Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
@Gree info @kodus

Mомци, две работи.
Прво, во Гримак на телефон денес ми рекоа дека Ломо тек од Декември ќе им стигнело, вие овде велите дека веќе има на лагер... Да не има некоја забуна? Или некој кажа дека сте неколку фирми, кои заедно увезувате Гри?

Второ (ова за Гримак се однесува), касперски јаува дека имате тројан на вебсајтот: backdoor.php.peg.gen

@Gree info @kodus

Mомци, две работи.
Прво, во Гримак на телефон денес ми рекоа дека Ломо тек од Декември ќе им стигнело, вие овде велите дека веќе има на лагер... Да не има некоја забуна? Или некој кажа дека сте неколку фирми, кои заедно увезувате Гри?

Второ (ова за Гримак се однесува), касперски јаува дека имате тројан на вебсајтот: backdoor.php.peg.gen
Stignaa samo mal del t.e. predhodno naracani i nema na lager lomo. Sledna pratka na LOMO pristiga vo dekemvri. Vo momentov ima gree cosy 25990 den. so 5 god garancija

21 година PF
giphy.gif

ако 15кг пелети заменува 45кг дрва, 1:3, тогаш ако 1м3 дрва има 850кг, тогаш ориентационо го заменуваш со 280кг пелети или брикети.
Но 1м3 не е 1 метар дрва, во метар дрва има луфта, нема никако 850кг !! По мене м3 дрва (850кг) чини барем 40% повеќе од 1метар дрва ( вчера кажаа дека платил над 3000мкд)
Зопшто НЕМА цена на дрвата по килограм ??? Што е проблем да се испилат и исцепаат во складовите и да се продава на кило ( на тон). Овака тоа е мачка во вреќа.
Како и да е, гледам има понуди и на пелети и на брикети, башка нема проблеми со загадување и чистење на оџак како со ложење на дрва . Интересно сите во окружението произведуваат пелети и брикети, само ние се занимаваме со ложење на дрва и дрвокрадство:D
Мислам дека нагласив дека станува збор за калорична вредност.
А инаку појма немам зошто нема. Подобро би било да има, ама ете нема. То е.

Greemak; ili nekoi drugi

dajte info za consolna, koja nadvoresna so koja nadvoresna e adekvatna (pr. so Lomo. Cozy....), ima li LCLH consolna i slicno

Gledam vo energija ima Haier koja e okolu 11000den poeftina od gree console 3.5ka, tolku li e podobra Gree?
Nekoj iskustvo Haier i so Gree consolni, haier ima info na Eurovent[DOUBLEPOST=1444889470][/DOUBLEPOST]Ili predlog za Podna klima

И мене ме интересира искуство со хаиер поконкретно овај модел haier tide AS12GB2HRA гледам порано хаиер не биле лоша марка има по некое добри мислење нА форумов

Greemak; ili nekoi drugi

dajte info za consolna, koja nadvoresna so koja nadvoresna e adekvatna (pr. so Lomo. Cozy....), ima li LCLH consolna i slicno

Gledam vo energija ima Haier koja e okolu 11000den poeftina od gree console 3.5ka, tolku li e podobra Gree?
Nekoj iskustvo Haier i so Gree consolni, haier ima info na Eurovent[DOUBLEPOST=1444889470][/DOUBLEPOST]Ili predlog za Podna klima
imam montirano 2 zgradi so konzolni "multisplit" gree i rabotat odlicno.Stanarite se great na tie klimi i im e osnovno greenje..problemi "0" (nula)..a spec za invert monosplit konzolna ke gi prikacam vecer pokasno

Zdravo! Dali moze nekoj da mi preporacha dobar kotel za 120m2 na peleti za parno. Mi gi preporacaja ekospar (ohrid) ? Dali se dobri?

другари конечно земав клима, утре ќе ја монтирам. по долги патешествија зедов ГрееКози 3,5кв се надевам дека до -10 бар ќе немам мака за моите 38квадрати, а и да имам не се плашам набацав и едно панелче. ако стегнат јаки зими имам помала соба 15квадрати па ке одам таму со панелот сигурно ќе не стопли. е сега барам совет од вас кај да ја монтирам имам две позиции како можи да забележите на сликите. позиција I и позиција II.
Благодарам на сите што ќе се изјаснат.

Attachments

• dnevna soba.jpg
    dnevna soba.jpg
    35,9 KB · Прегледи: 66
другари конечно земав клима, утре ќе ја монтирам. по долги патешествија зедов ГрееКози 3,5кв се надевам дека до -10 бар ќе немам мака за моите 38квадрати, а и да имам не се плашам набацав и едно панелче. ако стегнат јаки зими имам помала соба 15квадрати па ке одам таму со панелот сигурно ќе не стопли. е сега барам совет од вас кај да ја монтирам имам две позиции како можи да забележите на сликите. позиција I и позиција II.
На десниот ѕид ќе ја поместиш кон средината, да има отворен простор пред себе за полесно да се шири топлината и да не дува директно во тебе.

Sent from my 6036Y using Tapatalk

Честитки, со здравје да те служи, а поискусниве и монтерите нека те советуваат каде ќе биде најдобро да се постави.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom