Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Imas daikin za 600evra, a imas i za 2600evra.

Konkretno pomegu koi modeli i do kolku pari

Znaci prostorot koj sto treba da go zatopluvam e okolu 40 kvadrati mislam deka 3.5KW ke mi brkat rabota samo neznam koi od trite modeli da izberam[DOUBLEPOST=1416528046][/DOUBLEPOST]
Drugar za cena do 1300 evra toshiba, dokolku ti e za greenje, ne bi ti preporacal. Za poskapite modeli na toshiba ne znam ama do suzumu serija, gledano cenovno, ne e pametno. Za poskapite serii na toshiba mozebi.....zatoa e klucno za tvoeto prashanje da kazish do kolku pari a za shto ti e nameneta.
Pozdrav

Brat mi treba 3.5 KW mi kazaa deka ke mi brka rabota za 40 kvadrati bidejki imam dobra izolacija sepak dobro bi mi doslo i vase mislenje za toa dali e dovolno 3.5KW

dali ovaa ponuda e dobra

\\

Toshiba RAS-137SKV-Е6

СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА!

3,3 (1,1 ÷ 3,6) / 3,6(1,0 ÷ 4,0)

39.990,00

44.690,00

prvoto e bez a vtoroto so montaza
Pozdrav i blagodaram unapred

Последно уредено:
Znaci prostorot koj sto treba da go zatopluvam e okolu 40 kvadrati mislam deka 3.5KW ke mi brkat rabota samo neznam koi od trite modeli da izberam[DOUBLEPOST=1416528046][/DOUBLEPOST]

Brat mi treba 3.5 KW mi kazaa deka ke mi brka rabota za 40 kvadrati bidejki imam dobra izolacija sepak dobro bi mi doslo i vase mislenje za toa dali e dovolno 3.5KW

dali ovaa ponuda e dobra

\\

Toshiba RAS-137SKV-Е6

СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА!

39.990,00

44.690,00

Која и да ја земеш од тој ценовен ранг нема да погрешиш, под услов да се добри марки за клими како што наведоа погоре.
Јас за површина поголема од твојата земав даикин за неполни 600е и сум презадоволен. Мислам дека премногу анализи се прават на форумов, мене ме подучија тука на форумов да бегам од нео,кварт,панасоник марки така да си земав проверен производител на клими. Клима си е клима, јас не би дал 1000+ евра за клима, подобро би земал 2 од 600 евра. Може и би дал да имаме поголем стандард ама во овој случај сосема иста работа ми врши и клима од 600е[DOUBLEPOST=1416529696][/DOUBLEPOST]

dali ovaa ponuda e dobra

\\

Toshiba RAS-137SKV-Е6

СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА!

39.990,00

44.690,00

Тошибава што си ја навел тука мене ми делува ТОП за тие пари. Јас би ја земал без размислување
Еве ја тука само ова е е3, под е6 неможам да ја најдам. Ако се истите карактеристики јас би ја земал.

http://electronica.gr/00000181.en.aspx

Последно уредено:

dali ovaa ponuda e dobra

\\

Toshiba RAS-137SKV-Е6

СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА!

39.990,00

44.690,00

Многу ме интересира кој ти кажал дека 3,5ka е доволна и ке "брка работа" за простор од 40м2 :). Пошто климава е тестирана и има еуровент податоци за тестот (можеш да го провериш тука ) климава ке даде 3,5Kw топлина на надворешна+7, ама на -7 2,21KW и на -15 само 1,79KW.
Е сеа ти си ја знаеш изолацијата и со колку KW си го греел просторот прошлите зими, и дали на -7 тој простор би се загреал пример со калорифер од 2KW на некоја пријатна температура?
Mислам дека 2KW ти се малце за тој простор да го згрееш на 22 или 23 на надворешна температура -7, а и да го згрее ке се мачи климата зашто ке работи на 100% оптоварување и брзо ке и дојде крајот.
Исто ко кола да земеш да ја возиш до даска нонстоп :)

Многу ме интересира кој ти кажал дека 3,5ka е доволна и ке "брка работа" за простор од 40м2 :). Пошто климава е тестирана и има еуровент податоци за тестот (можеш да го провериш тука ) климава ке даде 3,5Kw топлина на надворешна+7, ама на -7 2,21KW и на -15 само 1,79KW.
Е сеа ти си ја знаеш изолацијата и со колку KW си го греел просторот прошлите зими, и дали на -7 тој простор би се загреал пример со калорифер од 2KW на некоја пријатна температура?
Mислам дека 2KW ти се малце за тој простор да го згрееш на 22 или 23 на надворешна температура -7, а и да го згрее ке се мачи климата зашто ке работи на 100% оптоварување и брзо ке и дојде крајот.
Исто ко кола да земеш да ја возиш до даска нонстоп :)

Intersno kazano no zatoa i pisav zatoa sto prostorot mi e nova gradba i prvpat ke go gream prostorov sepak ke moram da dodadam uste nekoj panel izglea za poladnite denovi.

Тошибава што си ја навел тука мене ми делува ТОП за тие пари. Јас би ја земал без размислување
Еве ја тука само ова е е3, под е6 неможам да ја најдам. Ако се истите карактеристики јас би ја земал.

http://electronica.gr/00000181.en.aspx
Ко ке видиш Е3 и Е5 дури се подобри на греење за разлика од Е6, на -7 Е3 и Е5 даваат 2,65Kw додека Е6 2,21.

Samo edno ce vi kazam: ne kupuvajte gi vleznite modeli na poznatite modeli bidejci dobivate samo ime so nikakvi karakteristiki. Toa sto navistina vredi kaj ovie so ime treba i doooobro da se plati. Tie kaj vleznite modeli "istrcuvaat" so nekoj tret tim, Ronaldo i Mesi za zal tuka ne igraat. Vo najdobar slucaj moze da dobiete model od pred 5 god cie proizvodna linija e prefrlena vo Afrika ili Tunguzija. Plus imaat nabildani ceni vo odnos na ostatokot na svetot. Eve primerot od pogore "dobriot" E3 e 600 e, ama zatoa daleku polosiot E6 kaj nas e skoro 700 e..... i taka vo nedogled za site modeli na site proizvoditeli.
Zatoa jas bi se odlucil za brend koj se probiva na pazarot i saka da stvori ime, pri toa nudejci neosporen kvalitet......
@zelenko
Bas bi mi bilo milo za ona sto go kazuvas da go kazuvas vo mart mesec dogodina, ako e taka i jas bi kupil ista takva klima. Vremevo so ovie T od 10-20 C ne e nikakov reper za dokazuvanje. Eve sega jas se gream na TP od 2.5 KW mi trosi 20e na mesec, ne izduvuva bidejci nema potreba sega, si sedam na nea, ja guskam, siri prijatna toplina....nema kompresor, vakumiranje, duvanje, krckanje, ma 1000 pati e podobra od klima. Za sega e taka no koga ce zaladi rabotite se menuvaat od koren, pogotovo kaj klimite sto treba da te zagreat.

Последно уредено:
@zelenko
Bas bi mi bilo milo za ona sto go kazuvas da go kazuvas vo mart mesec dogodina, ako e taka i jas bi kupil ista takva klima. Vremevo so ovie T od 10-20 C ne e nikakov reper za dokazuvanje. Eve sega jas se gream na TP od 2.5 KW mi trosi 20e na mesec, ne izduvuva bidejci nema potreba sega, si sedam na nea, ja guskam, siri prijatna toplina....nema kompresor, vakumiranje, duvanje, krckanje, ma 1000 pati e podobra od klima. Za sega e taka no koga ce zaladi rabotite se menuvaat od koren, pogotovo kaj klimite sto treba da te zagreat.
Златко, сосема се согласувам со тебе, требаше да наведам дека со оглед на сегашниве температура сум презадоволен. Знам дека со температуриве и калорифер е доволен. Едвај чекам да паднат температурите да видам како ќе се покаже.
Бидејќи немаме некој јаки зими и деновите под -10 се на прсти да ги изброиш мене не ми е проблем и да догреам со терморка. Јас две зими терав со терморка 3.5 кв за мојот простор и доволно беше за салонот. Со климата успевам и во собите да подзатоплам. Сепак ќе видам кога ќе паднат температурите.
Сепак за производител пак би земал проверена фирма бидејќи никој несака да си го изгуби рејтингот ставајќи неквалитетни компресори или слично. И да е стар модел од “африка“ ако грее мене ми е добар.

Eden prijatel saka da kupi panelka, kolku sto se sekavam da ne listam nanazad, najprovereni firmi za panelki bea, Thermor i Atlantis (ako gresam koregirajte me). Thermor gi gledam vo prodazba, a kade moza da se najde Atlantis.
I dali sum vo pravo za ovie dve firmi, i koja e vo prednost vo pogled na kvalitet.

Fala,

Eden prijatel saka da kupi panelka, kolku sto se sekavam da ne listam nanazad, najprovereni firmi za panelki bea, Thermor i Atlantis (ako gresam koregirajte me). Thermor gi gledam vo prodazba, a kade moza da se najde Atlantis.
I dali sum vo pravo za ovie dve firmi, i koja e vo prednost vo pogled na kvalitet.

Fala,
Јас 2 греалици термор користам веќе 4 или 5та година. Термостатот ми цркна на едната брзо ама останатото си е одлично. На работа имаме АЕГ, на таа маста и е извадена, работи веќе 5 години, некогаш кога е ладно не ја гасиме со недели.

The Hunger Games

Aint-Nobody-Got-Time-for-That.gif

Како што заклучивме пред месец-два, се работи за два бренда на иста фирма. Атлантик панелите ги носи Камитекс од Струмица, сајтот им е моментално аут.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom