- Член од
- 10 октомври 2011
- Мислења
- 6.336
- Поени од реакции
- 10.536
Ма немој да ме јебеш бре. Ремек делоJumanji е ремек дело, све друго е бледа копија.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ма немој да ме јебеш бре. Ремек делоJumanji е ремек дело, све друго е бледа копија.
Sega citam postari postovi deka imas LUCA. Toa e mnogu mokjna klima, koja nema da ima problem da ti gree 40m2 cela zima, ne samo potopol Noemvri (ako ja rabotis non-stop na poniski temperaturi). I ako si vo ponova zgrada.Благодарам за вложениот напор на Strelec и на moongoses да го добијам одговорот на поставеното прашање. Сензорот е подесен. Можам да кажам дека можноста за дополнително подесување на сензорот за температура на внатрешната единица е одлична работа. Fujitsu мислел на се.
Да, имам и Fujitsu ASYG 12 LUCA. Сега за сега успева без некој поголем напор да ги загрее вкупно 40-тината м2, ( 26 м2 каде се наоѓа уредот + 14 м2 преку отворена врата од просторијата каде се наоѓа уредот ). Малку е незгоден распоредот на просториите, но сепак сега-за сега успева. Таа функционира 24 часа без исклучување, така мислам и да продолжам, бидејќи од мое некое скромно искуство работата на климата е повоедначена, а конфорот далеку подобар од ( вклучи-исклучи ). Се работи за зграда изградена на крајот на 70-тите, со нови прозорци ( 6-коморни со 4-ри сезонско стакло ).Sega citam postari postovi deka imas LUCA. Toa e mnogu mokjna klima, koja nema da ima problem da ti gree 40m2 cela zima, ne samo potopol Noemvri (ako ja rabotis non-stop na poniski temperaturi). I ako si vo ponova zgrada.
Jas so Hansol koj e gore-dolu so ista mokjnost kako LUCA nemam problem vo 42m2.
A, pa ti imas dve klimi Fujitsu. Drugava sto ja podesuvase ti e 7-ca? Kaj ja najde 7-ca kaj nas ziti se, i sto pari e?Да, имам и Fujitsu ASYG 12 LUCA. Сега за сега успева без некој поголем напор да ги загрее вкупно 40-тината м2, ( 26 м2 каде се наоѓа уредот + 14 м2 преку отворена врата од просторијата каде се наоѓа уредот ). Малку е незгоден распоредот на просториите, но сепак сега-за сега успева. Таа функционира 24 часа без исклучување, така мислам и да продолжам, бидејќи од мое некое скромно искуство работата на климата е повоедначена, а конфорот далеку подобар од ( вклучи-исклучи ). Се работи за зграда изградена на крајот на 70-тите, со нови прозорци ( 6-коморни со 4-ри сезонско стакло ).
Mi crkna samsungot. Koga ce ja vklucam vnatresnata normalno funkcionira a na nadvoresnata i se vklucuva ventilatorot a kompresorot pravi kratok brum kako nekoj motor na primer od ventilator koga e vklucen a vie so raka go drzite da ne vrti, znaci kratok brum pa pauza nekolku sekundi pa pak brum i taka vo krug.
така и да продолжиш, многу убаво опиша колку трошиkupiv merac na potrosena struja od Loging pre 1 mesec, bese na popust i go kupiv za 890den. Ne e los ja vrsi rabotata, mi lici ttocen koga go meram na sijalici od 100w tocno si pokazuva. Meram potrosuvacka na Gree inverterot, ne e loso zasega![]()
Ti druze si shampion za skepticizam so klimava kako za prva zima greenje so klimaLomovo prvpat denes mi trepka sonceto na klimava, tropanje do nemaj kade ima, sea i ne duva normalno so k.r mu e sea?