wot
aloof
- Член од
- 20 мај 2008
- Мислења
- 19.806
- Поени од реакции
- 34.484
да не е нешто околу Крисмас сместен? Да знам да си го чувам за Нова година.![]()
ne ne slobodno pustaj

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
да не е нешто околу Крисмас сместен? Да знам да си го чувам за Нова година.![]()
Lenta postov neznam kako ne sum go primetil...kako si zemal AECI pred 3 godini koga tie od ovaa godina prvpat se prodavaat? Da ne toa GECI ili GEEI ?.Pred okolu 3 godini kupiv klima prema moznostite - Vivax 12aeci okolu 500 evra.
Eve ja shlaka vo ducan 30tina kvadrati bez problem do sega, smaleni smetki za struja od pred toa, ja zadovolen. Sakav sega da zemam za doma od istata, ama ne bila brendiran Gree tuku Midea, si zemav Lomo. Doma zadovolni, jas zadovolen, bar dosega. I so zadovolstvo se iznacitav za kvalitetite na japonskite klimi pa I ponatamu ke citam, ke citam....
Здраво сакам да ве прашам планираме да земеме котел на пелети за загревање на околу 100 м2 ама не сум сигурен дали е исплатлива инвестиција би ве замолил за подетални информации дали се исплати. Планирам да го земам котел од екошпар од 15 киловата за 130 м2 имтео му е алба б.
Vidi, so Toshiba sve e moznoOtprilika kolku e normalno da trae eden defrost (od - do) i dali moze da nastane problem ako se iskluci klimata za vreme na def.?
So klimive gleam deka nemas veze ama kolku sto mozam da te namirisam ni so paletive ne si zapoznaen kolku moze da zaebavaat ama kesh imas toa e bitnoНајдов котел на пелети 21 киловат топлина босански што ги фалат дека биле ептен добри. Извинете не ви наведов живеам во куќа и имам веќе вградено парно на струја ама во денешно време испаѓа многу скапо затоа на истото сакав да го приклучам котелот на пелети. Инаку за инвертер клима незнам дали може да затопли повеќе простор еве и ги гледав тие во нептун и техномаркет по 76000 се нај скапиве ама не сум толку запознаен колку можат да топлат во нај ладното .
Абе брале, вакви работи се прашуваат пред, а не после. Никогаш нема да разберам како ви се даваат толкави пари за нешто што е прашалник и мачка во вреќа.ako moze nesto poveke za klimava, ja kupiv sto ja kupiv, barem da znam sto da ocekuvam.
Druze za 70000 denes moze da kupis klima-ured Inverter so snaga od 8Kw koj e takov da do -15C moze da dostavuva topol vozduh do kolku sakas prostoriii, ne samo vo edna. I ke gi ladi tie prostorii na leto. Vtoro , razmisli za kombinacija klima od 5KW vo dnevna a kotelot/radijatorite samo vo drugite prostoriii/spalni...uste i ako vodata za tie radijatoiri ja grees samo navecer (na evtina tarifa) togas skapi pecki za peleti i nema da ti trebaatНајдов котел на пелети 21 киловат топлина босански што ги фалат дека биле ептен добри. Извинете не ви наведов живеам во куќа и имам веќе вградено парно на струја ама во денешно време испаѓа многу скапо затоа на истото сакав да го приклучам котелот на пелети. Инаку за инвертер клима незнам дали може да затопли повеќе простор еве и ги гледав тие во нептун и техномаркет по 76000 се нај скапиве ама не сум толку запознаен колку можат да топлат во нај ладното .
Greshka sum, klimata e GECILenta postov neznam kako ne sum go primetil...kako si zemal AECI pred 3 godini koga tie od ovaa godina prvpat se prodavaat? Da ne toa GECI ili GEEI ?
Gumici-baferi moze I naknadno da stavish.Pred mesec dena go kupiv ova Go montiraa vo spalna, bez da go vakumiraat, i bez da mi stavat gumici na nadvoresnoto telo, pa koga e poladno nadvor, se slusa pobucno, t.e. nema sto da ja ublazi vibracijata, valjda zatoa.
Blagodaram odnapred
Најдов котел на пелети 21 киловат топлина босански што ги фалат дека биле ептен добри. Извинете не ви наведов живеам во куќа и имам веќе вградено парно на струја ама во денешно време испаѓа многу скапо затоа на истото сакав да го приклучам котелот на пелети. Инаку за инвертер клима незнам дали може да затопли повеќе простор еве и ги гледав тие во нептун и техномаркет по 76000 се нај скапиве ама не сум толку запознаен колку можат да топлат во нај ладното .