Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Io, да не претера малку со оценката за Hunger Games: Mockingjay Part 1? Се сложувам дека беше далеку од нивото на првите два дела, но не и дека е тотален crap. 5/10

Nejse, Io ja napusti imperijata.
Замина за навек? :place::place::place:
Ќе недостасува! Јас полека ги одследувам темите само. Во последниве 3 месеци, одследив преку 300 теми. Ми останаа само мал број од кои повеќето во Филм и ТВ, а оваа е единствената која секојдневно ја посетувам.

Без Нортон ќе беше малце надпросечен филм бирдмен. Вака си ги заслужи наградите.

@puno
Дали летна бирдманот или ќерката и е надувана?
Тоа со летањето е само илузија/халуцинација во неговата глава, исто и последната сцена, а ќерка му да, најверојатно била напушена.

Бар така го сфатив јас.

Последно уредено:
@puno
Тоа со летањето е само илузија/халуцинација во неговата глава, исто и последната сцена, а ќерка му да, најверојатно била напушена.

Бар така го сфатив јас.

Или па кога си пука во глава сепак он стварно умира и во транзиција до смрт последната сцена му е све во главата. Си замислува дека све завршило како што треба, и дека он го добил тоа признание што го заслужува.
Од како си пука во глава повеќе нема еден континуиран кадар туку си има катови, тој континуиран кадар завршува а тука и животот негов.

Ne sum neso zadovolen od Imitation Game... vrvovite na filmot ne me dirnaa ic, 3/5 ke imase, ama krajot malku me potrese.
Licniot aspekt od zivotot na Turing..
OK i plus mi e uvek naracija.
4/5. Ne e loso, ali neso ne mi valjase..

Ne sum neso zadovolen od Imitation Game... vrvovite na filmot ne me dirnaa ic, 3/5 ke imase, ama krajot malku me potrese.
Licniot aspekt od zivotot na Turing..
OK i plus mi e uvek naracija.
4/5. Ne e loso, ali neso ne mi valjase..
Исто исто...океј филмче, интересно ми беше, ама не знам, мислам дека можело да биде каде каде подобро.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Пеер реално лош е филмот а мене би беше еден од најочекуваните за гледање. Мислам, што освен глумата на Benedict Cumberbutch и уште на два-тројца е над просек? Хуморот е префорсиран и не успеа да ме насмее, драматичните моменти не ме допреа, нацистите се лоши, многу жртви бла бла. Ништо ново, па и уште номинација за оскар пред Interstellar. Абе чао!

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Дајте предлог добри шпански филмови, ги имам гледано: El cuerpo, Mientras Duermes, La cara oculta, El secreto de sus ojos... ми тргна со шпанскиве, има стварно добри, ги препорачувам сите овие :D

Mientras duermes (2011) - IMDb

Celda 211 (2009) - IMDb

Open Your Eyes (1997) - IMDb

На 3тиот нека се мислиш на 1от да се чудиш на 2риот глеј

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom