Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Каде ги има такви
![]()
Gledam na wunderground vo 8:30 sabajlevo bilo -5. Kaj mene pretpostavuvam okolu -3 spored moe iskustvo, siguren sum ne poveke. Ova go kazuvam zasto tacno vo 8:30 klimata mi pravese defrost.Accuweather sega vo 7h i 30 min pokazuva -7 C , na gismeteo.ru pokazuva +6 C, a kaj mene na balkon e vo stvari +2 C. Tolku od tocnoto pokazuvanje na T na internet. Za ova sto pokazuva vo kola, tek toa e diskutabilno , da ne zaboravime nas ni trebe termometar postaven na pola metar od nadv. edinica.
Gledam sega pola diskutanti i razni falbadjii gledale na internet temperatura . Za ilustracija sega ovoj bran sto pomina kaj mene vo Tetovo na mojot balkon NAJNISKA T bese na dva pati noce po -10C , a na vesti imase deka bila -24 C, sigurno bila nekade na planina ama pokraj mojata klima NE.
I toj termometar od 100 den. ne e nikakov reper. Tie temperaturi od takov termometar kako tvojot se daleku od vistiniti.[DOUBLEPOST=1420981690][/DOUBLEPOST]Na aerodrom, a i na ostanatite merni mesta, ima oprema koja kojznae kolku iljadi evra kosta, smesno e da se sporeduva so termometri od pazar.Ce ve kosta 100 den da si stavite vie dvajca po eden termometar i da ne nagadjate kolku vi e temperaturata tuka kaj vas vo VASETO OPKRUZUVANJE. Drugoto e samo smesno NAGADJANJE . PONATAKA SE STO VIE DVAJCA CE PISUVATE ZA TEMPERATURI I POTROSUVACKA EDNOSTAVNO NEMA NIKAKVA VREDNOST ZA MENE.
Potpolno se slagam so ova sto go kazuva @tzlatko od pricina sto verovatno ne ja uviduvate a moze skapo da ve kosta netocna informacija za temperaturata. Primer ja mojata 10KW edinica na tajmer ja ulkjucuvam sekoe sabajle vo 6. No koga padna snegot ja ostavav i preku nokj da raboti vo sleep od strav deka sabajleto moze da e -15 ili stepen dva okolu taa temperatura. Znaci orientirajki se po weather underground i acuweather prognozite za nautro vo 6 bea okolu -15 ili -12 za site tie denovi koga bese najladno. Se dodeka ne iskociv na terasa da izmeram i uvidam deka nema vrska i deka e samo -8 a ne -15.Ce ve kosta 100 den da si stavite vie dvajca po eden termometar i da ne nagadjate kolku vi e temperaturata tuka kaj vas vo VASETO OPKRUZUVANJE. Drugoto e samo smesno NAGADJANJE . PONATAKA SE STO VIE DVAJCA CE PISUVATE ZA TEMPERATURI I POTROSUVACKA EDNOSTAVNO NEMA NIKAKVA VREDNOST ZA MENE.
Potpolno se slagam so ova sto go kazuva @tzlatko od pricina sto verovatno ne ja uviduvate a moze skapo da ve kosta netocna informacija za temperaturata. Primer ja mojata 10KW edinica na tajmer ja ulkjucuvam sekoe sabajle vo 6. No koga padna snegot ja ostavav i preku nokj da raboti vo sleep od strav deka sabajleto moze da e -15 ili stepen dva okolu taa temperatura. Znaci orientirajki se po weather underground i acuweather prognozite za nautro vo 6 bea okolu -15 ili -12 za site tie denovi koga bese najladno. Se dodeka ne iskociv na terasa da izmeram i uvidam deka nema vrska i deka e samo -8 a ne -15.
I jas mislev deka e dosta pogolema razlika od Petrovec denovite okolu nova godina, posto kako sto sedev doma po bluza iskacav na terasa i ne mi bese mnogu ladno, no samo na minuta dajdolgo.Od kade znaes deka mojot e od pazar kupen? Sakam da ti kazam deka i toj od 100 denari e potocen od NIKAKOV. Ostaj go toj na aerodrom, ti pokraj nego si ja montiral klimata? I sto teras inaet?
јас дома имам 3 живини термометри едниот хрватски другиот словенски и тој третиот е земен од татко ми кога работеше во еи ниш фабриката во гвг. некој јапонски сите три кажуваат исто +-0.5 ваљда не грешат ситеOd kade znaes deka mojot e od pazar kupen? Sakam da ti kazam deka i toj od 100 denari e potocen od NIKAKOV. Ostaj go toj na aerodrom, ti pokraj nego si ja montiral klimata? I sto teras inaet?