- Член од
- 23 октомври 2015
- Мислења
- 70
- Поени од реакции
- 48
[quote="Vlatko 967, post: 7457353, Panasonic kompresor Wi-Fi redy i grejaci u tacna i na kompresor i Neo ja nema momentalno u TexnoMarket 37000 so Panasonic kompresor i 5 god. garancija bez montaza.Me bunat grejacite kaj Vivaxsot,razgovarav so eden monter koj mi rece deka Vivax koristi postar tip kompresori i zatoa mu se potrebni grejacite,za razlika od Neo-to koe imalo posofisticirani Panasonic kompresori i nemalo potreba od grejaci i topla preporaka bese da
Grejac o kome ti pricas i mnogi drugi napravise nauku oko toga, NE IDE na kompresor, NE POSTAVLJA SE NA KOMPRESOR , nego na tacnu spoljasnje jedinice kod inverter klima koje su predvidjene da rade do - 15 c.Kod niskih spoljasnjih temperatura NEJVECI PROBLEM je ohladiti kompresor a pogresno je grejati kompresor.Kompresori koji rade do - 15 c njima nije potreban grejac jer su fabricki predvidjeni za takav rad.Imaju posebnu konstrukciju,posebno ulje , meki start , povremeno pokrenu kompresor iako je klima iskljucena ,.........itd.
Za klime koje rade do - 25 , - 30 c postoje razlike.
Grejac sluzi samo da se ne talozi led na tacni.[/quote][DOUBLEPOST=1445673428][/DOUBLEPOST]Bas o tome mi je pricao monter da kao Neo koristi kvalitetno ulje za razliku od Vivax koji koristi mineralna i zato mu ne treba grejac prilikom hladnog starta.Dalje da nemaju potrebu od grejaca u tacni radi bolje resenog defrosta...
-Vanlok koja klima da zemam 18-ka bidejci cergata mi e dolga do max. 800e.Nemam uslovi za montaza na dve klimi

Последно уредено: