- Член од
- 30 септември 2012
- Мислења
- 40
- Поени од реакции
- 39
@strelec80
Бидејќи јас треба да греам 43 квадрати салон мене 12ка ке ми е мала би одел на 18ка. Ме интересира како грее Vivax geyi како си задоволен од неа? Од сликите што видов и од спецификациите е одлична дури има и подобри карактеристики и од Toshiba.
Салонот кај мене е на едно со отворена кујна+дневна + трпезарија и е 43 квадрати. Нова градба со еден надворешен зид. изолација 5 цм стирпор со фасада.ПВЦ прозори со 7 комори.Јас сум во средина од двете страни имам станови.
Досега многу коментари прочитав за Vivax gexi или сега е vivax geyi. Велат дека грее дури и подобро од Toshiba само маната демек им била во пластика што пуцкетала.
Луѓе во дилема сум ...
Hansol 18ka или Vivax geyi 18ka ????
Дали некој знае колку е потрошувачката на Vivax geyi 18ka? Дали знаете колку е цената на Vivax geyi 18ka?
Ја гледав и Toshibata avant според еуровент енергијата на -15 и паѓа 2,82 кв.
Јас за разлика од тебе греам дневна со кујна од околу 23-24квадрати нова градба, 8цм стиропор во фасада, ПВЦ прозори, југозападна страна, на југ имам троклирен прозор а на запад тераса со двокрилна врата, воглавно прилично топол ми е станот. До сега сум презадоволен од климата иако сеуште не е испробана на минус темпераури. За твојата квадратура дефинитивно ке ти треба 18ка. Јас климата ја зедов од Адванс Медија ( не го свакајте ова како реклама ) и кога се јавив за да ги прашам зашто на нивниот сајт за климата пишува дека е со Грее компресор а на Хрватскиот пишува дека е со Санио дечкото од Адванс ми рече дека 12ката е со санио а 18ката е со грее компреср, (зборувам за GEYI серијата), ако тој ме дезинформирал и јас ви кажувам дезинформација. Инаку за брза е брза во аспект на постигнување на температурата а за тие пуцкања на пластиката точно ги има ама тоа се занемарливи крцкања и тоа само додека загрее, и не се чести туку може да ги има а може и да ги нема, обично се слушаат кога ке и зададаеш нагло да постигне, ништо страшно според мене.
Знаеш како викаат за колите, ако сакаш да купиш евтин голф купи си сеат, истото ти е и овде ако сакаш евтин gree купи си vivax

И не му ја мисли многу зошто само глава ке те боле, оди земај и моли бога само да се погоди, пошто и 2000е да фрлеш ако не ти се погоди џабе марка, џабе бренд.