Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
yify1080p од Yify или 720p од било кој друг квалитетен издавач?
E ve moja sporedba do dekemvri se greev so paneli a od nova godina so klima i delumno panel vo spalna za dogrevanje navecer i smetkite mi se pomali vo prosek po 3000 den pomali sega a za centralno greenje nemam uvidДали е поекономично да се грееме со електрични панели кои се монтираат по единечни соби или да се монтира централно греење кое работи пак со струја?
Благодарам однапред.
Не станува збор за кај мене дома, ние се грееме на дрва, после скапувањето на нафтата.@puno
Економично не оди во иста реченица со двете опции што ги наброја. Е сега ако прашуваш за едното во однос на другото - централното греење ќе има поголема инерција и загуби, во однос на панелките... Но панелките сами по себе, ќе коштаат повеќе пари да се набават, ако можеби веќе имаш инсталација за парно. Ако веќе однапред размислуваш во што од двете работи да вложиш, ќе згрешиш со било која варијанта (од тие две).
Имаш на темава повеќе предлози за економично греење, од кои ако преферираш на греење со струја: инвертор климатизерите се докажано и без конкуранција најекономичен избор. Ако имаш повеќе пари и можности, и други имплементации на концептот на топлотните пумпи влагаат во игра.
П.С. Со односот на други теми можеби и не заслужуваш констуктивен одговор, ама сакам да ти покажам дека ништо не е исклучиво црно или бело. На жалост многумина (и ти делумно) така ги гледате работите.
Во секој случај, со среќа во изборот за економично загревање.