Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
@Io Sono Interista :neetaka:
Ништо помалку од првите два дела. Sure, some cheesy lines here and there, ама никој не очекува Forrest Gump-alike дијалози. Серијалот е за публика.

dosegashni rezultati od natprevarot nmarkovski-EVN
noemvri---------------------- 2400mkd
dekemvri (35 dena)--------4400mkd
januar (25 dena)------------2700mkd
Jas bi rekol ovaa zima sum vo vodstvo (klimata ne e isklucena od Noemvri ili Dekemvri, samo se namaluva temp po potreba, doma se mi e na struja, dva vozrasni i edno dete)
Твојата за декември како мојата за август.

Tvojata za avgust bar se ladi mojte sa takvi kogaj niti se gree nuti ladi. Ednas se zivee, godinite i onaka mi letaat rafalno
Јас сега ја земав климата, сеуште не сум ладел со неа.
Мене станот ми е на приземје од северна страна така да топло е само неколку дена во годината. Ја земав претежно за греење.

Tvojata za avgust bar se ladi mojte sa takvi kogaj niti se gree nuti ladi. Ednas se zivee, godinite i onaka mi letaat rafalno
rafalno ni letaat na site i zatoa parite ne treba da gi davame na EVN. Veruvaj deka ima mnogu znacenje vo zborot NAVIKA. Treba samo malce prilagoduvanje i sekako razbiranje i prifakanje na site clenovi na semejstvoto na odredeni pravila. I koga ke se naviknesh na niv, toa veke ne e BAUK.[DOUBLEPOST=1424707219][/DOUBLEPOST]
Твојата за декември како мојата за август.
ovie smetki se takvi kakvi shto se, zatoa shto pred da kupam grejno telo, prvo gi procitav site strani od pocetok do kraj na ovaa tema ovde, a posle se konsultirav so clenovi od ovaj forum koi nesebicno mi delea soveti. Racunaj koga bi ja smenil dogramata, veruvam deka smetkive bi se namalile za nekoi 15%....za ova poslednovo seushte razmilsuvam ne samo poradi vlozenite pari na start nego i poradi, skoro sigurnata pojava na vlaga na zidovite....

Каков цар :cuc:

tumblr_nkc2y7KaMw1unzl4vo1_500.gif

АЈДЕ ПАК
Ми треба помош при избор на камин на дрва со вграден котел за парно(посебна единка значи невградлива).Квадратурата која треба да ја загреам е 100м2 сместена на два ката со солидна изолација и ПВЦ прозори и ми е потребно одприлика 20 kw моќноста за загревање на вода и 5 на просторот каде ке стои каминот,
Сакам пред се функционалност дизајн на каминот потрошувачка и цена на истиот,
Сега почнувам да разгледувам и ме интересира искуство и мислење за камините PRITY(бугарски), KOPER(македонски).и ако имате некој предлог,
Ви благодарам,

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom