Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ovoj gorenaveden mail, ne e mail poradi koj se se zema zdravo za gotovo, tuku ova e mail koj e praten na mojot mail i za prvpat go postiram nekade.

A ako imas nejasnotii prati i iskontaktiraj so Vivax Hrvatska pa pisi sto ti odgovorile.

Ја за мене знам дека на Обливион заспав, на Еџ беше друга приакзна, ме држеше заинтересиран, а и Емили Блант е пичка ипол.:pipi:

Ovoj gorenaveden mail, ne e mail poradi koj se se zema zdravo za gotovo, tuku ova e mail koj e praten na mojot mail i za prvpat go postiram nekade.

A ako imas nejasnotii prati i iskontaktiraj so Vivax Hrvatska pa pisi sto ti odgovorile.
Mene mi izgledase kako da sum go procital nekade ( ako e @sass=@salermo ), sto ne e ni bitno uostalom. Bitno e deka tebe ti e dobra ovaa verzija so X, kako i na par drugi likovi, sto za mene e sosema vo red i moze da pie voda pri nekoj moj izbor. A GEYI izgleda treba da se zaobikoli vo sirok luk.
Ne bi se zamaral so meilovi do VIVAX bidejci tie i samite izgleda neznaat sto prodavaat.....

I Mene noviot transformers mi bese dosta zabaven.

Забавен бил а

bc7.png

Mene mi izgledase kako da sum go procital nekade ( ako e @sass=@salermo ), sto ne e ni bitno uostalom. Bitno e deka tebe ti e dobra ovaa verzija so X, kako i na par drugi likovi, sto za mene e sosema vo red i moze da pie voda pri nekoj moj izbor. A izgleda treba da se zaobikoli vo sirok luk.
Ne bi se zamaral so meilovi do VIVAX bidejci tie i samite izgleda neznaat sto prodavaat.....

Другар тоа GEYI што тебе ти прави дилема кај мене моментално ми дува над глава и на постигнати 25степени на ладење на апаратчето за меренје на потрошувачка купено од анхоч ми покажува 150W, што значи дека двете сијалици што ми светат во дневна и во ходник ми трошат повеке струја од климата.

Другар тоа GEYI што тебе ти прави дилема кај мене моментално ми дува над глава и на постигнати 25степени на ладење на апаратчето за меренје на потрошувачка купено од анхоч ми покажува 150W, што значи дека двете сијалици што ми светат во дневна и во ходник ми трошат повеке струја од климата.
Бидејки си вероватно единстваениот на темава кој има GEYI може ли да постираш слики со податоците за моделот, потрошувачката и снага запишани (како во табела) странично на внатрешната и надворешната единица ?
Вака изгледа табелата
140349661_3_644x461_konditsioner-gree-okonnyy-klimaticheskoe-oborudovanie.jpg

Бидејки си вероватно единстваениот на темава кој има GEYI може ли да постираш слики со податоците за моделот, потрошувачката и снага запишани (како во табела) странично на внатрешната и надворешната единица ?
Вака изгледа табелата
140349661_3_644x461_konditsioner-gree-okonnyy-klimaticheskoe-oborudovanie.jpg

Еве од надворешната единица
19092014026.jpg

Еве од внатрешната единица
19092014021.jpg

А ова е онаа G10 технологија на компресорот на Gree што ја има променето и VIVAX во овие модели, еве моментална потрошувачка кога ја има постигнато саканата температура
19092014023.jpg

Razlikata vo cena vo "Advancemedia" e 8500 den. vo korist na GEXI

Moze li da napisete koja e kolku pari

Bas ubavo sto @strelec80 (fala za ona drugar) vece ima GEYI, a ima i merac, pa ce mozeme da utvrdime dosta raboti.
Vaka na prv pogled padja vo oci deklariranata galama sto ja pravi v. edinica od 59dB prema n. edinica 63dB. Ne e voopsto jasno dali e toa nekoja normalna ili maximalna ( gore dole vo red ako e max.). Dali e preglasna ce kaze korisnikov.....

@Sass
ACP-12CH35GEYI 38.499,00 ден.
ACP-12CH35GEXI 46.999,00 ден.

Nkade nanazad na forumov procitav mi se cini deka GREE HANSOL cini okolu 43.000 den. so montaza. Mene mi e nelodicno, ako e bas taka, originalot da bide poevtin od klonot!

Последно уредено:
Ponazad ima postovi sporedbi na dvete klimi koi gi poseduvam Toshiba Suzumi+ 16 i Vivax Gexi

Ponazad ima postovi sporedbi na dvete klimi koi gi poseduvam Toshiba Suzumi+ 16 i Vivax Gexi
Znam gi imam procitano i ubavo e vaka od prva raka da se procita. Ne im veruvam mnogu na fabrickite katalozi i navedeni karakteristiki, toa e stimano do zla boga i mereno na +7C (ostatok od testovite na fix klimite, sega invertorskite go "zloupotrebuvaat"). Za mene se merodavni korisnicite, makar sto uslovite vo koi se koristat i kako se koristat se nepoznatica, da ne zboruvame za subjektivnoto (nekomu e na 20C "odam po maica", na drug na 25C se "smrznuvam" ). Vo sekoj slucaj da ne se dobri GEXI ti sigurno ne bi kupuval uste edna ista http://www.elitemadzone.org/t22368-266-Koja-klima
Mene nekako TOSHIBA-ta me odaleci poradi edna mnogu bitna karakteristika, a toa e da "cuva" visok koeficent na korisno dejstvo tkn COP, koga treba da se pokaze , a toa e na T pod nulata. Po mene treba bas togas da pokaze surova snaga bez ogled na losiot COP i angaziranje na kompresorot. Uostalom za greenje i ja kupuvas, za ladenje site ladat.
Po moj vkus povece e FUJITSU ili MITSUBISHI ama uvoznicive stvarno ja preterale so cenava......NOCRIA legendata na FUJITSU, iako e stara vece 4-5 godini, vo ostatokot na svetot e ispod 1000e so montaza, ovde 1500e.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom