Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Revenant > Spotlight > Big Short.
Во нешто да, во нешто не. Ама во целина мислам дека ова знакчињата треба обратни да се. Како и да е Spotlight а посебно Big Short немаа потенцијал да бидат прифатени позитивно од широката јавност.

Јас вчера го гледав Truth, пак слична тема со Spotlight. Сето тоа е индивидуално мене ваков тип на драми ми се ептен интересни и The Insider ми е еден од омилените филмови.

Во нешто да, во нешто не. Ама во целина мислам дека ова знакчињата треба обратни да се. Како и да е Spotlight а посебно Big Short немаа потенцијал да бидат прифатени позитивно од широката јавност.

Јас вчера го гледав Truth, пак слична тема со Spotlight. Сето тоа е индивидуално мене ваков тип на драми ми се ептен интересни и The Insider ми е еден од омилените филмови.
Зашто да не бидат прифатени, ај Big Short уште од старт се знаеше дека ќе биде прилично досаден филм ама Spotlight можеле подобро да го напраат. Обработуваат многу јака тема, башка вистински настан а филмот остана без душа. Ја на ниеден филм не сум бил по рамнодушен како на овој, умрев од досада буквално. Потпуно се согласувам со @Zlatikevichius и @џимеј , од збор до збор.

И Ревенант ми беше досаден, не викам не, ама барем има што да глеаш таму, Ди Каприо, природа, преживување, снег, Том Харди...
Ќе добие уште една шанса тој дефинитивно само да искочи ХД снимка, го глеав трејлерот у ХД, пука.

Зашто да не бидат прифатени, ај Big Short уште од старт се знаеше дека ќе биде прилично досаден филм ама Spotlight можеле подобро да го напраат. Обработуваат многу јака тема, башка вистински настан а филмот остана без душа. Ја на ниеден филм не сум бил по рамнодушен како на овој, умрев од досада буквално. Потпуно се согласувам со @Zlatikevichius и @џимеј , од збор до збор.
Заради темата, реално тежок за пратење е the big short. Дури и со оние "објаснувањата" пак мислам дека има премногу комплексни работи од економија за да се ужива во филмот.

Spotlight е ептен скандалозна тема, не ми е јасно како може толку без емоции да се направи филмот. Можеби за лугето во САД не е така со оглед на тоа дека речиси секој дел од земјата е погоден со вакви настани.

Гледај го Concussion, таму има малку повеќе динамика и неизвесност.

Глејте го Martha Marcy May Marlene па после ќе правиме муабет за досадни филмови

Инаку силна препорака од мене за Calvary

и да од сабајле се спремам за грков али страв ми е чоекот е будала ама па веќе поминав низ слична авантура со Martha Marcy May Marlene каков паин ин тхе ас па имала трауми па голем кур сите иаме

Глејте го Martha Marcy May Marlene па после ќе правиме муабет за досадни филмови

Инаку силна препорака од мене за Calvary

и да од сабајле се спремам за грков али страв ми е чоекот е будала ама па веќе поминав низ слична авантура со Martha Marcy May Marlene каков паин ин тхе ас па имала трауми па голем кур сите иаме

Calvary e ok, da... ama so mu fali na MMMM? Mozebi ne e eden od podobrite filmovi za kultovi, ama stravot, post traumata I sve bese dobro preneseno, baska bliznackata dobro odglumi.

Calvary e ok, da... ama so mu fali na MMMM? Mozebi ne e eden od podobrite filmovi za kultovi, ama stravot, post traumata I sve bese dobro preneseno, baska bliznackata dobro odglumi.

Абе Goddamn Hippies кој прават оргии,одгледуват зеленчук и нормално силување на зумот ти дава некој вид мрачна атмосфера со примеси на амбиент спејс атмосферик кој фрчи у позадина ни малку не ме допре ја сеа иам траума шо го глеав и, крајот дали засекогаш ќе остане со трауми (по претпоставка дека дечкото на крајот не беше вистински туку само го замисли ) говори дека во скора иднина нема да продолжи напред без мемоарите ..
Ми се допадна како е сниман барав али неможев да најдам со што камера е направен,кастингот беше океј ама нишо посебно ....наликн на боргман

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Само што го изглеав Room, врска немав за каков филм се работи ни трејлер ни ништо. Тажна приказна у пичку матер, ме пукна јако треба да се соземам малце. Бри Ларсон и детето беа одлични. (y)

еден од најдобрите филмови годинава, секоја чест.

Чекај, чекај во Legend еден од ликовите вика дека Александар не бил Грк, бил Македонец.
Ова не е медиумски покриено или јас не сум налетал?
Cf0VYpW.jpg

UgiFHJE.jpg

Victoria, филмот реално го прави техниката one shot и перформансот на девојката, страшна емоција пренесува. Како сценарио не е до толку фасцинатно. Но, за да успее подвиг one shot приказната мора да пати малце. Како и да е техниката и девојката дефинитивно го прават филмов да биде многу добар филм. А и стварно е 100% one shot, нема цаки и финти како во Russian Ark на пример.

Victoria, филмот реално го прави техниката one shot и перформансот на девојката, страшна емоција пренесува. Како сценарио не е до толку фасцинатно. Но, за да успее подвиг one shot приказната мора да пати малце. Како и да е техниката и девојката дефинитивно го прават филмов да биде многу добар филм. А и стварно е 100% one shot, нема цаки и финти како во Russian Ark на пример.
Јас немав некое емоционално будење, ама интрото беше one of a kind

https://en.wikipedia.org/wiki/One_shot_(film)
Доле имаш листа. Википедија вели Russian Ark е one take без цаки. Јас и верувам на Википедија.

https://en.wikipedia.org/wiki/One_shot_(film)
Доле имаш листа. Википедија вели Russian Ark е one take без цаки. Јас и верувам на Википедија.
Имам еден пријател што студирал на драмски. Ми збореше го анализирале филмот многу пати на факултет. И се зборело дека се правела некоја пауза кога поминувала камерата позади столбовите. Но не мора да го земеш ова здраво за готово.

Не може да биде во еден take, сечен е на безброј места.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom