Vlatko_Gjorce
Ѓубре
- Член од
- 17 април 2009
- Мислења
- 2.561
- Поени од реакции
- 2.524
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ifeel е опција да се користи температурен сензор во далечинскот управувач, наместо електрониката да се води според температурниот сензор од внатрешната единица. Можеби е добро за комфор на прецизно подесување на температура на одредена точка во собата... но мене ако ме прашуваш мене лично не ми треба. Секако воздухот се меша со дувањето на климата а температурата ја местам како мене ми е убаво, не според некои предефинирани бројки. Само додатни главоболки за почесто менување на батерии во даљинскиот.Kaj tebe DAIKINOT ja ima li taa opcija Ifeel,i so potocno znaci toa?
Мајсторе, тркни до грција@zelenko aj kazi mi koj tocno model na DAIKIN e,da odam da go vidam,pa da vidam i cenata koja e,i isto lokacijata kade e tocno?Kaj tebe DAIKINOT ja ima li taa opcija Ifeel,i so potocno znaci toa?
Dali ima nekoja mana,mozebi mala no nesto so ne ti se svigja kaj nego?
Jas deneska ja vidov TOSHIBATA AVANT,ama nogu osnoven model mi izgleda,inaku gree perfektno.
Pa utre zdravje ke idam nakaj SK,i moram da se odlucam so ke zimam.
Isto uste ednas mislenje,od trojcata,@Vanlok @Sass i @zelenko imate povekje iskustvo i znaenje,posledno pomegju ovie dva inverteri,daikinot i toshibata suzumi plus(eventualno poeftinata varijanta AVANOT) vas sto ve vlece poveke?
Blagodaram uste ednas odnapred,
Pozdrav
Ицс груп се наоѓаат во скопјанка од страна на паркингот.@Juventino_ng
Овде има напишано @zelenko која клима ја има земено, мислам дека од ИЦСгруп ја зема но сепак чекај од него одговор. ИЦС груп се наоѓаат кај саемот во скопје негде на паркингот карши саемот или позади паркингот точна локација незнам ама таму негде. Пар пути имам зборено со луѓе од ИЦС за рекуператори и луѓево се гледа дека се стручни. Во референтна листа на сајтот им се наведени Систина, Здравје Радово, Оллимписко село- Соравиа Ризорт....сосем солидни изведби.
Сите дилери на Даикин за Македонија ги имаш со адреси и телефони овде
http://www.daikin-ce.com/country-selection/macedonia.jsp
Нема многу да погреши, со првиот дел од советов. Во врска со вториот дел, би рекол дека има разлики до поскапите клими и дека тие разлики не се само во капацитетот. Обично стартните модели не се многу поевтини од следната класа, но ако се начека доволно поевтино тогаш и тоа може да биде одличен избор.Јас би ти препорачал, земи марка клима од проверен производител до 500-600 евра и свиркај си. Ако можеш да си дозволиш купи си и скапа клима ама во суштина истата работа ќе ти ја заврши