Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ako isklucivo od ovie mesta sto gi navede mora da zemes, nemas nekoj izbor na dobra klima. Neznam Panasonicot vo technomarket sto e 40000 den. kako se odnesuva, mozebi toj e i najdobriot izbor od ovie technoshopovi.
Za pod 40000 iljadarki nemas nisto podobro, Daikinot sto se dvizi okolu taa cena pisuvaa deka defrostite isto mu se na saat vreme. Veruvam i povekto drugi klimi okolu taa cena se slicni, pa i Panasonicot sto go spomnav pogore moze da ti pravi defrosti na saat vreme, samo pretpostavuvam.
Ako sepak imas nekoja moznost i nastrana od drugo mesto da zemes, togas moze da se zbori za Gree Hansol, Vivax GEYI koi se isto taka okolu 40000 den, no ja imam doma i mozam da ti tvrdam deka ima neverojatna mok, a i defrostite koga e ladno (koga nema magla) gi pravi na 3 saati.
Daikinot defrosti na pola saat???Nesto imas pomesano druze iskreno,mnogu losa informacija

Daikinot defrosti na pola saat???
Kazi nesto pametno ako imas, ne samo dezinformacii da siris. Me citiras, a odma dezinformacija davas, plus nisto da ja potvrdi i taa tvoja gresna izjava.
Jas sum siguren deka ne e na pola saat defrostot, ama na saat moze da bide. Za 3,5-ka ili 12-ka koga stanuva zbor, a za takov stanuva zbor vo ovaa situacija. Sigurno nema ni razmisluvanje za 18-ka vo 25 kvadrati.

Abe ,ti prodolzuvas da treses zeleni sto komentiras nesto sto go nemas ,moes da.komentiras za vivax.Daikinot na najladno i najmaglivoto koa bese nemase cesti defrosti.Pripazi na recnikot koa mi se obrakas

Па од Германија доаѓа на одмор за две недели, парите за нив не се проблем, сакаат решение.
Имаа изолација, имаат нови прозорци. Имаат двоумење меѓу централно греење и панели во секоја соба. И инверторите се добра инвестиција.
За теткава од Германија има повеќе нелогичности. Се потенцираат 2 недели дека ке се греат а од друга страна размислуваат за централно греење, инвертори или панелки.
Ценовно овие инвестиции се многу различни и во некој однос 4:1 е поскапо радијаторското и инверторското од панелките.
Иако имаат добра изолација сепак тоа е куќа изложена на надворешни зидови од сите страни, друга работа цела година тие инвертори на 2 спрата да висат надвор на некој може да му падне идеа на памет да се офајди. Па и нечини цела година да стојат надвор на сонце и ветер науклучени. Трајно решение за куќа е да си инвестираат во централно, со котел на цврсто гориво + котел на струја (при пари се), бафер од 5тона вода може да си укопаат во двор и со 2 ложења дневно ке тераат радијаторите на 2та спрата. Централното греење со радијатори денес има толку многу новитети и може целосно да се автоматизира иако кај нас тоа ретко се практикува од финансиски причини па се сведува на основното котел+радијатори.. Во секој случај системот од основен (котел-радијатори) до целосно автоматизиран може да се надградува и понатака немора веднаш. Нека си консултираат фирма (таму или овде) да им направи асолен проект за "индиректно загревање на водата" и автоматика на целиот систем. За 2 недели во годината 2м3 дрва во подрумот ке им бидат и премногу за 2 полнења дневно.

Јас Pacific Rim во кино го гледав. >.<

Nightcrawler океј си возеше се до крајот, крајот беше ептен meh.

Zaso mora dovolno dobar kako drama? Kakva uloga igra zanrot?
Есенцијален елемент е, премиса од која се почнува. Препознатлив жанр е за(кај) сите категории на гледачи, најтранспарентен е за објаснување на морални/општествени дилеми, предрасуди, сегрегации итн... накратко, во тој жанр секој може да го детектира проблемот и да препознае квалитет.

и трет пост под ред веќе сам на себе сум си заморен но моментот дека човек секој ден учи по нешто :icon_mrgr:

Есенцијален

есенцијален
есенцијалниот
Вид збор: Придавка
Што е важен, суштински.
Англиски: essential
Примери:
Есенцијален поетски јазик.
Есенцијални прашања.
Есенцијални вредности.
Слично со: суштински (прид.)
Изведенки
1. есенцијално прил.
Пример: Делото им се пренесува на учениците есенцијално. 2. есенцијалност ж.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom