela kuka gream 3 sobi,kupatilo,hodnik i kujna i sekogas mi e fan na 2 crti 24 casa raboti i da ja stavam na 23c pak ke duva celo vreme zs nemoze da postigne temperatura sekade.
Da taa na Ulica Makedonija pokazuva mnogu povisoka temperatura, ko da e postavena nad nekoj golem cevkovod od toplifikacija izberi si nekoja druga PWS stanica sto e najbliskuu do tebe, potocna T davaat tie privatnite stanici od taa na LWSK na Petrovec. Za site PWS vo opisot stoi deka imaat Netatmo metroloski stanici(200eu) koi gi ima kaj nas da se nabavat i se odobreni od WU.@FriCCkY @123456 "Fala" na "brziot" odgovor...[DOUBLEPOST=1453034620][/DOUBLEPOST]Nego ova kako go objasnuvate od wunderground, na razlicna visina im e postavena mernata stanica od koja zemaat podatoci ili vamu duva a vamu zavetar megju zgradite ili i dvete ?
Nema ni 300m odalecenost a 5C razlika nekako mnogu e..
Прегледај го приврзокот 137001
Прегледај го приврзокот 137002
Ovaa mi e u komsii pred nekoj den ja otkriv, bravo za entuzijastive vakviDa taa na Ulica Makedonija pokazuva mnogu povisoka temperatura, ko da e postavena nad nekoj golem cevkovod od toplifikacija izberi si nekoja druga PWS stanica sto e najbliskuu do tebe, potocna T davaat tie privatnite stanici od taa na LWSK na Petrovec. Za site PWS vo opisot stoi deka imaat Netatmo metroloski stanici(200eu) koi gi ima kaj nas da se nabavat i se odobreni od WU.
Odlicna rabota!Ovaa mi e u komsii pred nekoj den ja otkriv, bravo za entuzijastive vakvi
http://meteokapistec.info
Sepak fakt e ako sakas da znaes tocno kako ti tera klimata togas ke si meris do nadvoresnata edinica..
I-Feel ne go ukljucuvam,samo na 23 zadadena i taman mi e 21-22 po termometrite.Druze na i-Feel 23C ili na klimata mestis 23. Pretpostavuvam za i-Feel zboris ama da prasam za sigurno???