Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Oh Stewart you old dog
10430452_10152887530871800_5543209189714045596_n.jpg

Dobro vecer ekipo,
Jas deneska bev vo SK,i bev vo Energija gi razgledav Toshibata AVANTOT i Suzumi plus.Prvata e 44690 so montaza a vtorata e 54990(zboruvame za 3 ipol-ka).Znaci za SUZUMIto nema zbor,strasno e.E sega malce i cenata e pogolema od ocekuvanoto.Megjutoa bev i vo DAIKIN,ne ja vidov klimata(kasno bese)megjutoa mi dadoa katalog i plus prasav za cena.Daikinot 3 ipol-ka od deneska e na akcija 39990 so montaza(DAIKIN FTXN35L9),pa sega za posledno vie so mislite dali da odam na DAIKINOT ili AVANTOT?!
Avantot e osnovna verzija i mnogu malce ima rab na elektronikata,mislam daljunskoto,opciite,ama zatoa ne go vidov daikinot so i kako e,pa zatoa Ve molam da pisite,utre sabajle planiram da zemam.

Pozdrav
Врати се неколку страни поназад и прочитај. Јас го имам даикинот и сум презадоволен. Греам 40-45 м2 со него

...za posledno vie so mislite dali da odam na DAIKINOT ili AVANTOT?!
Avantot e osnovna verzija i mnogu malce ima rab na elektronikata,mislam daljunskoto,opciite,ama zatoa ne go vidov daikinot so i kako e...
За конкретна споредба не верувам дека овде некој може да ти помогне, зошто никој од нас ниту ги има двата уреди, ниту двата детално ги споредувал после истражување на интернет
И двата се основни модели на познати и добри произведувачи, и ако веќе не можеш да си ги дозволиш следните поквалитетни (и поскапи) модели и овие ќе ја вршат работата. Посебно со вакви зими. Разликата до подобрите клими ќе ја видиш повеќе на некои поостри зими, тоа од аспект на греење. Од аспект на трајност и квалитет, тоа е друг муабет.

Знам дека ништо посебено не ти кажувам, ама тоа е тоа... одлуката на крај мора да биде лично твоја. :)

Polse tolku dvoumenje i mislenje dali da dadam uste nekoj dinar ili ne,na kraj ja zemav SUZUMI PLUS iako e so 10000 poskapa od dvete,se nadevam ne sum pogresil vo izborot.
Sega ostanuva da ja montiram pa da vidime so sum kupil.
Fala u sekoj slucaj na pomosta,ke vi pisam rezultati :)

Pozdrav

Со здравје да се користи, и долго да те служи. (y)
Истата клима и мене треба наскоро да ми ја инсталираат. Ќе разменуваме искуства, ако продолжиш да наминуваш на темава.

Честито и со здравје да ја служиш. Пиши импресии ама во секој случај звер си земал.

Нема некоја ептен посебна тема за театри, а ете ради тоа што е и Вуди дел од ова што сакам да го напишам ќе го објавам овде. Независниот театар Театра 007 на 10.12 во малата сала во Унвиерзална сала ќе ја има премиерата на претставата “Централ Парк-Запад“ од Вуди Ален. Ќе биде интересно да се виде нешто од неговите драми со македонски млади и доста добри актери :)

еве нешто на фб за претставата https://www.facebook.com/media/set/?set=a.997773476905560.1073741828.117612278255022&type=1 (y)(y)

Шварценегер седи на смртна постела последните негови зборови ''i'll be back''

Место да се пензионира ко чоек се глупира уше оди играј шах не ме замарај

Under the Skin
Boyhood
Dawn of the Planet of the Apes

Top 3, za sega.

Nego, ne vi skurci vise forive na Woody Allen? Go gleav Magic in the Moonlight, i onaka preminuva prosek radi boite i stilot.

Iako Firth i Stone se srcki. :3

Birdman го има на добра снимка или јок?

Druze cestito klima no moram da kazam za nekoj sleden...za tie pari 55000 moze da se zeme Mitsubishi FH25 koja u sekoj pogled ja jade Suzumi 13kava na Toshiba. Neznam tocna cena za FH25 no ako FH35 e 57000 kolku bi kostala FH25, ako ima nekoj cena neka pise
(Vo Atach 14klimi so Eurovent sto moze da se kupat kaj nas)
[DOUBLEPOST=1417898345][/DOUBLEPOST]
http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1403425

Ова инвертор е ? Еве ако некој сака ефтина половна клима :)
Ako baras za vo vikendicata imam Fuego 3,5ka ispravna i malku koristena...isto na R22, i poeftina ;)

Attachments

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom