Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
мојот материјал што го ставив за изолација е 3 класи подобар од овој во тошибата :D
и ако знае некој да каже што функција врши оваа црната како гума што е заокружена на сликата изгледа ја има во сите клими
Изображение 057.jpg

Последно уредено:
Ke spodelam eden ruski forum so nekolku temi za klimi i klimatizacija, temata im e mitot za markata na kompresor vgraden vo klimite ili da skratam imaat rasklopeno i slikano eden kup voglavnom novi novcati klimi od koi ima i toshiba daisekai, LG, Panasonic i Tossot (proizvodna linija na Gree) inaku drugite klimi se brendovi koi gi nema kaj nas.
Spisokot na site rasklopeni klimi e ovde
Obratete vnimanie na Daisekaito od 2012god i kolku mani i najde tipov sto ja rasklopuva kako sto se nestegnat eden straf(od4) kaj ventilatorot, shaf(puknatina) na eden bakaren vod sto vodi prema izmenuvacot, kukisteto napraveno pretesno, slab odvod na kondenz na tacna itn.
Da bide uste poloso kompresorot vo uredot e standarden, a ne dvoen rotacionen kako sto se deklarira za toj model na TOSHIBA.[DOUBLEPOST=1410166509][/DOUBLEPOST]
мојот материјал што го ставив за изолација е 3 класи подобар од овој во тошибата :D
и ако знае некој да каже што функција врши оваа црната како гума што е заокружена на сликата изгледа ја има во сите клими
Прегледај го приврзокот 101722
Batali ja "gumata", najinteresno od se e ona crnoto pod "gumata". Toa tkn.ELEKTRONSKI EKSPANZIONEN VENTIL koj e srceto i dusata na sekoja klima so ivertersko napojuvanje (nesto slicno kako elektronski upravuvanite dizni kaj motorite so vnatresno sogoruvanje). so pomos na step motor taa se otvara i zatvora bas onolku kolku treba vo dadeniot moment prema dadenite vnatresni i nadvoresni temperaturi, da propusti onolku freon kolku sto e idealno potrebno.......

Последно уредено:
Здраво!!!
Дали можи во Македонија да се најди печка на пелети со повеке издувни излези за повеќе простории?

Дали ако се стави камин (котел) на дрва со парно, ќе мора и барем 1 радијатор да се приклучи за да може да се користи или може да се користи без да се приклучи радијатор?
Не би ти препорачал ни со еден ни без еден туку со онолку за колку е предвиден. Во првиот случај ако има еден радијатор ( а требало да има пример 10) водата за релативно брзо време ке ја доведеш до вриење пошто нема време да ја оддаде топлината во просторот пред да се врати во котелот. Понатаму зависи каква заштита ке имаш ставено од висок притисок на пареата.
Во другиот случај кога нема никаков радијатор многу веројатно( но немора да значи) дека ке го заебиш самиот котел во смисла да го дупниш или деформираш пошто тој е предвиден да има вода во него која ке го лади.
Веќе ако мораш мое мислење би било подобро празен отколку со еден радијатор, ама подобро конслултирај се некој што тоа му е работа како на пример @onak .

котел без вода не...

мислам дека на членов му одговорив.. пред некое време, ак е тоа тој, што ме праша во ПП...

котел без вода не...

мислам дека на членов му одговорив.. пред некое време, ак е тоа тој, што ме праша во ПП...
Котел без вода не, но нема да направи повеќе штета ако наместо предвидениот број на радијатори спрема предвидената снага , да стави само еден колку да се има. Нема да дојде до брзо прегревање на водата и можни несакани последици како резултат на тоа посебно ако ги нема додадено сите оние заштити. Сепак се работи за котел на дрва каде за разлика од котелот на струја или на нафта неможе одма да ја намали температурата на горилникот. Имам лично присуствувано на настан кога поради затната гранка во системот која ги имаше исклучено повеќе од пола радијатори и покрај сите заштити и испусни вентили дојде до избивање на инсталацијата поради преголем притисок.

Потрфлија после First Class Марвел со франшизата, тапа ми се и Вулверин и овој, исцрпија све што имаа, сеа идат на стара слава да праваат пари со ефекти и све, мада и ефектите беа на незавидно ниво у новиов Х Мен.

Jaс би дал подршка за нова одделна тема за клима уреди, од технички карактер.
Отварањето на темата не е проблем, но пишување на квалитетен уводен пост, е тоа веќе не е работа од пар минути. А премногу сум зафатен во моментов.

Така да ако проблемот е само отварање на темата, @tzlatko стојам на располагање... но некој друг нека се нафати за пишување на еден подетален уводен пост.
Sekako deka ne ni najmal problem otvaranje na nova tema vo ponudenite postoecki poglavia, no tie po moe mislenje se daleku od ovaa problematika. Mislam deka ovaa problematika bara nova glava ili kako se vika poglavie, na primer TEHNICKA ZONA ili DOMASNI UREDI, vo koja ce ima prostor za nekolku podnaslovi, ne samo za klima uredi tuku za site uredi sto nie po domacinstvata gi koristime, a tie ko za inaet se rasipuvaat ili pravat drug vid na problemi.
Na ova mislev, zatoa i barav MODERATOR koj ete ne se pojavuva od nikade.

Мене X-men целиот серијал ми е добар, без Wolverine. Најдобра супер херои франшиза заедно со Batman и Superman. Потоа следат Captain America и Iron man, а останатите како Hulk, Green Lantern, Fantastic Four и Guardians of the Galaxy ми се премногу cheesy за мој вкус. Сепак уживав во Galaxy и Avengers во кино.

Котел без вода не, но нема да направи повеќе штета ако наместо предвидениот број на радијатори спрема предвидената снага , да стави само еден колку да се има. Нема да дојде до брзо прегревање на водата и можни несакани последици како резултат на тоа посебно ако ги нема додадено сите оние заштити. Сепак се работи за котел на дрва каде за разлика од котелот на струја или на нафта неможе одма да ја намали температурата на горилникот. Имам лично присуствувано на настан кога поради затната гранка во системот која ги имаше исклучено повеќе од пола радијатори и покрај сите заштити и испусни вентили дојде до избивање на инсталацијата поради преголем притисок.
Според мене. Котел парно ако се користи без радијатори, значи само како печка, треба да биде полн со вода и поврзан со дебела цевка со поголем отворен експанзион сад, да може водата да зоврие
Водата врие на 100 степени и нема опасност од прегревање, само мора да е повзан со отворен експанзион сад поради ширење на водата. Всушност за домашно парно на дрва по сигурен е отворен експанзионен сад

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom