Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Баш затоа се надевам дека ќе растури ко ЏокерДа, тоа сакав да допишам, дека има уште години пред него, ама па од друга страна и веќе има едно 15годишна кариера зад себе, што не е малце.
Па затоа ми е мистерија. Еве го ВАТМЕТАРОТ на второ перење е моментално 0.2 кв потрошувачка, сега е ставено на 90 степени и подолга програма, Ништо не разбирам. Ако сакате ќе снимам видео од целиот циклус, ова мене ми е невероватно.
Мислев да провериш дали е топла водата/машината да не пере со ладна вода што толку малку ти мери.Па затоа ми е мистерија. Еве го ВАТМЕТАРОТ на второ перење е моментално 0.2 кв потрошувачка, сега е ставено на 90 степени и подолга програма, Ништо не разбирам. Ако сакате ќе снимам видео од целиот циклус, ова мене ми е невероватно.
За тие пари ти останува тој Даикинот Зеленко што го купи. Ако не се лажам тој беше 36.000 денари (+ 70е монтажа).@Vanlok so bi kazal za mojot post,so bi mi preporacal ti za 30-35m2 i budgjet od 40000 den,
se dvoumam pomegju toshiba,daikin i fujitsu siemens?
Јас земав даикин. Беше на попуст тој период и го земав за 36000 ден.@Vanlok so bi kazal za mojot post,so bi mi preporacal ti za 30-35m2 i budgjet od 40000 den,
se dvoumam pomegju toshiba,daikin i fujitsu siemens?Dali i ustvari ima nesto od ovie za ovaa cena i dali bi mi gi ispolnile baranjata?
Molim te pisi ako sakas i koj rabote so ovie inverteri,odnosno kade moze da kupam,Skopje?
Ова е интересно да се види за сите климатизери што ги користиме. Но знам дека тешко некој да се нафати да ги расклопува надворешните единици за да се утврди ситуацијата.@Vanlok ona sto kaj gree change ne mi se dopadja e sto elektronikata za inverterot vo nadvoresnata edinica ne e apsolutno vo nikakva plasticna kutija postaven, tuku e onaka ne zastiten od vremenski vlijanija samo prikacen. Ako sme gledale videa od onoj amerikanecot so korodirani inverter elektroniki od fujitsu i dr sto rasklopuvase i toa zastiteni vo kutii so dihtunzi, mozem da zamislam sto ce se slucuva so gree change nadvor koga ce ima magla ili e povlazno, znaci za toa eden golem minus, drugo, daljinskoto ...
Си заборавил да довршиш?...
I da te ispravam za
Кога сме веќе на тема корозија и слични проблеми на плочките со електрониката, има ли некој предлог како да се заштитат истите?
Ако на произведувачите не им се исплати да го прават тоа (во гарантниот рок нема да има проблеми), тогаш можеби на нас корисниците ни се исплати да ја заштитиме електрониката... ако е можно да се направи тоа.
За нашата намена ќе биде и повеќе од одлично бидејќи и самите клими се направени за надворешни услови. Ова само да се испрска на деловите кој се поосетливи на корозија.Гледано според декларацијата, одлично. Треба да се види дали има корисничка база со наведени искуства. Колку трае и како се однесува на подолг рок, и дали нешто и смета на електрониката и секако колку би коштало.
Вака според нивниот сајт, не е премногу сакопо 13.2 британски фунти за 210мл... што претпостаувам е доволно за третман на електорника на пар климатизери:
http://nanoprotech.co.uk/product/nanoprotech-electric-spray/[DOUBLEPOST=1417697243][/DOUBLEPOST]Јас заега само оваа референца ја најдов, од 6тина корисници:
http://www.amazon.co.uk/product-rev...iewpoints=1&sortBy=bySubmissionDateDescending