Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
^Ова изгледа како квази споменик како дел од Скопје 2014 :D

Imam prasanje (kako i sekogash)
DRY MODE e funkcija za odvlaznuvanje na vozduhot vo prostorijata koja ja gream vo slucajov?
Kolku vreme treba na ovoj mod da raboti klimata za da go odvlazni vozduhot t.e. edna normalna vlaznost vo prostorijata (pojma nemam koj relativen procent e normalen) da se dobie?
Vo upatstvoto pisuva samo deka za vreme na odvlaznuvanje malce ke se izladi sobata i deka ne moze da postavi?zadade temp.
Vo funkcija na sprecuvanje na vlaga, togash, koga susime obleka vo dnevna soba, kolku i kako bi go upotrebuval ovoj mod, posebno so ogled na toa shto togash nemam greenje?
Samo eden minus koj dosega go zabelezav kaj mojata kirigamine: dalecinskoto e losh dizajn (kako da e od zastarena epizoda od vojna na zvezdite) i na nego nema termometar za da pokazuva T vo prostorijata kade shto e dalecinskoto. A mozebi jas ne znam da go najdam kako funkcija?
Eden plus: Bev kaj prijatel koj ima MIDEA. Sporedbeno so mojata raboti kako traktor![DOUBLEPOST=1415653898][/DOUBLEPOST]Samo ova go pishuva za dry mode
20141110_220844.jpg

Последно уредено:
Е, на тоа циљав

wot da ne ziveese 200km od kinoto nemase da sedi na forum da go zaebava wot
ke kampuvase pred blagajna
x-men, hobbit gi gledav, ovojgodisniot hobbit i interstelar ke idam
za drugo ni pari ni mrcvaranje across the country ne vredi

ali dobro barem drugite doma ne gi gleam na laptop :D

samo dragonsky smee da zbori za idenje u kino, sve drugo e kaznivo.

wot da ne ziveese 200km od kinoto nemase da sedi na forum da go zaebava wot
ke kampuvase pred blagajna
x-men, hobbit gi gledav, ovojgodisniot hobbit i interstelar ke idam
za drugo ni pari ni mrcvaranje across the country ne vredi

ali dobro barem drugite doma ne gi gleam na laptop :D

samo dragonsky smee da zbori za idenje u kino, sve drugo e kaznivo.
истото и тука, коa бев на факултет и така и така
сеа , сиротиња стајл :F

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Што ке кажете за Haier Nebula 18 AS18NS1HRA / 1U18FS2ERA-S
Цена на 12 ка е 39390 ден , на 18ка 59990 ден без монтажа.
Од енергија велат дека Хаиер Небула 18 ка носи Mitsubishi компресор, а Haier Geos носат GSM компресор

Haier Geos 12 AS12BG2HRA / 1U12BE5ERA 3,5 (1,4 ÷ 3,9) / 3,7 (1,4 ÷ 4,1) 29.990,00 без монтажа
Haier Geos 18 AS18GD2HRA / 1U18EE5ERA 5,0 (1,5 ÷ 5,5) / 5,2 (1,6 ÷ 6,0) 46.690,00 без монтажа

Спецификациите се овие а како е покажана незнам , дали некој од Вас знае???[DOUBLEPOST=1415655411][/DOUBLEPOST]еве ги спецификациите од Haier Nebula пишува дека е со mitsubishi electric

http://katalogtepla.ru/p41283809-invertornyj-konditsioner-haier.html

Attachments

Последно уредено:
Јас пресеков, нарачав Gree Change 12.000BTU.
Ознаките на моделот, треба да се GWH12KF K3DNA6B. Ќе видиме за сигурно кога ќе го добијам уредот.

Што е предноста на GREE CHANGE над VIVAX GEEI ?????
плус кај мене има за исти пари вивакс геци кој мислам дека е барем една класа над овие две клими
ај едно стручно мислење дали сум грешка или не
геци барем овој што е кај нас има санио компресор, позлатен кондензатор, плус грејач на компресорот и конд. и во секојдневна работа е нечуен на 40-50см. под него сум имал прилика да го слушам како работи оваа зима што помина февруар месец, не се слуша ништо во споредба со мојата и комшиите имаат мака од неа :D

29, со вклучена монтажа... @nekojtamu[DOUBLEPOST=1415660738][/DOUBLEPOST]
Што е предноста на GREE CHANGE над VIVAX GEEI ?????
плус кај мене има за исти пари вивакс геци кој мислам дека е барем една класа над овие две клими
Не знам, Виваксите не ги знам... никад не сум ги разматрал озбилно. Некако и името ме одбива, (колку и да тоа звучи као глупа причина). :D

Сериозно, како што кажаа други... се работи за ремаркирани Gree модели. Ако се истите комбинации од надворешна и внатрешна единица -тогаш најверојатно се идентични уреди.

Последно уредено:
Сериозно, како што кажаа други... се работи за ремаркирани Gree модели. Ако се истите комбинации од надворешна и внатрешна единица -тогаш најверојатно се идентични уреди.
не се идентични бидејки геци е 77см. широка надворешната јас ја измерив кај пријател мој, а овие Change ги пишува дека се 71, значи не е се исто изменувачот е поголем кај овој постариот модел на вивакс
плус да кажам дека климата е ставена во дуќан што се издава под ќирија и работи без прекин скоро 3 години без никаков дефект

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom