Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
ama nelogicno mi e da kruzis okolu stol i da mu daes 7 kako bomba, se kruzi okolu stol na 5ki ili podole no ima i takvi koi mi bile interesni.

Nemozam da odoleam ne mi zamerajte ama eve chitam i ke spodelam APROPO offtopik temata za zagaduvanjeto videte ubaini i kako se resava problem kaj napredni i svesni lugje:
"Ova e Milano deneska...(na 28.12.2015 znaci zavcera)
Blokiran cel soobrakaj poradi nadminati vrednosti na PM10 cesticki vo vozduhot vece 18 den.
Vrednost na PM10 vo vozduhot nad koja se smeta za opasna po zdravjeto e koga e povisoka od 50 µg/m3 , 50 mikrogrami vo metar kuben. Vo Milano vo poslednite nedeli e okolu 60-70 µg/m3.
Vo Skopje i vo Tetovo, i drugi makedonski gradovi e 10-15 pati povisoka od normalnata. Nad 700 µg/m3.

00001.jpg00004.jpg 00002.jpg

Nemozam da odoleam ne mi zamerajte ama eve chitam i ke spodelam APROPO offtopik temata za zagaduvanjeto videte ubaini i kako se resava problem kaj napredni i svesni lugje:
"Ova e Milano deneska...(na 28.12.2015 znaci zavcera)
Blokiran cel soobrakaj poradi nadminati vrednosti na PM10 cesticki vo vozduhot vece 18 den.
Vrednost na PM10 vo vozduhot nad koja se smeta za opasna po zdravjeto e koga e povisoka od 50 µg/m3 , 50 mikrogrami vo metar kuben. Vo Milano vo poslednite nedeli e okolu 60-70 µg/m3.
Vo Skopje i vo Tetovo, i drugi makedonski gradovi e 10-15 pati povisoka od normalnata. Nad 700 µg/m3.

Прегледај го приврзокот 135686Прегледај го приврзокот 135689 Прегледај го приврзокот 135687
И мене не ми замерајте ама парното на корсата не ми работи како го решаваат тоа свесните луѓе? Уште малку и политика ќе почните да бистрите.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

И мене не ми замерајте ама парното на корсата не ми работи како го решаваат тоа свесните луѓе? Уште малку и политика ќе почните да бистрите.

Kupuvaat nova kola. Ama ne "nova" koja bila pred gmecenje vo Italija i Germanija zasto ima nad 200.000km i EURO 0 ili 1 norma.
Kakva vrska ima zagaduvanjeto so politika. Samo tie sto nemaat mnogu vo glavata moze da go povrzat so politika zagaduvanjeto. Za zal takvi se mnogu vo MK. Go imalo i vo vreme na segasna pozicija i vo vreme na segasna opozicija. Jas pamtam i dete koga bev, deka zimno vreme bese isto vaka, znaci i vo vreme na Jugoslavija.

Bas taka se resava problem so zagaduvanje. Samo gradski prevoz i vozila koi zadovoluvaat EURO 4 ili 5 niz grad koga nekolku dena ke nadmine makimum. No nie sme decenii zad Evropa.

Nadovrzuvanje na off-topic-ot.

vodata koja ja ispusta mojot inverter klima ured ima temno-zelenikava boja. Taka bese od samoit pocetok. Prethodno imav obicna on-off klima, vodata sekogas bese bistra. Da ne znae nekoj zosto bi bila bojata takva?

iznaci kje oksidira i potoa bi trebalo vodata so tek na vreme da bide pocista? Klimata e nova,ja koristam 2 meseca i cudno mi e sto seuste e takva bojata

Kaj mene bese -4. Na vakov cist vozhuh, nisto posebno za da se komentira :)
Ljuboten kako da mi bese nacrtan na prozor. Mnogu retko go gledam taka cisto. (Prozorot od kujna direktno vo Ljuboten mi gleda)

Имам беко bbeu120/121 сабајле беше -7 климата не е исклучена скоро 2 месеци интересно е тоа што не прави дефрост ако ја постигне температурата и одржава прави само кога е минус и ја форсираш нагло да постигне температура. Инаку греам 35 квадрати добро изолиран простор во куќа а одржавам температура 22 степени ден и 19 ноќ со ај фил.Сега за сега презадоволен и со сметка за струја и со топлина.

Наместо новогодишна честитка, една споредба на темепературите во последниве три месеци од годинава со истиот период лани. Kompposlednotromescie.png
Среќна Нова година и помали сметки за греење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom