Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ova epten ne tocno! Ispadja Tv so katodna cevka koi trosea i povece od 200 w ce trosi vo miruvanje povece od 60w!!!! Se preku 5 w vo miruvanje e premnogu i porano i sega.
И мене ми беше чудно ама некој таков податок имав сретнато некаде низ интернетов, образложение беше дека електроните во цефката биле постојано под напон. Баш ќе проверам убаво од компјутер коа ќе сум дома (за најмалку 3 недели да не барам од телефон).

Више ми навлагаш во моја тема далеку од климиве и греењево па затоа ти реплицирам. Модемот и рутерот ако си на тхоме ти се исти уред ако не се два ама како и да е тие неможеш да ги ставиш во режим на мирување. Постојано се активни сакал ти или не и користат максимален капацитет ете во случајов 15тина/W, за разлика од нив тв (мислам дека и LCD/LED/плазма трошат струја во режим на мирување ама е драстично помала таа потрошувачка од онаа на старине тв со (мислам) катодна цефка (информатичар сум не електроничар).
на обичен кабловски нет сум тука кај нас Spider.net.mk малку реклама и точно е тоа дека е еден уред само модем ти даваат они ти ако сакаш секаде нет нормално ќе си купиш рутер, а ова за лед тв. имам 42 инчен LG во мирување троши 0 вати на апаратчето од анхоч иако уклучена ми е лед диодата кога е во мирување изгледа помалку од 3 вати не мери уредот

Ja na rabota imam star grundig i zaedno so maxtv na standby trosat 28w, od taja pricina barem vo sabota gi gasam od steker do ponedelnik

Ми треба ваше мислење кој компресор е подобар Тошиба или Панасоник ???

Додека не се јават експертите јас да кажам дека Тошибата е еден од најдобрите клима уреди и претпоставувам дека и компресорот име најдобар.

Кај мене инверторот во мирување троши околу 40w. На што ги троши, појма немам. Не ми менува нешто, затоа што кога е вклучен работи 24/7, кога не е го вадам од штекер. Моментално не работи десетина дена, немаше потреба да догреваме. Речиси 24/7 работат компјутерот и тв-то, се одржува 21-22 степени температурата преку ден.

Кај мене инверторот во мирување троши околу 40w. На што ги троши, појма немам. Не ми менува нешто, затоа што кога е вклучен работи 24/7, кога не е го вадам од штекер. Моментално не работи десетина дена, немаше потреба да догреваме. Речиси 24/7 работат компјутерот и тв-то, се одржува 21-22 степени температурата преку ден.
браво, изгледа имаш топ изолација, кај мене само со комп. држи 19с. ептен ретко се пали климата кога сакам да дигне на 20-21

Zdravo sakam da kupam inverter se mislam pomegu Daikin,Toshiba i fujitsu Ve molam za pomos i vasi iskustav so dadenive inverteri

Pozdrav !

Imas daikin za 600evra, a imas i za 2600evra.

Konkretno pomegu koi modeli i do kolku pari

images

Abe dobro e da se drvat ku*ina ama glupo e hollywood da i ja cedi mladosta so takvi ulogi. Ne veruvam da i smeta neze mnogu posho evropejka e ama toa deka ja kinat i na krajot ke ja batalat e mnogu glupo

sent from my Samsung galaxy S3 Neo

Aj pusti Penny Dreadfull i kazi Eva ne znae da glumi, radi seksipil e.
Fakt e deka poise e slobodna i se rasoblecuva ama kako znae da razvali so gluma, retko od taa generacija znaat.
Toa ti kazuvam be wot, deka ja otepuvaat so takvi likovi a bash e dobra akterka, procitaj me pogore, i go cedat potencijalot

sent from my Samsung galaxy S3 Neo

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Aleksandar_MadridistToshibast: 6957924 напиша:
Zdravo sakam da kupam inverter se mislam pomegu Daikin,Toshiba i fujitsu Ve molam za pomos i vasi iskustav so dadenive inverteri

Pozdrav !
Drugar za cena do 1300 evra toshiba, dokolku ti e za greenje, ne bi ti preporacal. Za poskapite modeli na toshiba ne znam ama do suzumu serija, gledano cenovno, ne e pametno. Za poskapite serii na toshiba mozebi.....zatoa e klucno za tvoeto prashanje da kazish do kolku pari a za shto ti e nameneta.
Pozdrav

Нема дилема кој е подобар, дури и да не си експерт, туку само добро информиран....
И претходно на форумот се говори за прва лига во сегментот ладење/греење (големата четворка) особено за затоплување нели зимно време, топлотните пумпи на: Fujitsu, Mitsubishi, Toshiba, Daikin (без оглед на редоследот на набројување) ...
можеби и Carrier би се вмешал во таа лига, но не и Panasonic!
Заедно со останатото Panaconic, она што се нуди кај нас, особено неговите поевтини модели се трета лига! (истото важи и за компресорите)

Последно уредено:
кога би бирал помегу toshiba avant i suzumi би ја обрал avant зашто нема некоја разлика по еуровент освен разлика во цена.
што ке кажете за sanyo inverter krv-18tdaa има сцоп 4.4 и сеер 6.1 се продава по цена од 52000 без монтажа.ако знае некој од вас нека сподели мислење.го користи нормално sanyo rechi компресор

Back
На врв Bottom