Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Можеби и подобар од МД, со оглед дека е и полесен за разбирање и погледлив, ич нема да ти е криво да го изгледаш.

Можеби и подобар од МД, со оглед дека е и полесен за разбирање и погледлив, ич нема да ти е криво да го изгледаш.
Ајде да те послушам ќе го изгледам овие денови

Чудо

gummo1.jpg

Овие комедиите секогаш најдобро минуваат на box office, се прават за 10м а заработуваат стотици

Momentalno najveke go postuvam J.J. Abrams! Osven Star Trek sto se prejaki snima trojka isto, snima nov Star Wars i ke snima Half Life u sklop so Portal (standalone ipak).

Sve drugo vo filmskata industrija e irelevantno.

Последно уредено:
Овој недостаток, може да се надмине, со опаѓање на притисокот во инсталацијата. Па инсталацијата, употреблива под вакуум и под гравитационото враќање на кондензат кај фазни претворање на работното супстанција работи при оптимален и економичен режим. Зошто е економично овој вид греење?
Дали имате изведено греење со водена на пареа на низок притисок ( подпритисок)?
Дали имате во литературата сретнато или изведено инсталаци со пареа, но не со водена пареа туку друго, например фреон или друго?

Koга сме кај греењето, јас денес конечно завршив со сезоната 2014/15 :)
Значи, имав останато нешто повеќе од 2,5 метри кубни дрва, и докупив уште 18.
Сезоната 2014/15 ме чини вака:
18 метри кубни дрва по 2200 ден/м. кубен = 39600 денари.
За тие 18 метри кубни сечење и цепање по 200 денари = 3600 денари
Оџачар = 1000 денари
Вкупно 44200 денари за сезона.
Дрвата се наредени на палети, под настрешница, отворена од три страни, таман ќе се исушат убаво, има време.
За потсетување, ова е за некои 220 и кусур квадрати простор на два спрата.
На гас оваа инвестиција би била доволна за два, два и пол месеци греење... за нафта, струја не ни сакам да помислам.
Засега ова ми е најекономично.

Изгледан Godzilla, шала на страна, ефектите се одлични, 3Д-то квалитетно иако го гледав во Кавадарци, но многу млитава приказна, сценарио нула, глумците добри беа, Волтер одличен иако кратка улога. Како и да е, интересно блокбастерче, ама како што читам и продолжение веќе му најавуваат, не би одел до толку... сеа следен вака блокбастер би требало да одам на Interstellar.

Мене друго нешто ми привлече внимание, зошто правиш seed по 5-6 дена? :S

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom