Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
FILIA-ta (debrendiran SAMSUNG) bi trebalo da gi ima i dvata algoritma, a ako imas wattmetar pa ako ja meris snagata koga se startuva so rabota nautro i T e -7 ce vidis deka vlece 600W (zboruvam za 12-ka) no ce duva epten ladno na izduvot (COP-ot e daleku pod 1), togas seedno dali e smrznata ili ne nadvoresnata edinica, bidejci vnatresnata ne ni bila na POVECE od T=38 C.Filia-та јас што ја имам веројатно го користи само вториот алгоритам, но во мојот случај се 50 минути. Некогаш греам и до 30 квадрати, па ако нема потреба за defrost, по 40-45 минути мануелно ја гасам и палам. Првиот алгоритам претпоставувам дека го нема, пошто еднаш ја исклучив климата навечер со многу замрзната надворешна единица, а сабајлето (останата замрзната) ѝ требаше 50 минути за да влезе во defrost, без разлика што не даваше скоро никаква топлина.
Толку влече само првите две минути кога е надвор -7. По неколку минути се качува потрошувачката на над 1.300 W (ако надворешната единица не е замрзната) и грее одлично. Можам без проблем да одржувам 22-23 степени (на еден метар висина) во простор од 20 квадрати без изолација. Најмала потрошувачка што сум видел е тоа утро кога беше многу замрзната надворешната единица и не се уклучуваше defrost. Околу 800 W влечеше, а практично не грееше.FILIA-ta (debrendiran SAMSUNG) bi trebalo da gi ima i dvata algoritma, a ako imas wattmetar pa ako ja meris snagata koga se startuva so rabota nautro i T e -7 ce vidis deka vlece 600W (zboruvam za 12-ka) no ce duva epten ladno na izduvot (COP-ot e daleku pod 1), togas seedno dali e smrznata ili ne nadvoresnata edinica, bidejci vnatresnata ne ni bila na POVECE od T=38 C.
Били Кристал, Стив Мартин, Џон Стјуард, Крис Рок, незнам може некој иам забораено ама овие беа и се уште и те како suitable за хостови. Како тргнале со изборот, за некоја година ќе биде хост некој дорк од Big Bang Theory.Ауу... многу лошо, не ми се верува овој да направи нешто интересно. Јас да бев ќе му дадев free pass на Били Кристал доживотно да води Оскари.![]()
Да, температурите ги гледам на интернет, на accuweather поточно. Каде мерат и колкава е разликата, не знам.Se zavisi kako gi meris i so sto TEMPERATURITE i dali gi meris ti ili ona sto e na vesti i internet. Jas gi meram so kvaliteten i proveren termometar obesen na klimata, vo senka normalno (taka da go meri vlezniot vozduh, ne nekoj vo planina) i ti tvrdam deka on/ off FILIA ne moze na -7 C za 2-3 minuti da vlece 1300w, bidejci toa znaci deka na izduv ima sigurno preku 2000W. Sto ce ni de togas inverteri po 600-700 evra? Znaes kolkava e razlika medju -7 i -4 C, strasna razlika e. Mojata na -4 C vcera rabotese so potrosuvacka od 1350 W ( gi dostiga za 10-na minuti od startuvanjeto) i gree prilicno dobro, a da ja startuvam na -7 C ti kazav 2-3 casa ce trebe da povlece dobro.
E sega se fati konecno- se ispod 1200 W potrosuvacka na izduvot kaj 12-ka i on/off klimi e premalku i e neprijatno za greenje vo normalni uslovi za prosecno zimomorlivi ludje. Ocigledno e deka spadjas vo onaa grupa ludje koi odat po KRATKI RAKAVI i na 18 C. Za tebe brat nekoja nordiska zemja a ne GEVGELIJA....[DOUBLEPOST=1420907891][/DOUBLEPOST]aмојата на -6с не може повеќе од 1050 да завлече и после 1 саат пак е иста потрошувачката.Инаку си дува убаво топло и ја дига Т сигурно има над 1.5 COP, а под 950 вати ако падне влага во дефрост иако надворешниот изменувач е сув како барут уствари и никогаш немам го видено да побели или заледи како што кажуваат по тие другите форуми.
Voopsto ne e relevantno vo Skopje - 8 vo ponedelnik, kade,vo kolku casot, ne zaboravi mora da se meri na USISOT na nadvoresnata edinica....... Edno obicno termometarce od zeleno pazarce od 100 den ce brka rabota. Arduino e sosema vo red ako mozes dobro da go montiras zad nadvoresnata.Да, температурите ги гледам на интернет, на accuweather поточно. Каде мерат и колкава е разликата, не знам.
Баш во понеделник (се очекува да биде до -8 во Скопје) ќе го склопам пак arduino термометарчето и ќе проверам на -7 колку време ќе и треба да повлече 1.300 W.
Ќе објават во текот на неделава.