Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Jas mislam deka korejancive napravile matematika deka so dobra reklama a poslab kvalitet, benefitot im e pogolem. A ne e deka ne znaat da napravat dobra klima. Lg prestige e pokazana na site testovi kako najdobra klima za greenje vo zimski uslovi, ne samo po parametar na nagolema toplina oddadena na niska temp., tuku i drugi kriteriumi, Cop, filtri i neznam uste sto...

Ne znam kade citav za da vi go pratam linkot, ama google e tuka

Da, se slozuvam deka e tesko da se naprvi dobra klima, ama koga e napravena samo ostanuva "turskiot del" da se rasturi i iskopira, a ponatamu dali i matematikata e Ok, toa e drugo prasanje[DOUBLEPOST=1418132436][/DOUBLEPOST]http://www.bauerenergi.no/
http://www.forbrukerradet.no/annet/tester-og-kjøpetips/produkter/_attachment/1144523?_ts=13d8ce7f4ba

Aha SEGA LG napravil dobra klima po testovi, praktikata ce go kaze svoeto. A japoncive cepat unazad od koga pametam. Znaci LG za toa vreme se prepraval deka moze da napravi ama ne sakal od mene nepoznati pricini. Vidi da ti kazam znam deka si po struka inzener, neznam po koja, jas mojata ja kazav ovde javno. Kazav i deka sum zapoznaen (bev na vremeto pred 30 god odlicen so nea - sega sum vo 1-vo odd) so termodinamikata. Toa bea dva ogromni ispiti, ludjeto gubea godini za da gi polozat termodinamika 1 i termodinamika2.... zosto mislis deka se toa ednostavni raboti....plus se secavam deka za nea velea deka e FILOZOFIJA NA FIZIKATA...sosema tocno ....edinstveno se nejzina pomos uzivame vo blagodetite na nesto sto makar malce lici na perpetuum mobile so odnosot potroseno dadeno (normalno odnosot e 1 sprema 1, zemame od prirodata i pak i go vracame nazad preku toplina ).....
Ima tuka dosta trikovi, koja taa gospodjata TERMODINAMIKA gi drzi vo rakavot.
So drugoto se slozuvam, nemas ime raboti eftino na kolicina, dobivkata e ista, a kinezite imaat narod za vezbanje i ha ha. Ama sto pravime so ovie sto vece imaat brend a ne umeaat?
Uostalom zosto ti ne kupi LG tuku imas dve kineski i edna japanska?

LG po mene e naj brend. Od telefoni nema sto ne sum koristel, eve vece godina dena koristam LG G2 i podobar kvalitet nemam videno do sega. Baterijata mi nema izgubeno ni 5% od kapacitet, i ako se potrosi dnevno do 20% znaci ima uste 20% u miligram sto se vika, a ne ka samsung ima 40% i naglo trazi polnenje posle sledniot razgovor ili bez razgovor, neznam, cesto sum menuval telefoni i za prvpat osecam deka nemam potreba da smenam duri ni vo G3. Televizorite im se OK, friziderite isto taka (bratmi gi ima), znaci zosto bi nemale klima koja e OK?
Ovaa LG Prestige ja nudi nekoj kaj nas? Cena? Vo Grcija e od 860-1000eur, Zorba moze i neja da ja donesat ili moze sto sakam da donesat

Deneska Gree Change-to trosi konstantno po 1kw, ventilator na 3 zadadeno 25c, dolu kaj mene 19c kaj nea 27c. Ducanot e topol

Последно уредено:
Zatoa sto LG e tapa. Sega neznam dali me razbra.
Imaat dobar (vrven) proizvod, sto znaci znaat i mozat da go napravat, ama pravat 90% tapa klimi, a zosto, toa treba niv da gi prasame.
Valjda nekoj koj zema tamu plata im reklol takvi i takvi klimi ke pravime i ke gi prodavame po taa cena, a takvi i takvi televizori ke pravime

A Daikin veli nie ke pravime top klimi zasto televizori ne pravime, a i nisto drugo.

A Toshiba veli, nasite televizori se tapa, ama klimi ke napraime dobri.

Zborot mi e , klimatizacijata ne enova tehnologija i kompanija kako Samsung i Lg imaat kapacitet za dobri klimi (lg - prestige primer, sega nekoj ako ne veruva na fakti i testovi), ama nasata primarna strategija ne se klimi tuku TV na primer.

Што и да правите во животов, Horrible Bosses 2 не го гледајте.
Јас сериозно мислев да го гледам оти кецот ми се допадна. Инаку тоа е последната комедија што сум ја гледал

Јас сериозно мислев да го гледам оти кецот ми се допадна. Инаку тоа е последната комедија што сум ја гледал
Исто.
Стварно мислев дека ќе биде барем приближно добар како кецот кој мене барем ми беше прилично смешен.
Во овој освен тоа шо Џенифер Анистон е во долна облека, ништо друго нема, апсолутно ништо нема.

Сеа као што тхепиратебај го блокира интерстелар ќе го гледате у септември 2015 :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom