Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
So zdravje "novata" klima.
Pretpostavuvam te ignoriraa bidejki godina dena kako veke kupuvas klima. Super sto konecno se resi.

PS. Izvini ama morav da ti odgovoram.(y)[DOUBLEPOST=1441651260][/DOUBLEPOST]
ostaj gi,pederana,od zavidlk ne odgovaraat :)
Fala za odgovorot.jas sum takov ne se odlucuvam od prva.

Ме интересира искуството на другите со греењето на друга соба со еден инвертер.
Еве како е кај мене поставено Ломото....Над влезната врата.klima na zid.JPG Се работи за надградба, односно станот се наоѓа веднаш под кровот на куќа од 3 спрата сосе мојот стан. Доле има постојано луѓе којшто греат зимоска. ПВЦ прозори на гипс картон со изолација, јужна страна комплетно. Од влезната врата се излегува по скали надоле. Скалите се затворени до доле. Помеѓу гипс картонот и кровот има изолација. Целосната квадратура на станот е 50 кв. На местото каде што имам сликано е дневната која е 20 кв сосе влезниот ходник и во продолжение (мое лево) по зидот е кујна 10 кв. Тоа е просторот којшто планирам (очекувам) да биде загреван од 3,5 kw инвертор.
Ме интересира што би можел да очекувам со останатите 2 простории (тоалет-се гледа вратата на сликата десно и спална-веднаш карши вратата од тоалетот, лепенка со дневната преку зидот којшто истотака се гледа десно)...
Дали би било реално при нормално студените денови да се почувствува топлина добиена од инвертерот во спалната и која би била очекуваната топлотна разлика ???
Во "грч" студените денови во спалната ќе догревам со панелка....
За тоалетот во најстуденото "ко преживи причаче" :drk:
Пред да го земам станов имаше кираџии којшто се грееле на обична Беко клима и панелки и велеа дека изолацијата е во ред и се чувствува топло (пријатно). Ги имам сметките за електрична енергија од изминатите две години и во најладните месеци (декември, јануари и фебруари)...опаааа 7000, 6700, 5800 денари.
Ваљда ќе заштеди нешто инверторот или ќе биде :shook::facepalm:...ЕВН :pistoldz: :kuracc:

Еве како е кај мене поставено Ломото....Над влезната врата.Прегледај го приврзокот 128160 Се работи за надградба, односно станот се наоѓа веднаш под кровот на куќа од 3 спрата сосе мојот стан. Доле има постојано луѓе којшто греат зимоска. ПВЦ прозори на гипс картон со изолација, јужна страна комплетно. Од влезната врата се излегува по скали надоле. Скалите се затворени до доле. Помеѓу гипс картонот и кровот има изолација. Целосната квадратура на станот е 50 кв. На местото каде што имам сликано е дневната која е 20 кв сосе влезниот ходник и во продолжение (мое лево) по зидот е кујна 10 кв. Тоа е просторот којшто планирам (очекувам) да биде загреван од 3,5 kw инвертор.
Ме интересира што би можел да очекувам со останатите 2 простории (тоалет-се гледа вратата на сликата десно и спална-веднаш карши вратата од тоалетот, лепенка со дневната преку зидот којшто истотака се гледа десно)...
Дали би било реално при нормално студените денови да се почувствува топлина добиена од инвертерот во спалната и која би била очекуваната топлотна разлика ???
Пред да го земам станов имаше кираџии којшто се грееле на обична Беко клима и панелки и велеа дека изолацијата е во ред и се чувствува топло (пријатно). Ги имам сметките за електрична енергија од изминатите две години и во најладните месеци (декември, јануари и фебруари)...опаааа 7000, 6700, 5800 денари.
Ваљда ќе заштеди нешто инверторот или ќе биде :shook::facepalm:...ЕВН :pistoldz: :kuracc:
Bidi sreken ako ja zgrees dnevnata uopste koga ke padne pod nula.

Конечно го изгледав и јас Blow, не ми е јасно како може некој да биде фан на Џони Деп.

Zdravo na site , zainteresiran sum da kupam klima ured inverter dali moze mala pomosh za koja klima da se odlucam:
1.Gree LOMO REGULAR GWH12QC-K3DNA5G
2.Vivax ACP-12CH35AECI

Klimata mi treba isklucivo za greenje na dnevna soba od 34m2, budzetot za klima mi e okolu 35000mkd so se montaza, pomognete da se odlucam okolu ovie dve a dokolu ima nesoo podobro za tie pari kazete

Eve nekolku sliki sto gi najdov za performansi na ovie dve klimi... (prvi 4 lomo, posledni 2 vivax)
lomo1.jpg lomo2.jpg lomo3.jpg lomo4.jpg vivax.jpg vivax1.jpg

Така е децо!
Од сега ако во треба медицинска анализа за тоа дали имате психолошко нарушување само прашајте го марамбо, ќе ви каже

Also, ако не сте сигурни дали знаете да читате, изгледајте ја Одисејата, ако не ви се свиѓа, не знаете

Остаj ти, во 68ма тоj го гледал не глеаш... jако му е, уште го држи хаjпот од времето
е не бе ќе одам avengers да гледам. хајпови, само тоа има денес во филмската индустрија

Еве како е кај мене поставено Ломото....Над влезната врата.Прегледај го приврзокот 128160 Се работи за надградба, односно станот се наоѓа веднаш под кровот на куќа од 3 спрата сосе мојот стан. Доле има постојано луѓе којшто греат зимоска. ПВЦ прозори на гипс картон со изолација, јужна страна комплетно. Од влезната врата се излегува по скали надоле. Скалите се затворени до доле. Помеѓу гипс картонот и кровот има изолација. Целосната квадратура на станот е 50 кв. На местото каде што имам сликано е дневната која е 20 кв сосе влезниот ходник и во продолжение (мое лево) по зидот е кујна 10 кв. Тоа е просторот којшто планирам (очекувам) да биде загреван од 3,5 kw инвертор.
Druze ti malku ko da si ja utnal mestopolozbata na klimava ili mi se cini kolku so te razbrav ako si sakal da da podgrevas ne da grees use nekoja soba.

јас лани зимото приметив,беше -7 до -10,ја оставив цела ноќ да работи обична клима.
правеше дифрост ама моторот нонстоп работеше.и за среќа моја си дуваше топло :)
сега рачнунам да и ставам грејач позади на испаривач.има еден што става па ќе видиме како ќе биде зимово :)[DOUBLEPOST=1441621566][/DOUBLEPOST]
со здравје да си ја користиш.
пиши битни карактеристики за моделов.и зошто се одлучи за овој модел а не за Ломо?
има ли твојата i feel функција,грејачи како кај ломото?
на бугарски сајт гледам scop 3.8 на ломо а 4.0 на кози.
еве во грција грее кози

lomo неможам да го најдам ни кај бугарскиот ни кај грчкиот сајт.незнам зошто?
кај србиве има,и убаво си пишува грејач на компресор.....

Klimata mislam nema ifeel, pretpostavuvam ima razlicni verzii na cozy model. Se odluciv za cozy bidejki lomoto mi bese nadvor os budjet.
Klimata e mnogu licna, kako ogledalo e prednata maska, tivka e itn.
Za razlika od cozy-to na grckiot sajt, mojava klima e so poednostavno dajlinsko. Vo prilog sliki.
31f7f69a5fbe9fd212628e33fe8dae1c.jpg
b37bc538f6d2f19d763aa1b1fcdbce46.jpg
81174240f5af617e26ec24b7b5a6b4c2.jpg

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom