G
grande-juve
Гостин
добричок е Боргман, јака атмосферане сум го гледал овој, watchlist![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
добричок е Боргман, јака атмосферане сум го гледал овој, watchlist![]()
fala na odgovorot@flIpps Dali prostorot go imas zagrevano na zima ili ova prva zima ke ti bide ?
Ako go imas zagrevano na struja smetki za struja dali cuvas ili u m3 kolku imas troseno ako si se greel na drva?
OK e toa sto imas solidna PVC dograma ama od druga strana bez fasada e kukjata so 3 nadvoresni zida i prasanjeto tuka e dali toj prostor koj e nad granicata od 30m2 za 12ka so 2 do 3KW moze da se zgree na normalni 20-23 stepeni. Koga ke e potoplo od 0C i nagore ke te zgreat sigurno klimive ama cim padne pod nula e prasanjeto posto togas moze i 2,5 moze i 2Kw da odavaat toplina a tebe da ti treba primer najmalce 3 ili 5Kw.
Najvazno e da znas kolkavi toplinski gubitoci ima prostorot sto planiras da go grees, zatoa i greeme na zima, da imavme idealno izolirani kukji/stanovi t.e da nemavme toplinski gubitoci nemase voopsto ni da zagrevame.
Najtesko e da odredis kolku mokjna klima treba za prostor vo koj nemas pominato niedna zima.

Овој ценовник од сликава?Од ценовникот што ми го дадоа кога бев таму околу 20 август.
како е можно за една недела да ја качат за 9к?
Зошто не размислиш за даикин од ИЦС груп. На промоција им е за некој 40.000 со монтажа. Сериозна фирма со сериозна подршка.Reseno za pogolemata prostorija so so Mitsa FH35, a za pomalata neznam sto da zemam inaku malata prostorija mi e 17m2 so305visina, GREE LOMO 12ka-30000+ za montaza, VIVAX 12 AECI 32000 so vklucena montaza ili MITSA MSZ-SF25VE-41000bez montaza
Ajde ako moze za uste malku pomos
За различни јачини споредувате цениОвој ценовник од сликава?како е можно за една недела да ја качат за 9к?
Цената на nekojtamu е за моделот над заокружениот.Јас мојот инвертер го вклучувам во октомври-ноември на одредена температура и го исклучувам април-мај. Никакви намалувања/зголемувања преку ден или ноќ. Зошто? Затоа што ако ја намалиш температурата навечер, просторијата ќе се олади. Кога ќе ја зголемиш наутро за да се загрее, ќе треба да работи посилно за да ја испорача потребната топлина. Според мерењата за моите простории, ќе потроши малку помалку струја отколку да работи цела ноќ. А со оглед дека ноќта троши струја во ноќна тарифа, излегува дека е поевтино да работи цела ноќ отколку да се намалува/зголемува температурата. Од друга страна цела ноќ е топло во просториите. А оваа функција за 8 степени (кај мене е 10) е во случај ако не ја загреваш воопшто просторијата, ако подолг период нема никој дома. Да не дозволи да паѓа температурата накај 0. Никојпат ја немам искористено.Ме интересира дали во најголемиот студ преку ноќ додека се спие би било добро (препорачливо) да се користи "8 C heating function" знаејќи дека значително ќе се намали температурата во просторијата и дали ќе му создаде проблем на инвертерот да дополни кога ќе се стане од спиење и исклучи оваа функција и пушти на стандардниот AUTO heating кој би се очекувало да надополни до 22-23-24 степани во собата. Или во најголемиот студ воопшто да не се користи оваа функција и да се намали само инвертерот на 17-18 степени на пример....???? Има ли некој искуство со оваа функција во најладните денови...???? Како се однесува инвертерот ???

[DOUBLEPOST=1441621566][/DOUBLEPOST]
со здравје да си ја користиш.Прегледај го приврзокот 128117
Eve i jas da pisam. Si se podnoviv so inverter 3.5ka model Gree Cozy.
Cena so vklucena montaza 27k.
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
да над мене е просторија која не се грее и е плоча со монти и блокови@fllpps
Zagubite ti se okolu 3-3.2 KW na 0/20 stepeni optimisticna varijanta (dokolku tavanot nad tebe e ploca so monti i blokovi) do 4-4.5 KW ako e armirana ploca. Dvete varijanti se vo slucaj dokolku nad tebe ima prostorija koja ne se gree. Dokolku prostorijata se gree zagubite bi trebalo da se namalat za okolku 1KW.
Sekoj otvor (aspirator vo kujna i slicno) ja znacitelno ja zgolemuva zagubata.
Eve i da kazeme deka zagubata na toplina ti e 3.5KW.
.
40k ама не е со монтажа.Зошто не размислиш за даикин од ИЦС груп. На промоција им е за некој 40.000 со монтажа. Сериозна фирма со сериозна подршка.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Јас кога го земав беше 40к комплет.40k ама не е со монтажа.
од каде ти е информацијата дека е со монтажа?