- Член од
- 3 ноември 2014
- Мислења
- 44
- Поени од реакции
- 53
Шетајќи по улица видов нешто што ретко се видува , температурата беше 11 С околу 12 часот на пладне ...висеше мидеа инвертер msr12hrdn1 компресорот беше замрзнат. Ова е навистина врв во климатизацијата на мидеа ако таа на +11 С работи вака т.е (неработи бидејќи е замрзната) што ќе прави јадната мидеа на малку пониска температура.
Затоа кога купувате клими гледајте горе
Како доказ неможев а да не ја сликам феноменалната мидеа
[DOUBLEPOST=1417348610][/DOUBLEPOST]Пишував дека сум корисник на fujitsu AOYG 12 LEC купена е пред 3 години од хидросет по цена од 46000 ден.со монтажа. Компресорот е со димензии 65x52x30 cm со неа греам салон од 38 квадрати и на -18 зборам кога пред 3 години беше најладната зима внатре Т беше 24 степени за 10 мин. Како што може да се види од сликата на надворешната единица е произведена во Јапан.
Имам уште една клима ставена во друг салон исто од 38 квадрати на спарат ваква fujitsu AOYG 12 LEC исто си грее без проблем.
И третата клима ми е ставена во соба од 22 квадрати , таму имам ROLLS SGH-12BW значи не е инвертер он/оф е и има hitachi компресор лично се уверив кога ја монтираа пишуваше hitachi. Купена е 24000 ден со монтажа. Компресорот е со димензии 78x50x26 cm.Она што сакам да го кажам за ROLLS SGH-12BW дека и таа е пред 3 години купена и тогаш во најладните -18 С ..РАБОТИ...РАБОТИ не застанува и грее најнормално си прави дефрост како fujitsu. Бевме се сеќавам излезени сите на гости, и климата исклучена, кога се вративме околу 22 Ч температурата беше -15 С...во собата беше внатре 14 С...верувале или не ROLLS SGH-12BW се стартуваше нормално без никаков проблем. Т од 14С за да ја крене до 21-22 С и требаше околу 2 часа.
Затоа кога купувате клими гледајте горе

Како доказ неможев а да не ја сликам феноменалната мидеа

[DOUBLEPOST=1417348610][/DOUBLEPOST]Пишував дека сум корисник на fujitsu AOYG 12 LEC купена е пред 3 години од хидросет по цена од 46000 ден.со монтажа. Компресорот е со димензии 65x52x30 cm со неа греам салон од 38 квадрати и на -18 зборам кога пред 3 години беше најладната зима внатре Т беше 24 степени за 10 мин. Како што може да се види од сликата на надворешната единица е произведена во Јапан.Имам уште една клима ставена во друг салон исто од 38 квадрати на спарат ваква fujitsu AOYG 12 LEC исто си грее без проблем.
И третата клима ми е ставена во соба од 22 квадрати , таму имам ROLLS SGH-12BW значи не е инвертер он/оф е и има hitachi компресор лично се уверив кога ја монтираа пишуваше hitachi. Купена е 24000 ден со монтажа. Компресорот е со димензии 78x50x26 cm.Она што сакам да го кажам за ROLLS SGH-12BW дека и таа е пред 3 години купена и тогаш во најладните -18 С ..РАБОТИ...РАБОТИ не застанува и грее најнормално си прави дефрост како fujitsu. Бевме се сеќавам излезени сите на гости, и климата исклучена, кога се вративме околу 22 Ч температурата беше -15 С...во собата беше внатре 14 С...верувале или не ROLLS SGH-12BW се стартуваше нормално без никаков проблем. Т од 14С за да ја крене до 21-22 С и требаше околу 2 часа.
Attachments
Последно уредено:

Типчето од паркс анд рекреатион од чевлар до спасувач на галаксијата прекрасно