Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Anhoch Power Consumtion MeterŠo pari?
na ova sajtov šo im e na internet ne najdov nišo takvo.
Нов (модел 2014) велат во NEPTUN на Samsung клима уред сплит не-инверторен модел....
-18% за сите модели на Samsung клими.
Во случајот моделот:
SAMSUNG AR 12 HQF/SBWKRNB цена 18,860,- Ден.
• Сплит клима уред
• Уникатен триаголен дизајн
• Капацитет ладење/греење: 3,5KW 11.942Btu/ 4KW 13.648Btu
• Енергетска класа на ладење: А+
• Енергетска класа на греење: А+
• Full HD Filter 60/Allergy Care/Antibactery/Auto Clean (Self Cleaning)/Easy filter
• Автоматска контрола на температура, Брз старт, Тајмер
• Циркулација на воздух 12m³/min
• R410a еколошки фреон
• Ниво на бучава
-внатрешна: 19-37dB
-надворешна: 56dB
• Работна температура: -15 ~ 24°C
• Достапни операции (2 Step Cooling/Fast Cool/Comfort Cool/Good Sleep /Single User Mode/Dehumidification/Fan Mode/Quiet/Mood Lighting)
Работна температура од -15!? за 300 Евра!? Too good to be true!?
Ако е навистина така (со таа работната темп.) и деклариран во класата А+ (веројатно COP +3.60)..... во тој сл. одличен избор!
Ама од друга страна ниеден податок, трага нема на нет за моделов!
Pametno si napravil, i neka ja zemat nazad pa neka pazat ponataka sto pisuvaat. Mada malku mi se cudni olku niski vrednost, bidejci mojata najobicna samsung da ne buci previse kompresorot, grom e za greenje i za ladenjeЈас земав таква клима и во Нептун ме убедуваа дека е А+ ама кога ми ја монтираа во упатсвото на климата искочи нешто друго дека е енергетска класа G со SEER 2.6 i SCOP 1.9 така да изгледа се е само лага. Се јавив пак во Нептун и ме убедуваат дека според региони таа имала различни енергетски вредности и за МК имала А+. Јас не им верувам па ги пријавив во Организација на Потрошувачи па ке видиме што ке искочи па ке ве информирам. Иначе можеш да ја најдеш на интернет под име SAMSUNG AR12HQFSBWKN
Грешка си и брзоплет, незнам по кој пат ке ти кажам дека само шириш дезинформацииPametno si napravil, i neka ja zemat nazad pa neka pazat ponataka sto pisuvaat. Mada malku mi se cudni olku niski vrednost, bidejci mojata najobicna samsung da ne buci previse kompresorot, grom e za greenje i za ladenje
Pazite i za onaa Hitachi (sega e na debela promocija) od tehnomarket kade pisuva deka gree do -15 a vsusnost do +2 (malku mi e cudno ova ama Valen dobro se razbira na toj forum)
http://www.technomarket.com.mk/products/09051071/hitachi-ras-rac-d10ex3
http://forum.setcombg.com/в'проси-св'рзани-с-монтажа/41537-hitachi-ras-rac-d10ex3-св'рзване-к'м-ел-захранване.html#post514909
Каљеви печки се ѕидани печки, кои се ѕидаат од каљеви - тоа се посебен вид тули кои од едната страна се глазирани. За овие печки има повеќе постови во оваа темаПробувам да го преведам/дешифрирам горниов пост ама некако не ми иде.
под 1. зборува за калиева печка а под 2 тоа "термосифонни агрегати" или подоле за во домаќинтво згради напишал "ниски температури темосифонни агрегати".
За што станува збор знае некој ?
За калиевите е јасно видени се и функционираат, него ова што го зборува госпподинов plamenankov под точка 2 во неговиот пост, за греење во зграда/стан на електрична енергија со таков термосифон агрегат....што е тоа и има ли готов производ да се купи негде и примени ?Каљеви печки се ѕидани печки, кои се ѕидаат од каљеви - тоа се посебен вид тули кои од едната страна се глазирани. За овие печки има повеќе постови во оваа тема
Еве како изгледаат тие печки:
![]()
А за апсорпционите топлотни пумпи , напишав во постовите 3380 и 3381 на страна 226 од оваа тема
Има:За калиевите е јасно видени се и функционираат, него ова што го зборува госпподинов plamenankov под точка 2 во неговиот пост, за греење во зграда/стан на електрична енергија со таков термосифон агрегат....што е тоа и има ли готов производ да се купи негде и примени ?